Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan fogjak neki dolgoknak?...

Hogyan fogjak neki dolgoknak? Hogyan fejezzek be dolgokat?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok.

Az a problémám, hogy pl elkezdem pakolni a szobámat(HATALMAS a rendetlenség), és nem tudom befejezni. EGyszerűen nem tudom, hogy mit hova tegyek. Telnek az órák, és ugyanolyan rendetlenség marad. Ha tiszta is a szobám annyi elképzelésem van, hogy otthonos legyen, de semmit nem csinálok vele, mert nem tudom eldönteni.

Akkor pl kaptam egy hatalmas rajzfüzetet hozzá szénceruzákat, különböző fajtákat. Egyszerűen nem tudok belekezdeni a rajzolásba. NAgyon szeretnék, de úgy érzem, hogy oda csak nagyon jó rajzok kerülhetnek(nagyon kidolgozott emberfej, stb), én meg olyanokat még nem teljesen tudok rajzolni, ezért bele se kezdek.

Vagy elkezdek olvasni valamit, és mindig egy idő után félbehagyom.

Annyi tervem lenne, és semmibe sincs erőm belefogni.

Ezek már annyira idegesítenek magamban, mit tegyek ellenük? Pl nagyon szeretnék rajzolni, és ezek, de nem tudok belekezdeni, vagy folytatni:(

2012. márc. 2. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:
31%
Te nem nemtudod, hanem nem akarod! Csak nem tudsz róla, vagy nem akarsz tudni róla. Mérhetetlenül lusta vagy, ez a te bajod kislány.
2012. márc. 2. 13:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy lusta vagyok, napi 3-4-5 órát tanulok, és utána még hétvégente sincs erőm semmihez.
2012. márc. 2. 13:48
 3/4 anonim ***** válasza:
73%

Kedves első!

MInek írsz ide, ha normálisan válaszolni nem tudsz?

El képzelhetetlen hogy valakinek valóban vannak ilyen problémái. Ha szerintem felteszi a kérdést, akkor az szerintem azt jelenti hogy őt is zavarja ez.

Szóval nem értem minek ír ide az olyan aki csak flegmán tud válaszolni.

Kedves kérdező.

Én is hasonló voltam mint te. Elterveztem valamit, esetleg el is kezdte, de abba is hagytam, mert valahogy nem volt akkora elhatározásom, akaraterőm amivel folytatni tudtam volna.

Szerintem ezt kifogod nőni, és a számodra igazán fontos dolgokat véghez fogod vinni. Ezeke szerint amiket idáig elkezdtél, nem foglaltak le, nem érdekeltek annyira hogy be is fejezd.

ÉS az, hogy a szobádban rendet kell tenni, kezd mindíg a szortírozással, portörléssel, a dolgok helyére rakásával. Valahol el kell kezdeni. Ha majd látod hogy haladsz előre, megtetszik a rend, és úgy is végig csinálod. Nem muszáj gyorsan, szépen lassan, ahogy kedved van hozzá. Csak a lényeg hogy a végén rend legyen. Jah, és ha elkezded, akkor ne csak látszat rend legyen. Ezt azért mondom, mert én képes vagyok rá... :)

Kitartás, és sok sikert...

24L

2012. márc. 2. 13:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Én a múltkor a gardróbunk egy részét akartam rendbe tenni. Nem nagy, kb másfél méterszer egy méter. Három órába tellett, mire kipakoltam és három NAPBA, mire szortíroztam, vissza pakoltam (nem ruhák, hanem mindenféle lim-lom van benne). A rend rakás nem kis meló, ha alaposan meg akarod csinálni.

34N

2012. márc. 2. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!