Van még itt olyan, aki olyan nehezen tanul, mint én? Hogyan tudnék gyorsabban, hatékonyabban tanulni? 15/L
Figyelt kérdés
Most kezdek majd el tanulni, de már most tudom, hogy 6-ig biztosan nem leszek kész. Miért? Miért van az, hogy itt gyakorin azt olvasom, hogy szinte mindenki max. 2 óráig tanul, én meg még 6 ÓRA!!! alatt sem tudok mindent megtanulni??? :( Egész napom ezzel negy el... Hogyan tudnék én is max. 2 óra alatt felkészülni holnapra? Tudnátok adni tanulási tippeket? Nem akarok rontani, mert már így is majdnem 1 jeggyel lement az átlagom 4,1 most), de nem szeretnék ennyit tanulni!! 15/L2012. jan. 22. 12:03
11/15 A kérdező kommentje:
Húú, köszönöm a sok jó választ! Most a legnagyobb gondom a matek, holnap TZ-t írunk algebrából, de semmit nem értek... A legutóbbi dogánál 4 órát gyakoroltam, az eredmények jó részben hibátlnaok voltak, erre a dogám 1-es lett. Ez nagyon rossz, pedig egész este tanultam, gyakoroltam! Már elõre félek, milyen lesz ez a dogám! :/
2012. jan. 22. 15:58
12/15 anonim 

válasza:

Ne görcsölj ezen.Kérj segítséget szüleidtől,a tanárodtól,hogy lássa,hogy próbálkozol de nem tehetsz róla hogy nem érted.
13/15 anonim 

válasza:

nekem az a legjobb, ha előre eltervezek mindent. hogy melyiket melyik után, először az írásbelit, satöbbi. a tananyagokat pedig úgy tanulom meg hogy: átolvasom a szöveget. átolvasom a kiemelt részt. kihúzom stiftel a szöveg lényegét. átolvasom a kiemelt szöveget. a kiemelt szöveget LEÍROM. és itt a hangsúly: le kell írni!! kézzel. és miután már 3-4-szer leírtad, menni fog. biztos. ez megvan -egy anyag- kb. 3/4 óra alatt. és még azt javaslom, hogy a könnyebbeket vedd először, az úgymond ,selejteket' -ezek nekem kb. megvannak negyed óra alatt-, majd a nehezebb házikkal folytasd. ha sok írásbeli van, vagy még van tanulnivaló, ez meg van szűk 3 órán belül. remélem segítettem:)
14/15 anonim 

válasza:

13/13 Ha stifttel húzod ki,akkor jól összeragadhattak a könyved lapjai. ;)
15/15 anonim 

válasza:

Eszembe jutott még valami.Olvasd el előre a leckét.Ha kétszer elolvastad az órán már nem teljesen lesz az anyag új számodra,így könnyebben megérted,tehát nem fogod azt mondani,hogy én ezt nem értem és ezért nem is figyelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!