A gyerekem nem tanul az iskolára, hazajön, hozzám se szól csal számítógépezik. Hiányoznak a régi idők amikor szívesen csinált velem dolgokat, de azt mondja egyszer úgy megbántottam, hogy azt sose feledi el, mit tegyek? (én 38, ő 13)
Hm én ha magamból indulok ki...:D
Én is hasonló voltam, csak nem gép függő, csak egyszerűen nem tanultam, helyette zenéltem, mert a szüleim akarták, hogy tanuljak. Anyámékkal meg sehova nem megyek el (most sem), ennek meg van mélyebbre menő oka. pl volt h megvert 1 2literes vizes üveggel (tele volt), egyszer eltörte a lábujjamat, mert rádobott 1 vas széket, aztán meg jön (máig) azzal az idegesítő szöveggel h miért lököm el magamtól, meg, hogy milyen anyagot szedek, mondjam el mert leszoktat XD.
Ha magamból indulok ki, mond azt a gyereknek, hogy ha most megtanul, akkor utána mehet gépezni, de legyen kész rendesen a házi feladata.
Lehet, hogy szép szavakkal semmire se mennél :-). Kb velem se mentek annó, mert túl későn próbálták meg. Jelezd ki felé, hogy te vagy a főnök. Mond azt, hogy nem vagy köteles fizetni neki a gépet, és ha a telefonjával játszik, vedd el tőle, vedd ki a simkártyát és...
A másik megoldás, az, hogy (hátha nem menthetetlen eset még), próbálj meg vele beszélni, hozz fel régi emlékeket, amiket együtt töltöttetek, beszélgess vele az iskoláról, a napjáról, kérdezd meg, hogy nem lenne-e az egyik barátjának átjönni játszani, vagy nem akar-e elmenni moziba a barátaival, valahogy nyiss felé, hívd el ebédelni étterembe, menj el vele színházba, vagy vidd el moziba
Remélem valamilyen szinten segítettem :-)
Amúgy az én történetemet csak példának mondtam, hogy tudd, hogy a szülők amikor ilyeneket mondanak az fáárasztó tud lenni. Elhiszem, hogy nem emlékszel rá, hogy mit cisnáltál, de próbálj meg emlékezni. Lehet pl, hogy csak azért mondja, hogy megbántottad, hogy lekoptasson:S Naponta mennyit gépezik?
Köszönöm szépen a válaszokat, a számomra hasznos tippeket megfogadtam, alkalmaztam.Tegnap voltunk vidámparkban, egy csomót nevettünk együtt, hazajött, és figyelmeztetés nélkül megtanult.Ígértem neki, hogyha javít a tanulmányi átlagán, kap egy állatot, amit ő választhat ki.Egy csomót nevettünk együtt, neki is sokkal jobb volt és nekem is, azt hiszem jó úton haladunk.
Köszi a válaszokat mindenkinek, megmentettétek az életem.
<333333333
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!