Hogy mondjam el apának, hogy elég gyatra lesz a félévim?
A felvételit kicsit elrontottam,de amúgy 4-es és 5-ös tanuló voltam az általánosban 8 év alatt,a 8. első félévében letettem a nyelvvizsgát angolból,de mivel abba a tagozatba jelentkeztem gimibe,ahová a legmagasabb volt a pontszám,apa elintézte,hogy felvegyenek,a pontjaimtól függetlenül.
Karácsonyra azt az ajándékot kaptam tőle,hogy a sulival elmehetek Párizsba,de mondta,hogy csak akkor mehetek,ha nem lesz 3-asom félévkor.
Viszont a félévim elég borzasztó:
Matek:3
Fizika:2
Kémia:3
Nyelvtan:5
Irodalom:5
Angol:5
Francia:5
Ének:4
Rajz:3
Tesi:2(nem nagyon vittem felszerelést ebben a félévben,szóval nem is tesiztem valami sokat...)
Földrajz:3
Történelem:5
Már voltam Párizsban,többször is,de most a társaság miatt akarok menni,megy a barátom is(róla nem tud apu) és nem akarok itthon maradni.
Amiből 3-as lettél azt le kellett volna rontanod 2-esre és akkor nem lett volna 3-asod.
Bocs jobbat nem tudok.
Ne sirjál már. 3.75. ami annyit tesz hogy 3.7 az átlagod majdnem 4. én mindenből 4 lettem kivéve énekből abból 3.
=3.9999999999999999999999999999999999999999999999 AZ ÁTLAGOM . nem rinyálok év végére kijavitom 4 esre.
Így van. Ez nem számít már. Évvégén meg amiből most kettes voltál lazán lehet négyes, ötös ha tanulsz!
Majd ha évvégén leszel kettes, hármas akkor siránkozz ne most! :)
Apukáddal meg beszéld meg, hogy kijavítod, besegítesz a házimunkába vagy bármi csak engedjen el.
Meg most vagy elsős gimibe. Teljesen más minden, a tanárok, az osztály, iskola. A tanárok másképp magyaráznak mást várnak el mint általánosban. Teljesen át kell állni. Meg gondolom az elején "gyászoltad" is a sulidat ha szerettél oda járni meg az osztálytársaidat akik más suliba mentek. Nállunk is azok akik általánosba n jó tanulók voltak most van olyan, hogy buknak 1-2 tantárgyból. Szóval meg kell szokni ezt az új dolgot.
És mond meg apukádnak, hogy évvégére és jövőre jobban teljesítesz. :)
Ezen nem utolso pillanatban kellene gondolkodni, tobbet kellett volna tanulnod. Tudod, amig te kersz valamit a szuleidtol ok jogosan varjak el azt, hogy valamivel viszonozd a kedvesseguket. Mivel neked az egyetlen dolgod a tanulas, ok elvarjak, hogy teljesits.
A kerdesedre valaszolva pedig mondd meg, hogy osszeszeded magad es kijavitod a jegyeidet. De gondolom nem fogja meglepeteskent erni oket mert feleven keresztul tudniuk kellett volna a jegyeidrol. Ha meg nem tudnak rola akkor ok se igazan teljesitettek a kotelezettsegeiket, mert gondolom volt szuloi nem egyszer nem ketszer ahol tajekozodhattak volna az eredmenyeidrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!