Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi a különbség a 16,17 és 18...

Mi a különbség a 16,17 és 18 éves lányok között?

Figyelt kérdés
Kérdésekre adott válaszokat olvasgattam és nem értem pl. hogy lehet az, hogy van, amit a 16 évesnek nem engednének meg, azt a 17-nek igen.
2012. aug. 28. 00:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk itt kakukktojás a 18, mert ő ugye már nagykorú, azt tesz, amit akar. A 16 és a 17 között meg voltaképp semmi, hisz az egyéni különbségek a testi/lelki fejlődésben sokkal nagyobbak lehetnek ennél, de tudod, a kérdésre valamit mondani kell:)
2012. aug. 28. 00:32
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, tudod ezt én sem értem. :D Láttam egyszer egy olyan kérdést amiben az anyuka azt kérdezte hogy elengedje e a 16 éves lányát a Balatonra a barátaival. És egy csomóan azt írták hogy 16 évesen ne majd 1 év múlva ha 17 lesz. Az igazság az hogy semmi különbség nincs közte, ez csak a felnőttek hülyesége. Én 18 éves vagyok és semmi változást nem észleltem magamon az elmúlt 2-3 évben.
2012. aug. 28. 00:39
 3/16 anonim ***** válasza:
73%
A fiatalok évről évre válnak egyre érettebbé, konkrétan ennyi. de sok értelme nincsen, hiszen van, hogy egy 15 éves érettebb egy 19 évesnél, ez teljesen egyénfüggő.
2012. aug. 28. 00:46
 4/16 anonim ***** válasza:
43%

Én nem vagyok marasi,30éves vagyok,de a mai fiatalok,ahogy idősödnek,egyre hülyébbek,komolytalanabbak,butábbak...ennyi!!!

A hátamon feláll a nemlétező szőr is,annyira egoisták,bénák,azt hiszik övéké a világ,nem irígylem a mai fiatalság szüleit........

2012. aug. 28. 01:16
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
*marasi=maradi bocsi:)
2012. aug. 28. 01:17
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kor miatt van különbség. Az alatt a 2-3 év alatt van esélye bizonyítani a gyereknek, ennek függvényében kap idővel más elbírálást egy-egy kérés. Legalábbis én így nőttem fel, én is így fogom nevelni a gyerekeimet.
2012. aug. 28. 01:21
 7/16 anonim ***** válasza:
97%

Kedves #4-es, az "o tempora, o mores" (ó idők, ó erkölcsök) sirám az kétezer éves... és azóta löki minden előző generáció minden következő generációra. Ránk is ugyanilyeneket mondtak az előttünk járók, rájuk is az őelőttük járók...

Szent-Györgyi meg azt mondta rá, hogy a világ legfeleslegesebb dolga, mert egy előző generáció mindig ki fog halni, tehát úgyis mindig a következő generációnak lesz igaza.

És bizony igaza volt Szent-Györgyinek.

2012. aug. 28. 01:33
 8/16 anonim ***** válasza:
49%
egyik vörös, másik barna, harmadik szőke. egyik ki van már lent lyukasztva, másik nem, harmadiknak meg gyereke is lett a lyukasztásból. továbbá szőkének nagy a melle, vörösnek kicsi, barnának meg átlagos. szőke olyan buta mint az éjszaka,szeret pénzt költeni. a vörös nagyon okos, lenézi a másikat,arrogáns. a barna meg félénk, csendes, naiv. szőke gyönyörű arcú sminkelt,állandóan bulizik és orrba szájba ba/szik. vörös próbál szép lenni, de tudja vannak nála szebbek, párkapcsolatban él, barna meg nagyon ronda, és nem is tesz ellene semmit mert természetes, így hát pasija sincs. szőke neve nincs vidéki faluban lakik, vörös budapesten, barna meg egerben. szőkét kittinek, vöröset timinek, barnát gabinak hívják.
2012. aug. 28. 16:15
 9/16 anonim ***** válasza:
60%
Azért az hogy egy 18 évesnek mindent szabad abszolút nem így van csak a 18 évesek hiszik azt,amíg egy 18 éves otthon lakik,nem Ő tartja el magát,fingja nincs az életről addig a szülőknek is van beleszólása,a gyerekek évről évre érettebbek,tapasztaltabbak lesznek,elég ritka ha egy 15 éves érettebb,és több élet tapasztalata van,mint egy 19 évesnek,szóval nem túl jó példa,számomra egy 14-15 éves között nem sok különbség van,még egy 17-18 éves nagyjából már egy szinten van,ezért is van mikor kiírom,hogy 17 évesen megengedném ezt és ezt ilyen feltételekkel,de mondjuk egy 16 évest nem engednék el éjszakai buliba max olyan házibuliba,vagy szülinapi buliba ahol van felnőtt szülői felügyelet nincs alkohol,egy 17 évest havonta egyszer elengedném buliba ha megbízható,egy 16 évest felnőtt rokonnal elengedném koncertre,fesztiválra,egy 14-15 évest a pizsi partinkon és a szülői felügyelete szülinapi bulin kívül nem engedném el este.Pl 14-16 évesen nincs együttalvás baráttal,de 17 évesen ha legalább 1 éves a kapcsolat megengedném 2 hetente egyszer hétvégén.Minden kornak meg van a maga szépsége, a maga érettsége,és úgymond jutalma,hogy fokozatosan kapja az ízelítőt az életből.
2012. aug. 28. 18:52
 10/16 anonim ***** válasza:

Megismételném az #1-ben írtakat, egy 18 éven felüli ember NAGYKORÚ, azt teheti, mint minden más nagykorú ember Magyarországon. Nincs kétféle szabály a szüleikkel egy háztartásban élő, illetve a tőlük külön élő nagykorúakra.

Az, természetesen elvárható - mint mindenki mástól aki valakivel egy háztartásban él, legyen az szülő, élettárs, lakótárs, bárki - hogy vegyen részt a közös feladatokban, az is elvárható, hogy a lehetőségekhez mérten alkalmazkodjon. De az, amikor a 20 éves írja ki a kérdést, hogy a szüleim "nem engednek el", hogy egyáltalán engedélyt kér ilyesmire, nos az szerintem egy betegség. Elvárható viszont, hogy adott esetben tájékoztasson az engem is érintő szándékairól. Ne kéredzkedjen, mert rögvest pszichológusért kiáltok. Tájékoztasson a saját döntéseiről, esetleg véleményt, tanácsot kérve vonjon be a döntéseibe. Magam is "végigélveztem" anno 30 éve, tehát mérhetetlenül rossz a véleményem az "amíg az én kenyeremet eszed..." tipusú szülőkről.

(48/F).

2012. aug. 28. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!