Hogyan lehet kizökkenteni a számítógép fogságából egy kamaszt, hogy más is érdekelje, mással is szeressen foglalkozni, észre vegyen más dolgokat is az életben? Tapasztalatokat, véleményeket várok, ha nálatok is megtörtént, és tudtatok rá megoldást. Nem kioktatást várok, hanem értelmes válaszokat! Köszönöm
Leginkább szerelemmel. Tényleg. Családban van egy nem éppen kamasz (25), csak egy lány tudta kimozdítani a gép mellől. Szerencsére nagyon karakán a lány habitusa, így naponta kiparancsolja az utcára.
2012. szept. 23. 12:21
2/13 anonim válasza:
Hát... Nekem mindig mondták mennyit ülök a gép előtt... Erre kitaláltam, had vegyek magamnak egy motort, aztmondták jó, de leszokok a gépről. 1 hónapig nem is ültem gép elé... Nem is voltam itthon. xd
De amúgy igen pl.: Ha szerelmes lesz valakibe az le tudja koptatni a gép elől... (Én elég sokszor beleszorultam a témába.)
Mondjuk a legjobb, ha beismeri, hogy sdokat tölt a gép előtt, és megbeszélitek, hogy x napig elviszitek tőle a tápkábelt. Velem csinálták (úgy, hogy aztmondtam tényleg ez kell.) és ez bevált. De ehhez neki is azt kell mondania, hogy oké tényleg sokat tölt gép előtt, és nem tud magával bírni.
2012. szept. 23. 12:36
3/13 anonim válasza:
Én saját magam jöttem rá, hogy más tevékenységet is kellene találnom az életbe a gépezésen kívül.(Na meg persze az osztálytársaim ezzel csesztettek, hogy mekkora kocka vagyok.)
Szóval előbb-útóbb, de ő is rájön majd erre. :D
2012. szept. 23. 12:53
4/13 anonim válasza:
Én is ismerek ilyet, aki fiatalon ott ült minden nap. Informatikus lett belőle :) de a szerelem tényleg kirángatta onnan. Az időre kell bízni, és bíztatni a társkeresőkre, ha már net... :)
2012. szept. 23. 13:00
5/13 anonim válasza:
szét kell verni a számítógépet
2012. szept. 23. 17:19
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, akkor remélhetőleg a szerelem és az idő megoldja a problémát. A számitógép összetörésével nem hiszem hogy megoldódna a probléma, az erőszak semmire sem megoldás.
2012. szept. 23. 18:14
7/13 anonim válasza:
pont hogy az erőszak a megoldás, gyenge ember vagy te is , ezért nem tudod a fiadat helyre rakni
2012. szept. 23. 21:39
8/13 anonim válasza:
Hétvégén vigyétek el kirándulni, ha van a baráti körötökben lányos szülő közösen.
2012. szept. 24. 18:08
9/13 anonim válasza:
Bármennyire is hülyén hangzik, de egyszerűen vegyétek el tőle a gépet, és legfeljebb az iskolai feladatok elvégzésére használhassa csak. Nekem amikor nem volt gépem - mondjuk azért, mert rossz volt -, akkor rengeteget olvastam. Néha rossz volt persze, hogy nincs, de sokkal teljesebb volt az életem. Azt azért leszögezném, hogy egy mosolyszünet veheti kezdetét a szülők és a gyerek közt, de hasznos lesz, és ha értelmes a gyerek, akkor belátja, hogy van más is. Lásd, a szerelem, a barátok.
2012. okt. 4. 10:32
10/13 anonim válasza:
én is az vagyok..de van egy idő amikor nem tudok semmit csinálni..csak a facet frissítgetem ami egy idő után rohadtul unalmas tud lenni.. ilyenkor kikapcsolom és csinálok valami értelmeset (tanulok vagy kimegyek az udvarra..), viszont amikor a barátaimmal vagyok délután akkor max este ülök oda 1-2órára..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!