Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy szulo el engedheti a fiat...

Egy szulo el engedheti a fiat (13) 60km-re biciklivel?

Figyelt kérdés
Mert egy par baratommal(mind idosebb)meg beszeltuk hogy el megyunk a tenger partra(60 km)es en vagyok az egyetlen akit nem engednek el a szulei :'(
2012. júl. 23. 22:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
60 km biciklivel? Az egy örökkévalóság legalább 3 óra, és vissza is kell jönni.
2012. júl. 23. 22:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem vagyok szülő, csak pár évvel vagyok idősebb mint te, de megértem a szüleidet, a 60 km kicsit sok, messze van a lakhelyedtől és gondolom nem erdőben mennétek, hanem autópályán meg forgalmas helyeken ami elég veszélyes, pláne úgy, hogy nincs köztetek szülő vagy egy felelősségteljes nagykorú. Ám ha olyannal mész, aki pl 25-30 éves vagy lesz köztetek szülő, úgy azért más a helyzet.

Viszont ha csak 13-16 éves gyerekek mennek, akkor én sem engedném el, tekintve hogy mennyi baleset történik az utakon, meg ismerve a kortársaimat, vannak köztük igen felelőtlen gyerekek is :)

2012. júl. 23. 22:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg sok, ha oda vissza is 60-60 km... Edzés nélkül, és vízparton is kifáradtok, meg fogtok halni, én két hónap edzés után tudom megtenni ezt a távot normális tempóval... (Úgy, hogy azért nem hajtom ki a belem...)
2012. júl. 24. 00:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

De hol van 60km-re tengerpart? Én nem a biciklizés hanem a tenger és a távolság miatt nem engedném el.

14/f

2012. júl. 24. 12:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a többi szülőt nem értem. Bármi adódhat útközben, sérülés, baleset, fáradtság, probléma, és akkor mit csináltok? Biciklivel? Nem. Majd jó pár év múlva. Sajnálom. Én sem engednélek el, de a többieket sem. Lehet tekerni közelebbi célpontok felé is! Úgy, hogy sötétedés előtt visszaértek és nem végkimerülésig csináljátok. Majd felnőttként, komolyabb gondolkodásmóddal talán. L28
2012. júl. 24. 12:32
 6/12 anonim ***** válasza:
menjetek vonattal,v busszal.. azzal lehet h elengednélek,de biciklivel? normális vagy?!?!?!?!?!
2012. júl. 24. 14:29
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Végre nem egy befásult fiatal! Grat.

El engedheti csak nem biztos hogy fogja.

Mennyit edzel? 120km. azért nem kevés..

2012. júl. 24. 15:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát elengedhetik,de nem tuti,hogy el is fogják engedni.

egyébként én is ennyit szoktam edzeni,illetve a Balcsira is bicajjal szoktam kimenni.

Engem simán elengednek egyedül is,azzal a feltétellel,hogy vigyek telefont illetve eegy kis pénzt,mert én már jártam úgy,hogy elmentem 50 kilire itthonról bicajjal és defektet kaptam az volt a gáz,hogy nem vittem telefont és pénz sem volt nálam,aztán arra jutottam,hogy stoppoltam,sokan észre sem vettek sokáig tartott míg végre megálltak nekem

roma pár volt és k*rva rendesek voltak,a kocsinak a tetejére rögzítették a bicajt azt is megkérdezték,hogy így jó lesz-e stb...verseny bicajom van nem persze nem a legjobb,de jobban gurul mint a monti.

16/L

2012. júl. 24. 17:16
 9/12 anonim ***** válasza:

ma 17:16 vagyok!

nagy a lényeg az,ha elmész akkor telefon legyen nálad,gondolom pumpát eleve vinnél,legyen nálad elégpénz ahhoz ha esetleg defektet kapsz,hogy haza tudjál menni.

2012. júl. 24. 17:19
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves Barátom!

Én szülő vagyok, de most úgy válaszolok mint aki egy időben tanult meg kerékpározni és járni-ez vicc volt-! Tehát nézzük a gyakorlati oldalát a kérdésednek.

Én nem csak az edzésekre apellálok, ha nem: hová mentek, milyen útvonalon és van e megfelelő öltözéked, felszerelésed, ott alszotok e vagy egynapos a kirándulás, mit esztek, ki a túra szervező, őt ismerik e a

szüleid, elkért e téged tőlük????

Tudod az a baj hogy ennyi idősen nem gondolsz bele, a történteknek mi lehet a következménye. Hidd el nem csak a szülő szólal meg belőlem ha nem a tapasztalat.

Nagyon sok túrát szerveztem és ez az adat amit te megadtál

azon kívül hogy elég kevés ismeretet enged a kérdésedhez képest - az mégis világos hogy nem 13-évesnek való út.

Nem akarok neked csalódást okozni ezzel a válaszommal.

Biztosan nagyon készültél erre az eseményre, bele élted magadat, de az életben sok olyan eseted lesz még amikor azt hallod: ez még nem időszerű, várj kérlek egy kicsit...

2012. júl. 24. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!