Nrmális ez? Többi lent
Miért nem költözöl apukádhoz?
Te már elég idös vagy, hogy a te szavad legyen a döntö.
Ha van, hogy hetekig egy szót se szól hozzád büntiből, akkor ő nem olyan, akivel bármit megbeszélhetsz. Tégy mindent, ahogy jónak látod, ahogy a legjobbnak. Majd elköltözöl egyszer.
Nagyon gáz h nincs ajtód.
Anyuddal sajnos komoly bajok vannak... mármint pszichésen. Ez az utsó mondat, amit írtál, nagyon komoly érzelmi zsarolás. A zsarolásnál alapszabály, hogy soha nem engedünk neki!
Mivel 18 éves vagy, felnőtt vagy jogilag. Ahhoz, hogy ez ne csak egy papír legyen, érzelmileg is fel kellene nőni. Ennek pedig alapja, hogy ki tudj magadért állni, ha kell pozitív értelemben, de a szülőkkel szemben is.
Tehát megtanulod saját magad képviselni. Az ajtónak van egy szimbolikus szerepe, ez pedig a határ, az "énhatár".
Anyukád nem akar önálló lénynek tekinteni, hanem úgy kezel, mintha az ő tulajdon lennél, minden lépésedet kontrollálni akarja. Azokat is, amit a szobádban csinálsz.
Én vita helyett kérdeznék:
1. Anya, mi kifogásod az ajtó ellen? Felnőtt nő vagyok, nekem is szükségem van magánterületre, privát térre. Mint ahogyan minden más embernek, neked is. Ha ez ellen kifogásod van, akkor sajnos nem fogunk tudni együtt élni. Én is nagyon sajnálnám, ha emiatt kellene elköltöznöm. De meg fogom tenni, mert így rosszul érzem magam. Találjunk ki erre valamit. Én is tiszteletben tartom mostantól a te szobádat, tőled is ezt kérném.
Ez kezdetnek nem lenne rossz. Majd így tovább a zsebpénzzel és a barátod bemutatásával is. Az is jó lenne, ha anyukád megismerkedne egy hozzá illő férfival. Akkor nem rajtad lógna állandóan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!