Más is van így? Idegenek (pl. töri tanárom, háziorvosom) kedvesebbek velem mint a saját rokonaim? 16, L
Figyelt kérdés
2012. jún. 4. 16:39
1/6 anonim válasza:
De ezek a kedveskedések nem mindig szeretetből fakadnak, inkább az egyén jelleméből. A rokonaid meg nem azért mosolyognak rád, mert "illik". Persze változó, hogy milyen viszonyban vagytok.
3/6 anonim válasza:
Pszichológia. Az emberek igyekeznek a lehető legjobb benyomást kelteni magukról (tudat alatt), ezért kedvesebbek az idegenekkel.
De te is ugyanezt csinálod és én is.. mindenki. Tegyük fel, hogy a háziorvosod tesz egy megjegyzést rólad, ami neked nagyon nem tetszik. Mit teszel? Magadban esetleg megsértődsz vagy legdurvább esetben pár szót visszaszólsz, de azt is udvariasan. Tegyük fel, hogy ugyanazt a megjegyzést a szüleid vagy a testvéred ejtik el. nem lenne ott annyira udvariaskodás, hidd el. :)
Ez természetes emberi viselkedés. Csak a végletesség nem helyes, amikor valaki körülhízelgi az idegeneket, a családját meg semmibe veszi.
4/6 A kérdező kommentje:
köszi!
2012. jún. 5. 19:26
5/6 anonim válasza:
Nekem is így van, de én nem úgy érzem, ahogy az eddigi válaszolók. A családom nem túl....khm nem álmaim családja, és tényleg senkit semmi sem érdekel. Ezért más emberekhez, akik kis odafigyelést, érdeklődét mutatnak felém, hajlamos vagyok jobban kötődni, mint mások, és mindig az ilyen "idegenekkel" alakítok ki szoros kapcsolatot. Az a baj, hogy ők el fognak menni, és én meg annyira meg tudok szeretni ilyen embereket... hogy csak jobban fog fájni, hogy elvesztem azt akit megszerettem, mintha nem lenne ilyen ember. Például ott az egyik tanárnőm akit el fogok veszíteni pár nap múlva, akivel többet nem valószínű, hogy beszélek (ballagás). Pedig ő pont olyan, akiben meg is bízok, és akit tényleg szeretek.
6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó én is ugyanígy vagyok mint te.Szerintem nyugodtan látogasd meg a tanárnődet.
2012. jún. 6. 07:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!