Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ha a gyereketek...

Szülők! Ha a gyereketek megkérne hogy ne érjetek hozzá mert kényelmetlen érzés neki akkor megtennétek neki és figyelnétek rá?

Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 15:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A haphephobia vagy aphenphosmphobia (és van még néhány neve) azt jelenti: érintéstől való félelem. Súlyos esetben fájdalmat él meg a beteg és képtelen élvezni a szeretkezést.

Lehet hogy neked ennek az enyhébb formája van. Mivel az ilyen betegek jellemzően boldogtalanul élnek (a súlyosabbak mindenképpen), nem ártana kivizsgáltatnod magad pszichológussal.

Ennek egy agyi elváltozás a háttere. Ha igen, azon (ma még) nem lehet segíteni. De lehetséges hogy csak pszichés okai vannak, amin viszont lehet. Mivel a boldogságod múlik rajta, érdemes ezt kideríteni. :)

2012. febr. 9. 18:40
 12/19 anonim ***** válasza:
Ja és persze nehéz a szülőnek ezt (nem) tennie, mivel a szeretettel együtt jár néha egy kis ölelés és különböző gesztusos érintések. :) De igyekeznék persze ügyelni erre.
2012. febr. 9. 18:43
 13/19 anonim ***** válasza:

Normalis vagy, es nem kell neked pszichologus. Hogy honnan tudom? En is ilyen vagyok. :)

Nem szeretem masok közelseget, erinteset, de tanulom megszokni. Egyesektöl (bnöktöl föleg) jol jön az öleles, igenylem is. De nekem is nagyon nehez masokat megerinteni. Nem bökesröl beszelek, hanem erintesröl.

A szüleim kicsit nehezen fogadtak a dolgot, bar mar nem is emlekszem, hogy hogyan adtam tudtukra. Egyszerüen megszoktak, hogy engem nem ölelgetnek, nem puszilgatnak, helyette a tesoimat. :D

A pasi ügyröl pedig, nekem se volt meg baratom, de nem ez miatt. Biztos vagyok benne, ha összejövök valakivel, annak az erinteset nem hogy türni fogom, meg igenyelni is. :)

21L

2012. febr. 9. 20:27
 14/19 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam/vagyok. Kamaszként én sem szerettem ha hozzám érnek, a szüleimtől sem, pedig soha nem bántalmaztak szexuálisan, még egy nyeszlett mutogatósbácsival sem találkoztam soha. A mai napig nem szeretek pusziszkodni munkahelyen, nem szeretem amikor fotózás kedvéért összeborulunk hogy a képre ráférjünk, meg úgy általában nem szeretem ha hozzámérnek, pl. beszéd közben megfogják a karomat.

A szüleimmel most sem szeretek pusziszkodni, jó a kapcsolatunk, de csak a szülinapok alkalmával van 1-1 puszi. Tudják is, hogy ilyen vagyok, egyszer viccesen megjegyeztem, hogy mindenkinek évi 4 puszi a kerete van egy évben.

Ennek ellenére semmi párkapcsolati problémám nem volt soha, az aktuális párommal mindig jó összebújni. A gyerekeimet is imádom ölelgetni, puszilgatni, vagy amikor hétvégén reggel bejönnek az ágyba és összebújunk.

2012. febr. 9. 23:16
 15/19 anonim ***** válasza:

Én 16 éves lány vagyok és nem szeretem hogyha a szüleim hozzám érnek. Vissza sem szoktam ölelni. Egyszer régebben amikor elhúzódtam, anyukám beszólt, hogy mi van, undorodom tőlük? Szóval így próbáljam nekik elmondani..

Mondjuk én csak a szülőktől nem bírom a közelséget.

2012. febr. 10. 20:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Már ne haragudjatok de ezt nem értem.Ahogy olvasom a válaszokat egyszerűen számomra érthetetlen az, hogy a szüleitek vagy a közelebbi rokonotok érzelem kimutatását elutasítjátok de ( a már vagy jövőbeli )párotokért már nem?Ez nekem elég érdekes. Félre ne értsétek nem elítélek benneteket, csak egyszerűen ezt nem értem.
2012. febr. 10. 21:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden gyerek igényli a tápérát.

Szóval abba kell hagyni a szülőknek és tisztes távolságból kell figyelni az eseményeket.Minek kell mindig nyúlkálni!!

2012. febr. 11. 16:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam/vagyok. Utálom az emberek közelségét, még az anyukámnak, apukámnak, rokonoknak sem szeretem... A barátomat is nehéz volt megszokni, hogy ölelget, meg ilyenek. De én hiába szóltam anyumnak, ő tovább fogdosott, meg ölelgetett, néha már lökdöstem, megütöttem, fellöktem, de akkor is csak annyit mondott, hogy "mivan, méregzsák vagy?"... Érdekes ez a dolog, de inkább keress fel egy orvost.
2012. febr. 12. 12:26
 19/19 anonim ***** válasza:

16: "Már ne haragudjatok de ezt nem értem.Ahogy olvasom a válaszokat egyszerűen számomra érthetetlen az, hogy a szüleitek vagy a közelebbi rokonotok érzelem kimutatását elutasítjátok de ( a már vagy jövőbeli )párotokért már nem?Ez nekem elég érdekes. "

Az intim közelséget nem szeretem másokkal, és nekem az ölelés és a puszi már az. A partner az más helyzet. A gyerekeim dettó - persze ők még kicsik, igénylik az ölelésem és a puszim és nekem is jól esik az övék. De amint kamaszodnak, akkor előfordulhat, hogy már nem anyucit akarják ölelgetni.

2012. febr. 12. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!