Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megengednéd a 15 éves lányodna...

Megengednéd a 15 éves lányodnak hogy fesse a haját? én 30 évesen jöttem rá hogy milyen szép is a természetes barna és milyen egészséges a haj festés nélkül. Engem senki nem tiltott tőle sajnos.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 5. 22:00
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
37%
nem
2012. ápr. 5. 22:57
 22/41 anonim ***** válasza:
76%
Én engedném, mert én is 15 évesen festettem be a sötétbarna hajam szőkére... Illetve volt közbe még egy vörös és fekete is.. De rá kellett jönnöm, hogy a szőke áll a legjobban! Először amúgy én is csak melíroztattam, azt 14 éves koromtól, aztán később meg festettem. Közel 10 éve festem a hajam és már nem tudom elképzelni magam barnán... Nekem a szőke tetszik! Pedig sokat gondolok rá, hogy egyszerűbb lenne, ha nem kéne állandóan festeni, mert ugye egy ilyen sötét hajnál gyorsan látszik a lenövés...
2012. ápr. 6. 00:37
 23/41 anonim ***** válasza:
65%
hát én 14 éves vagyok és én is beszeretném festeni a hajamat,de anyja nem emgedi,mert csunya a lenovés és akkor mindig kellene festeni a hajamat,de szerintem attol még megengedhetné,hisz az én fejem.szerintem engedd meg a lányodnak hisz lehet,hogy egyszer majd uj hajszinnel megy haza,és szerintem jobb lenne neked,ha esetleg elmennél vele,vagy csak tudnád,hogy befesti én nem ér váratlanul.
2012. ápr. 6. 10:28
 24/41 anonim ***** válasza:
45%

Nekem nagyon hosszú és dúsnak mondható, fényes, ápolt közép hamvasbarna hajam volt 22 éves koromig. Színezőkkel kezdtem, vörösesbarna, vörös fekete színezőkkel nem álltak jobban mint az eredeti. aztán megtetszett egy gyönyörű természetes vörös szín és attól kezdve festettem. Persze ez sem volt szebb, de élveztem ezt a színt. aztán megszűnt a szín és átváltottam szőkésebbre...vagy ezer színű hajam volt, állandóan szőkítettem (szőkítővel) rókavörös lett fura zöldes vörös őszi erdő...stb. színeket kreáltam. egyszer mondta egy ismerősöm, hogy ez aszőkés vörös nagyon nem áll jól. Elég fura volt, bár annak ellenére hogy fehér bőrű és kék szemű vagyok...aztán voltam évekig enyhén világosszőke de nem tök világos, mindig volt benne kis vöröses tónus...vagy barnás. Rájöttem egy éve hogy valójában "szőkemániás" vagyok, de nekem nem is nagyon áll jól, vagyis jól áll, mert fiatalít, de nem emeli ki az arcomat.

Én színtiszta tél típus vagyok: sötét haj, hófehér bőr, karakteres arc.

Már 8 hónapja nem festem, egész nyáron színeztem először barnára, majd sötétbarnára, és 4 hónapig tartotta feketén, ami szépen kopott ki. Nagyon jól áll a sötét szín, igazán karakteres lettem tőle, és a ruhák is jobban állnak ezzel a hajjal.

Én nem ajánlanám a lányodnak, a hátrányok amikkel számolhat:

-állandó lenövés (eléggé csúnya)

-nehéz szőkítés (állandóan ápolni kell a hajat, hogy ne száradjon, ne töredezzen)

-nekem volt hólyag is a fejemen, kimarta a festék

-azóta korpás a fejbőröm,amióta szőkésre festettem rendszeresen 3-4 évig.

-ja és megfogyatkozott a hajam is, most látom, hogy nőnek a kihullott hajszálak...amióta nem festem.

2012. ápr. 6. 12:03
 25/41 anonim ***** válasza:
81%
nekem 13 évesen engedtek egy kis vörös melírt. a végére már nagyon csúnya lett, narancssárga, meg mindenféle színű volt benne. most nyáron leszek 15 éves, olyan 1 hónapja be van festve "barnára" (barna hajfesték, de olyan mintha fekete lenne) nekem még anyuék is azt mondták hogy sokkal jobb lett így. :) szerintem megengedheted neki. :)
2012. ápr. 6. 14:01
 26/41 anonim ***** válasza:
38%

Nem engedném meg,megmondanám,majd ha 18 lesz akkor befestheti saját pénzből,a festék roncsolja a hajat egy 15 éves kislánynak amúgy is felesleges festeni,nem őszül még...

amúgy meg ez az állandó,ne tiltsd semmit mert akkor még jobban csinálja duma,egy nagy baromság.. ha a gyerek jól meg van nevelve,tudja mit szabad,mit nem és ha egy ilyen fajta dologra azt mondják a szülők,hogy "nem" elfogadja.A gyereket nevelni is kell,nem csak etetni,itatni,taníttatni,öltöztetni,és az hogy minden meg van engedve az nem nevelés...

2012. ápr. 6. 16:58
 27/41 anonim ***** válasza:
59%

Barnáról szőkére nem. Ahhoz teljesen ki kéne szivatni a haját, tönkremenne. Most még dús és fényes neki, attól meg olyan lenne, mint az okádék. Van jópár ismerősöm, aki szőkére festeti mindig, hát egyiknek nem jó minőségű a haja, mint a széna, fénytelen és egyre ritkul, kortól független.

Nem hagynám, hogy tönkretegye a haját. Ez egy hóbort, majd lenyugszik, vagy ha 18 évesen, 3 év múlva is akarja, megcsináltatja.

2012. ápr. 6. 17:39
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Már válaszoltam, de muszáj még.

Én most úgy adok tanácsot, hogy soha nem voltam fodrásznál, nem hagytam, hogy leszívják.

Sötétbarna az eredetim. Ilyennel festem:

[link]

Mert ez világosít, de nincs benne por, amitől gumiszerű lesz a haj.

(Én ehhez még keverek egy csepp vöröset.)

Konkrétan a szőkítő portól lesz sprőd a haj, nekem csillog, és mint mondtam, új ismerősök mindig azt hiszik, hogy eredeti hajszín.

És rendesen ápolom, alig hullik, és nagyon erős. Mindig speckó hajgumit kell keresnem, mert szétpattan a hajamban.

És voltam már minden, mind sajátkezűleg. Platinaszőkétől sötétszőkéig minden, a vörös összes árnyalata, fekete, sőt, magenta, lila, kék és pink hajam is volt.

Csak tudni kell ápolni, és a neten minden fenn van.

2012. ápr. 6. 20:12
 29/41 anonim ***** válasza:
5%

Mi az ,hogy 14-15 évesen festik a hajukat? Könyörgöm nem veszik észre,hogy egy hányás? :S

Osztálytársamnak már kábé mindenféle színű volt a haja,és egyszerűen undorító. Én nem engedném meg,és nem is fogom befesteni a hajam,maximum 1-2 tincs,ami könnyen kikopik.

14.L

2012. ápr. 7. 11:29
 30/41 anonim ***** válasza:
94%

nekem megengedték, mert untam már a sima barna hajamat, szerettem volna kipróbálni a szőkét.

eléggé tönkrevágta a hajamat, több évig volt szőkítve házilag, alig várom, hogy végre lenőjön az eredeti hajam és egészséges legyen.

ezek ellenére viszont nem bántam meg a festést, jó volt kipróbálni egy másik színt : ) szóval engedd meg, de fesse fodrász, ápolja rendesen : )

2012. ápr. 10. 00:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!