Hogy is van ez? (bővebben lent)
Nekem már kétszer is volt felvételim. :D Amikor jelentkeztem a 8 osztályos gimibe, és ebben az évben meg 0.-ba. :)
Csak tanárok vannak ott, egyenként hívják be az embereket. Olyan 3-an vagy 4-en. Egy magyartanár, egy matektanár, a jövőbeli osztályfőnököd meg mivel én most evangélikus suliba jelentkeztem az iskolalelkész. (de van amikor az igazgató van benn vagy más tanár, nem tudom. :D) Aztán egyenként tesznek fel kérdéseket. Ne izgulj, nem lesznek szörnyen nehéz kérdések, kedvesek a tanárok, sikerülni fog biztosan. :)
2012. febr. 26. 18:43
2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm. és akkor mi lesz, ha szöcegértés, szövegalkotásból kell felvételiznem? elkell olvasnom egy szöveget, vagy mi?
lesz még egy sima elbeszélgetés is.
ja még azt akartam kérdezni, hogy a tanárok ülnek egy aztalnál, én meg állok? és kb hány perc ez az egész?
3/12 A kérdező kommentje:
Én nyelvi előkészítős suliba jelentkeztem, pénteken voltam felvételizni. Nálam 2 tanár volt bent, egy nyelvtanár, és egy magyar tanár. Ők ketten ültek egymás mellett, én szemben ültem előttük. Tételt kellett húznom, és utána kérdéseket tettek fel, persze nem magyarul, és válaszolni is úgy kellett rá. Remélem tudtam segíteni!:)
2012. febr. 27. 14:45
5/12 A kérdező kommentje:
igen, köszönöm. és kb mennyi időt voltál bent a teremben? :)
Előző vagyok, 10 percet voltam bent! Ne izgulj, mert akkor csak leblokkolsz, mint én... 14L
2012. febr. 27. 21:58
7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.izgi lesz,mert egy napra tették mind a kettőt :)
nekem csak tanárok voltak, és asszem 3x voltam szóbelizni:) Én mindegyik tanárhoz beszéltem, de ez attól függ. (Pl. egyik szóbelimen volt matek tanár, ofő, és töri tanár, ott inkább külön beszéltem hozzájuk:)) És én 30 percet voltam bent ,de volt ahol vagy 1 órát (felkészülési idő miatt)
2012. febr. 28. 21:47
9/12 A kérdező kommentje:
Én két helyen voltam szóbelizni tavaly, egy sulinak két szakán :D Nekem 2 tanár volt bent mind a kétszer, egyszer tételt húztam, arról kellett beszélni (idegen nyelv) egyszer pedig arra voltak tulajdonképpen kíváncsiak, hogy mennyire vagy otthon az aktuális dolgokban, néhány irodalmi-műveltségi kérdés, ennyi.
2012. febr. 29. 12:40
További kérdések: