Most mit csináljak?
Tegnap felvételiztem és nagyon elrontottam a feladatokat.kb összesen lesz 55 pontom... Borzalmas!! Amúgy meg jòtanulò vagyok és olyan alapvető dolgokat rontottam el, amit eddig tudtam... Itthon megírtam 82%-osra is... Csalódott vagyok és félek, hogy nem vesznek fel abba a gimibe ahova akarok menni..
Ha a szóbelit jól megcsinálom akkor szerintetek van még esélyem bejutni oda??:((
Nem is értem, hogy szurhattam el igy..:"((

igen
a tanárok nem a százalékra kiváncsiak hanem az össz eredményre.
ez oda vissza érvényes.
ha kiválóra megcsinálod a szóbelit, akkor tuti megnézik miért is lett akkor rossz az írásbelid.
és ez vissza felé is. ha szuper az írásbeli akkor végig gondolják miért nem tud semmit szóbelin.
az ilyen gyerekeknek extra kérdéseket raknak, amik nem nehezebbek de megtudják nézni egy egy kérdéssel hogy mi is a tényleges tudás szint.
Biztos?
Angolból fogok szòbelizni.mindenképp megkell csinálnom max. pontosra;)
De nem lehet pòtfelvételit írni?:/

Lehet, hogy nem is értél el olyan kevés pontot! Megnézted a javítókulcsot? Minden pontot összeszámoltál? Biztosan jól emlékszel a válaszaidra?
Én tavaly felvételiztem, én kb. januárig semmit nem tanultam, aztán az utolsó hetekben nagyon belehúztam. Végignéztem a füzeteimet 5-tõl 8-ig, egyfolytában írogattam a teszteteket, anyu vett nekem ilyen felvételire felkészítõ gyakorló füzeteket, egész nap csak készültem. Aztán mégis úgy éreztem, hogy nem tudok semmit... Amikor pedig eljött a felvételi napja, iszonyatosan izgultam, és miután vége lett, teljesen biztos voltam benne, hogy nagyon elrontottam az egészet, max. 65-70 pontom lesz. Itthon is megnéztem a javítókulcsot, számoltam, de mindig csak max. 70 pont jött ki. (sok válaszomra nem is emlékeztem). Emiatt nagyon leesett az állam, amikor megtudtam, hogy 92 pontot értem el. Majdnem 20 pontot tévedtem! Szóval még van remény, ne gyötörd magad, majd hamarosan kiderül, hogy is sikerült, szurkolok neked!! :)
Ami a pótfelvételit illeti, Te azt már nem írhatod meg, hiszen egyszer már megírtad. Szerintem mindenképpen tanulj sokatva szóbelire, akárhogy sikerül a központi. Fontos, hogy legyél nagyon mézes-mázos, jókislány, azt szeretik a tanárok. :D Mosolyogj sokat, válaszolj kerek mondatokban, beszélj változatosan, értelmesen! Ne látszódjon rajtad, hogy ideges vagy, tũnj magabiztosnak! Ez alatt azt értem, hogy ne mondj ilyeneket, hogy "Jajj, ezt nagyon elszúrtam!" vagy "Áá, ezt nem tudom!" Semmi ilyesmit ne mondj! Én 3 iskolában szóbeliztem, a leggyengébb suliban el voltak ájulva, milyen jól tudok angolul, a közepes suliban egy egy kicsit ideges voltam, de jól ment minden, a nehéz suliban viszont majdnem elhánytam magam, ott az a tanár, akivel magyarul kellett beszélnem, majdnem megsiratott, annyira lekezelt, de az angol jól ment.:) Ne izgulj! Jól fog menni! 15/L

Én amikor megírtam a központit(2010) összesen 38 pontot értem el.Pedig 4,6 volt az átlagom.
Ez még mindig rosszabb mint a tiéd.
De megnyugtatlak, általában mindenkinek elég sz*rul sikerül.
Továbbá az iskola eredményeid(szerintem) sokkal fontosabbak a középiskoláknak, és ahogy írtad ha még szóbelizel is biztos van még esélyed. :)
Sok sikert!

Utolsó: 2010-hez képest a mostani semmi volt. a 2010-es az nagyon nehéz volt.
Kérdező: rövid és egyszerű választ adok neked: felvehetnek még.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!