Kamaszok! Milyenek voltak a legjobb/leghülyébb tanáraitok? Miért szerettétek/utáltátok őket? Minden érdekel.
Legjobb:
Annyira jó fej! Nála egész órán csak röhögni lehet. Mindig mond valamit, amin az egész osztály nevet. Ha valaki szeretne mondani egy (saját; vicces) történetet, jeélentkezés nélkül elmondhatja! Imádom azt a tanárt!
Legrosszabb:
Volt egy olyan eset, hogy egy eléggé alacsony gyerek kiment a táblához, hogy megcsináljon egy feladatot, és elkezdett jó magasra írni. Erre a tanár megszólal: "Jó, kisfiam, egyes. Ülj le a helyedre! Hogy képzeled, hogy ilyen magasra írsz?! Én ezt rendetlenségnek tiulálom!" Fuuuuu, nagyon felb.aszta az agyamat! :@
14/l
Általában azt szokták mondani, hogy aki nem elég jó, a témába illő szakmába, az elmegy tanárnak... gondolok itt arra, hogy aki pl. nem elég jó vegyésznek az kémia tanár lesz aki nem elég jó mérnöknek, az matek tanár..
Általános iskolai kémia tanárnőm utáltattatta meg velem a kémiát... gonosz volt csodálkoztam, amikor kiderült hogy van négy gyereke mert egy csepp szeretetet se láttam benne. Mindenkit lehülyézett. És kijelentette, hogy őt nem érdekli, hogy értjük e a kémiát ő ígyis úgyis ugyanannyi fizetést kap..
A legrosszabb tanárom határozottan a matek tanárnőm.
Durván legyilkolta az önbecsülésemet.Jó alá írom nem vagyok alapjáraton se jó a reál tantárgyakból de milyen hogy egy teljesen új téma fejezetet össze sűríti az utolsó 10 percben?Általában ha valami nem megy elsőre az osztálynak jön az hogy még ahhoz is hülyék vagyunk hogy szobafestők legyünk.Meg persze nekünk fölösleges tovább tanulni nekünk elég egy szakmunkás képző.És sajnos én meg el is hiszem neki hisz nem vagyok jó tanuló.A másik rettenet az angol tanárom.Azt már tudom hogy milyen iskolába járnak a gyerekei és milyen sok dolog történt vele és hogy milyen fantasztikus is ő de angolul...az már necces.
Jó tanárom a bioszos.
Érdekes és humoros.Mindig rengeteg képet mutat és fönt tartja az érdeklődést.E mellet rengeteg pozitív visszajelzést add.Talán ezért vagyok belőle ötös míg matekból hármas angolból meg csak négyes.
Volt egy nagyon rossz tanárom,2 éven keresztül tanított heti 5-6 órát.Mindig beszólt a gyerek MAGÁNÜGYEIBE,csúfolta,gúnyt űzött belőle,mikor ezt nem tehette volna meg.Nagyon sok tanár úgymond nyalt neki, mert mindenkinek parancsolt.Nem mondom,hogy buta volt,mert nem,de nem magyarázott el dolgokat,aki kicsit butább volt,azt lenézte.Elképesztően nagyképű,képmutató volt.
Volt nagyon sok jó tanárom is,ők segítőkészek voltak,ha látták,hogy tudom,megadták a jobb jegyet.Bármilyen esetleg magánügyi problémával fordulhattunk hozzá,mert segítettek,és nem csak az osztályfőnököm volt ilyen.Szerintem nagyon fontos hogy a tanár-diák kapcsolat jó legyen.Vannak olyan tanárok,akiknek nem kell fegyelmezniük,és szerintem ők a jó tanárok /kivéve akit az előbb leírtam,mert tőle mindenki félt./Szerintem egy tanárnak nem mindig csak az anyaggal kell foglalkozni,hanem néha egy-egy 5 perc beszélgetést megengedhet,vagy a témával kapcsolatban,így lazább lesz az óra hangulata,és a gyerekek sem unják annyira.
Hát nagyjából ez az én véleményem,tapasztalatom,remélem segítettem.
A legrosszabb tanárom egy vénlány volt,fizikát tanított,egyébként amikor én általánosba jártam,akkor igazgatóhelyettes is volt meg rajztanár is.Egyszer véletlenül megszólaltam rajzon,akkor az volt a problémája,aztán addig szekált,míg el nem kezdtem 14 évesen a bőgést óra kellős közepén.A másik eset fizika órán volt.Akkor éppen egy "kísérletet" mutatott be,aztán én nem láttam belőle semmit sem,mert a kedvenc diákja éppen előttem ült,aztán annak meg nagy feje volt(fiúról van szó),eltakarta a kísérletet.Mondtam halkan a csávónak,hogy menjen arrébb,de csak nem ment arrébb,aztán meghallotta az a szerencsétlen vénlány,beszólt nekem,hogy "neked kéne igazodnod az Attilához"..jézusom..hogyan igazodtam volna hozzá,mikor nem tolhattam sehova a széket..zsiráf meg nem voltam,nem is vagyok.Volt még pár összetűzésünk,de a fő dolog,amiatt utáltam,mert egyáltalán nem értettem azt,amit magyarázott,ráadásul megvoltak a kis kedvencei.
------
A legjobb tanárom az általános iskolás matektanárom volt,akiből mára már igazgatóhelyettes lett(a fent említett nő protekciója miatt lett igazgatóhelyettes,ráadásul a fent említett nő igazgató lett azóta).
Ez a matektanárom azért volt olyan jó tanár,mert nagyon jól magyarázott,olyan érdekesen.Infót is tanított,szakkör is volt.Valamiért,ki tudja milyen okból,csak hárman(!) jártunk hozzá infóra.Aztán infószakkörön jobban megismertük egymást,főleg én őt,mert rengeteget beszélgettem vele.Azóta is,ha én szállok le a buszról,és néha ott van a megállóba,akkor néha megölelem.:)
------
Szerintem egy jó tanár közvetlen a diákokkal,érdekesen magyaráz,de azért meg is követeli a szintet.Mindenkit egyformán kezel,de azért,ha valaki jobban szereti,akkor vele órán kívül elbeszélget.:)
A jó tanár türelmes és nem húzza fel magát egy diák beszólásán,de azért mindenkire rászól és fegyelmez,ha nagyon szükséges.
Egy jó tanár néha csoportmunkát is becsempész az órákba,ez összetartja a csoportot,tudnak egy kicsit lazulni mondjuk évvége felé.
Egy jó tanár adja meg az utolsó pillanatokban is a javítási lehetőséget,és ne az legyen a célja,hogy minél több gyerek bukjon,vagy rosszul teljesítsen.Ne húzza le a tanár a magánügyével a gyerekeket,de azért ismétlem,hogy legyen közvetlen.
Ami mutatja,hogy jó tanár vagy-e vagy sem,az leginkább a diákok viselkedése.Szerintem fél évnyi ismeretség után kérd ki a diákok véleményét magadról.:)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!