Mondanátok olyan ételt amit a 12 éves lányom el tud készíteni maga, és nem is drága?
Nagyon akar főzni, és valami könnyűre gondoltam kezdésként. a gyümölcs salátát tudja, tehát kizárva.
És a recepteket is írjátok le létszíves.
a palacsinta is kizárva!!
Általános iskolában tanultam az alábbi receptet, egy tanórán kellett elkészíteni:
Fóliás hús:
Fejenként 1-2 szeles karaj (lehet csontos is),
krumpli, vöröshagyma.
Egy nagyobb alufóliát zsírral kell lekenni, nyers, karikára vágott krumplit halmozunk rá, megsózzuk. A karajok mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal és bekenjük véknyan mustárral, majd ezt is a krumpli tetejére tesszük. A karajra karikára vágott vöröshagymát szórunk. Ezután az egészet becsomagoljuk az alufóliába és sütőben kisütjük.
De tudom ajánlani a rablóhúst is. Összevágsz neki karikára hagymát, szalonnát, krumplit, husit. felváltva felszúrja fa hústűre. Ezután csak fűszerezni kell, befektetni tepsibe és mehet a sütőbe.
tepsis krumpli.
hozzávalók:
-(ha gyorsan kész akar vele lenni)főtt krumpli
- kolbász
- főtt tojás
- paradicsomkarika
- hagymakarika
- fűszerek
tetejére mikor már megsült :
- tejfölbe fokhagymakrém
- kapor
- reszelt sajt összekeverve és az elősütött paradicsomos, hagymás, tojásos, kolbászos krumplinak a tetején szétkenjük. Addig sütjük, míg a teteje kicsit barnás lesz.
kb.30-45 perc az egész. A mi családunk imádja.
Remélem segítettem. Majd, ha lesz időm és energiám írok még :)
(23 hetes kismama)
Almás pite
1.) almát megpucoljuk, lereszeljük, becukrozzuk és így hagyjuk állni míg a tésztát megcsináljuk.
2.) Fél kg. liszthez adunk 1 zacskó sütőport, összegyúrjuk 1 ráma margarinnal (másmilyen márkájú is jó), 1 csipet sóval, 1 kanál cukorral, 1 tejföllel, 1-2 db tojással.
3.) Kettébe vesszük a tésztát.
4.) Kizsírozzuk vagy kivajazzuk a tepsit.
5.) Belerakjuk a tészta egyik felét, amit kinyújtottunk. Én meg szoktam kenni lekvárral.
6.) Rárakjuk a lereszelt almát úgy , hogy előtte egy kicsit kinyomjuk a levét ( vagy ha nem nyomjuk ki a levét szórjunk a tésztára egy kis zsemlemorzsát) és úgy rakjuk rá a reszelt almát.
7.) Szórjuk meg fahéjjal (de lehet forralt borba való fűszerkeverékkel is, csak kevesebbel)
8.) Tegyük rá a tészta másik kinyújtott felét .
9.) Verjünk fel egy tojást és kenjük a tetejére, a tésztát villával szúrkáljuk meg.
10.) Rakjuk be a sütőbe.
Jó étvágyat hozzá!
Remélem a tepsis krumplis recept is bejött :) Sok sikert a főzéshez, sütéshez. :)
(24 hetes kismama)
Virslis kifli.
Kell hozzá: kifli, tejföl, virsli, sajt, és az ízesítéshez, ketchup/majonéz/mustár. (ki mivel szereti enni)
Elkészítése:
1 kiflit hosszában kettévágunk, kiszedjük a belsejét, kis "árkot" készítve a tejfölnek és a virslinek. A kifli kivájt részét megkenjük tejföllel, beletesszük a virslit és a tetejét megszórjuk sajttal.
Sütőbe tesszük 5-10 percre, míg a virsli jól át nem sül, és a sajt rá nem olvad a tetejére.
Ketchuppal, mustárral vagy majonézzel fogyasszuk.
Fokhagymás - petrezselymes spagetti :
Petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy kis lábasba teszünk egy kicsi olajat majd belerakjuk a petrezselyem zöldet és összezúzott (fokhagyma nyomón) fokhagymát. Addig kevergetjük míg meg nem puhul majd levesszük a tűzről. Ezt összekeverjük tejföllel és spagetti tésztára rárakjuk.
Plusz a tetejére lehet sajtot reszelni.
A petrezselyemzöld és fokhagymát ízlés szerint. :)
Én nem vagyok egy nagy szakács, de ez szerintem nagyon könnyű recept,és megéri elkészíteni, mert nagyon finom:
MÁKOS SÜTI
Hozzávalók:8 db.kifli,1 l tej, 1 citrom reszelt héja, 5 tojássárgája, 1 bögre mák,1/2 bögre cukor,2 csomag vaníliás cukor 1 bögre magozott meggy.
Habhoz:5 tojás fehérje, 1/2 bögre cukor.
Vaj a tűz álló tál ki kenéséhez.
A kifliket felkarikázzunk, és egy nagy tálba tesszük.A tejet felforraljuk,a tojást a cukorral a citrom héjával és a vaníliás cukorral habosra keverem.A fel forralt tejbe öntöm és megfőzöm.Aztán a kifliket leforrázom a vaníliás cukros tejjel össze forgatom.A jénai tálat ki vajazom és rakok egy réteg kiflit rá a mákot bele szórom a meggyet rá még egy réteg kifli sütőbe teszem 15 percre addig a tojás fehérjét a cukorral ki keverem kemény habbá. 15 perc elteltével rákanalazom a megpirult kifli tetejére a habot és még 15-20 percre vissza tolom sülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!