Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan okozhatnék csalódást a...

Hogyan okozhatnék csalódást a szuleimnek úgy, hogy rájojjenek nem igazán jó szulok?

Figyelt kérdés
tudom,hulyén hangzik,de a szuleim nem a legjobbak,persze van amit jól csináltak,de sokszor okoztak már fájdalmat nekem és szeretnék én is nekik.

2012. jún. 20. 17:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
És ez mindig így volt? Leírnál legalább egy olyan alkalmat, amikor megbántottak? Mit tettek?
2012. jún. 20. 18:20
 12/18 anonim ***** válasza:

Nekem az a meglátásom, hogy a bosszúnak semmi értelme, megoldást nem fog hozni.

Add saját magadat és mindig jelezd feléjük, hogy mit gondolsz arról, amit éppen döntenek veled kapcsolatban. Mondd el, ha tetszik, mondd el, ha rossz döntésnek érzed. De ne haragosan, mérgesen, inkább tényszerűen, visszajelzés értékkel.

Nincsenek tökéletes szülők. Óhatatlanul is megbántjuk időnként a gyermekeinket, de őket szeretjük a legjobban, ezt se feledd.

2012. jún. 20. 19:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Igazából fölösleges tanácsokat adni még, mert nem tudjuk a probléma okát. Egy, de jobb lenne, ha kettő történetet elmondasz amikor megbántottak. Amúgy a bosszúnak nincs semmi értelmes, egyrést még jobban magadra haragítod őket, másrészt annyira beleélheted magadat a bosszúállásba, hogy majd mindenkin bosszút akarsz állni a legcsekélyebb dolgok miatt is, így elmarhatod magad mellől a szeretteidet. Keress egy megbízható rokont, ismerőst, barátot akinek elmondhatod és kisírhatod magadat. :)
2012. jún. 20. 19:58
 14/18 anonim ***** válasza:
90%

nem engedtek bulizni vagy hajat festeni vagy műkörmöt?

de most komolyan sehogy se okozz nekik csalódást,próbálj velük beszélni ne itt sírni,14 évesen hatalmas problémáid lehetnek,beszélj velük,mert a szüleid,nem bosszút kell forralni,egy az Ők a szüleid,örülj,hogy vannak a másik az hogy azzal csak ártasz magadnak,ráadásul abszolút semmi konkrétat nem mondtál,ebből mi nem tudjuk tulajdonképpen mi a problémád

2012. jún. 20. 21:28
 15/18 anonim ***** válasza:
9%
Inkább legyél mindenben jó. Tanulj rendesen, segítsd nekik otthon, ne akarj pl. inni, dohányozni, szexelni és akkor rájönnek, hogy Te egy értékes ember vagy és többet érdemelsz, és bánni fogják, hogy nem törődtek Veled!
2012. jún. 21. 06:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem leszel te sem jobb ettől a viselkedéstől. Leginkább ovis reakció, hogy ha "valaki elvette a lapátom,én is elveszem az övét". Azzal érsz el többet, ha hajtasz, ha jó eredményeid vannak, ha MAGADNAK hajtasz és mielőbb önállósodsz! Mert ha be tudod magad után csukni úgy az ajtót, hogy nem jön be senki... na akkor lesz nyugi. Akkor nem függesz tőlük és AKKOR fogod tudni megmondani, hogy "kapjátok be". Tudom, mit élsz át, átéltem én is. Melózom, mióta az eszem tudom, nem "bulihiány" , hanem valódi keserűség szól belőlem is. 18 évesen továbbléptem, a világ másik felén lakom, telefonon beszélek a szüleimmel, de ennyi. És azóta lett nyugodt az életem. De ezt csak akkor tudod megtenni, ha van rá alapod, tudásod, talpraesettséged. Erre hajts, és ne a piti - tini bosszúra. Az semmit sem ér, csak megnehezítik az életed! Aki józanul, komolyan átgondolja a lehetőségeit, az kivárja a megfelelő alkalmat! Ezt javaslom neked is!
2012. jún. 21. 11:27
 17/18 A kérdező kommentje:
én már pr´báltam jó lenni mindenben,amugy sem voltam soha rossz,de nem segít.tudom,hogy nem lenne helyes,de én ezt akarom tenni,így észrevenék magukat.nekem nem az a bajom,hogy nem engednek bulizni meg ilyenek,hanem,hogy gyulolnek,anyám már rengetegszer mondta,és nem nem volt rám akkor duhos,mert semmit nem csináltam neki.egyszer azt mondta egy rossz jegy miatt,hogy soha semi nem lessz belolem csak k*rv*.ekkor én csak 10 éves voltam.mindig aztmondják,hogy semmire sem vagyok jó,és,hogy biztos bennem is csalódni fognak.én igyekszem jól tanulni,hogy buszkék lehessenke rám,de nem tudok,rossz jegyeket kapok.én szeretném visszaadni nekik,hogy átérezzék én mit érezek már évek óta
2012. jún. 21. 13:25
 18/18 anonim ***** válasza:
30%

Egyszerű. Ha megint azt mondják rád, hogy egy k*rva leszel, vagy hasonlók, akkor kérdezz vissza, hogy: Olyan, mint te?

Hátha észbe kapnak...

2012. jún. 22. 03:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!