Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves lányom nem engedi,...

13 éves lányom nem engedi, hogy a fogorvos kihúzza fogát. Hogyan értessem meg vele, hogy engedje kihúzatni?

Figyelt kérdés

Tegnap délután voltunk a fogorvosnál. Mondta az orvos, hogy ezt csak húzni lehet már sajnos! A lányom meg elkezdett hisztizni, hogy nem engedi. Hiába mondtuk neki, hogy a falat fogja kaparni a fájdalmában ha nem engedi most, hogy kihúzzák. De ő csak tovább elenkezett.

Pedig nem értem mitől fél. Érzéstelenítőt adnak, máskor is kapott már amikor tömték a fogát. Mondjuk szerencsére nagyon ritkán kell mennünk ilyenek miatt fogorvoshoz.

Hogyan szedhetném rá, hogy engedje az orvosnak, hogy kihúzza? Most is beszedett egy fájdalomcsillapítót meg jegeli az arcát. Rossz nézni ahogy szenved!

2012. jan. 25. 18:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
3%

Mi az, h hisztizik, meg nem engedi? Én ilyet csináltam volna, megnézhettem volna magamat utána.

Mondd meg neki, h ez nem kívánságműsor, ki KELL szedni, különben baromira fog fájni. Ha továbbra is ellenkezik, akkor meg hagyd a francba, mikor majd napokon át visítani fog a kíntól, hagyni fogja.

2012. jan. 26. 10:51
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi... vannak fogorvosok akik a legmenthetetlenebbnek mondott fogakat is megtudják menteni. menjetek el másikhoz nézessétek meg vele is.

Nekem letört a bölcsességfogam az egyik ki akarta húzni a más meg betömte és azóta is köszi jól van.

2012. jan. 26. 13:20
 13/18 anonim ***** válasza:
Kérdezzetek meg egy másik orvost, és ha ő is a húzást javasolja, hát akkor nincs mese... Mondd el a lányodnak, hogy ha kihúzzák sokkal jobb lesz. vázold fel neki: Ha benne marad, begyulladhat, szövődményei is lehetnek, baromira fog fájni, kirohad félig-meddig, és aztán úgy is ki kell majd húzni, csak ezerszer jobban fog fájni az injekció a gyulladás miatt. Vagy most elmentek kihúzatni, kap egy injekciót, ami bár kellemetlen, mégis sokkal kevesebb szenvednivaló mintha benne marad a fog. A húzást egyáltalán nem fogja érezni, és utána sem fog fájni, mert az érzéstelenítő hat még pár órán át. A foghúzás után kamillateával öblögessen, mert az összehúzza a lyukat, és hamarabb begyógyul. Másnapra nem is fogja érezni :) Győzd meg, mert sok szenvedéstől kímélheted meg ha most kihúzatjátok.
2012. jan. 26. 16:18
 14/18 anonim ***** válasza:
nekem 3 (tej)fogam húzták ki (az egyik tályogos volt!) 14/L
2012. jan. 26. 16:26
 15/18 A kérdező kommentje:

Végül megoldódott a dolog!

Tegnap este beszéltem vele, hogy ha most nem húzatjuk ki akkor begyullad aztán adhatják neki az érzéstelenítőt mert sehogy se fog hatni és mindent fog érezni. És elmondtam neki azt is, hogy itt sokan üzenik, hogy engedje kihúzatni.

Ma délután meg vissza mentünk. Szegénykém úgy félt. :-(

Remegett a keze, lába.

Az orvos is nagyon türelmes volt. Végig beszélt hozzá, nyugtatta. Én meg a kezét fogtam.

De legalább túl vagyunk rajta!

Köszönöm a segítséget!

2012. jan. 26. 18:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Talán ha megtanítottad volna neki hogy rendszeresen kell fogatmosni, akkor most nem járnátok itt... Remélem foghúzás közben megfogadta hogy ezután minden falat után fogat fog mosni.
2012. júl. 20. 12:57
 17/18 anonim ***** válasza:

nekem 8 évesen huztáki beletört kihuzni szerintem énse engedné :D

de nyáron ki idegelték 1 fogmat az sokalroszab !

2012. dec. 3. 19:32
 18/18 anonim ***** válasza:

esztékában

Betűszó: SZTK

2012. dec. 4. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!