Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mitől lesz tekintélyem a...

Mitől lesz tekintélyem a gyerekem előtt?

Figyelt kérdés
2012. jan. 5. 18:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem attól ha partnerként kezeled,kezdettől fogva.Ha adsz neki szabadságot,de megfelelően fogod is,példát mutatsz.
2012. jan. 5. 18:17
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Az előttem szólóval egyet értek és annyival kiegészíteném, hogy szerintem fontos a következetesség-tudja azt a gyerek, hogy nem csak a habokba beszélsz, ígérgetsz, fenyegetsz, hanem a szavaidnak és az ő tetteinek van következménye. Emellett fontos, hogy megtiszteld a gyerekedet a bizalmaddal, ez a piciknek nagyon jól esik, és legtöbbször viszonozzák is. ( Az utóbbit -főleg tini korban- kiválóan lehet kamatoztatni :)
2012. jan. 5. 18:24
 3/11 anonim ***** válasza:
75%

Én is egyet értek. Az is fontos, hogy be tudd ismerni, ha hibáztál, vagy tévedtél valamiben. Nincs annál rosszabb, amikor valakinek nem lehet megmagyarázni, hogy téved, csak azért, mert ő a felnőtt, és ezért az van, amit ő mond.

Ha azt akarod, hogy szeressen is a gyereked, és adjon a véleményedre, ne csak azért ne csináljon valamit, mert fél, hogy megvered, akkor partnernek kell tekintened az ő szintjének megfelelően.

2012. jan. 5. 18:55
 4/11 anonim válasza:
62%
Hitelesnek és ami a legfontosabb igazságosnak kell maradni vele szemben.
2012. jan. 5. 20:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Ahogy az előzők mondták.

Én is ilyennek tartom magam.Amég kicsi volt, addig jobban használtam azokat hogy : ha megírtad a leckédet.. , ha nem írod meg akkor 1est ad a tanítónéni és az osztály is kinevet , valamint később még többet kell majd tanulni.

Szerencsémre 10 éve kitűnő tanuló , de voltak nehezebb pillanatai.

Ma már ilyesmivel nem kell foglalkozni, mindent megcsinál önállóan , nem beszél csúnyán , tiszteli a felnőtteket.És nem azért mert minden felnőtt megérdemli , hanem mert nem illik. A kapcsolatunk tökéletes , sőt még annál is jobb. Már előre félek hogy a kisebb gyerekeimmel tudok-e majd ilyen viszonyban lenni , hogy a barátnőim/barátaim , és mégis megvan a tisztelet ha arról van szó.

35.N , 15 L a lányom :-)

2012. jan. 5. 22:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, miért van mindenki lepontozva??? Részemről csak az miatt érdekel, mert tök fura, hogy mindenkit lepontoztak...
2012. jan. 5. 22:30
 7/11 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem akkor ha vannak bizonyos korlátok,szabályok amiket be kell tartania pl 14-16 évesen nincs bulizás szórakozóhelyeken,14 alatt sötétedésig(kb 4-5ig) 16 alatt 6-7ig lehet kimenője.Viszont alhat barátnőknél,mehet el olyan házibuliba ahol nem fogyasztanak alkoholt minden barátját ismered és van szülői felügyelet.Nem tolod le ha 3-4est hoz haza,de dícséretet kap ha jól tanul stb.Be vonod a házimunkába,következetes vagy.12-13 évesen felvilágosítod a szexről a veszélyeiről a korai szexuális élet hátrányairól,megbeszélhet bármit veled,de 17-18 év alatt nem engeded a barátjánál aludni.A lényeg hogy elnyerd a bizalmát,és Ő is tudja a kötelességeit,és azt is,hogy bármikor számíthat Rád,és tudja,hogy te vagy a tapasztaltabb az okosabb,és jobb ha Rád hallgat komolyabb dolgokban.Fontos,hogy ha olyat csinál legyen büntetve,de legyen jutalmazva is,ha már végképp nincs más esély,és nem hallgat a szép szóra nagyon ritkán egy pofon hogy észhez térjen,de ez ugye gyerek függő van aki szép szóból is megérti a dolgokat,nem verésről beszélek hangsúlyozom,verni nem szabad a gyereket,de fegyelmezni igen.Úgy gondolom,hogy ezekkel mindenképp lesz tekintélyed,és jó kapcsolatod lesz a gyerekeddel.Fontos,hogy nem akkor lesz jó a szülő ha mindent megenged és mindent megvesz,és bárhova elengedi pl 14 évesen inni a kocsmába.Manapság jobban kell vigyáznia gyerekekre mint régebben,de azért okosan.
2012. jan. 6. 16:23
 8/11 anonim ***** válasza:

az útólsóval nem értek egyet... már mért ne mehetne el egy 14 éves lány 5 után otthonról??? Különben meg, én anyukámmal való viszonyomat hoznám fel példának:

mi mindent megbeszélünk. Anyukám nem mérges semmiért, főleg mert ugye mindent elmondok neki, és ettől ő előre tud a dolgoktól. (oké, szoktunk veszekedni de mondjuk olyan kis dolgokon, hogy a szobám rendetlen meg ilyenek)Nem mondja meg mit csináljak, de tanácsot ad. Valahogy amúgy ha gyerekek tiltva vannak hamarabb mennek a tilosba, mint ha tanácsot adnak nekik a szüleik. Szerintem fontos, hogy a gyerekünket támogassuk a döntéseiben, függetlenül attól hogy helyeseljük-e, de ha nem, akkor mondjuk neki el. (most a kamaszokról beszélek am) Kezeld őt egyenrangú partnerként: mondj el neki te is mindent, ha megbízol benne, akkor ő is megbízik benned. Emlékszem, 2 éve egyszer volt olyan, hogy amikor anyukám elengedett engem valahova, én csináltam valamit, aminek úgy gondoltam nem örült volna. (nem akarok konkrétumot mondani) És utána azt mondtam neki, nem csináltam. Lelkiismeret furdalásom volt, és jaaaj, 3 napon belül elé álltam és elmondtam, és bocsánatot kértem. Ő nem volt mérges. Megköszönte hogy elmondtam. Egyszer egy barátnőmmel elszívtam egy szál cigit. Anyukámnak aznap este elmondtam, azt mondta ez tök normális, ő is csinált ilyet, csak ne szokjak rá... Azzal, hogy egyenrangúként kezeled együtt jár a házimunkában való részvétel. Különben én igenis számtalanszor aludtam a barátomnál. Amikor először mentem, akkor mondtam anyu nyugi, nem fogunk szexelni vagy ilyesmi. Erre ő tudja, megbízik bennem. ez jól esett. Minden gyereknek jól esik ha megbíznak benne. Akkor vagy jó anya, ha a gyerekednek a legjobb barátnője vagy. Ha mindent elmondhat neked, nem kell attól tartania hogy felpofozod, vagy szobafogság lesz...

Egyik bnőm (kicsit idősebb nálam) már tervezi, hogy szeretkezik a barátjával, és az anyukájával nagyon rossz kapcsolata van, semmit nem mond el neki. Amikor egyszer felhozta a petting dolgot, h beszélhetnéneke néhány intim dologról az anyja fölpofozta és beküldte a szobájába. na már most az ilyen anyák elvárnák hogy a lányuk bármit elmondjon nekik? Ja, és a szexuális felvilágosítás.. nekünk a suliba már 5.ben volt egy ismerősömnek 9 évesen jött meg ( :O ) szval sztem előbb kéne. Mi anyuval kb olyan 6 éves lehettem amikor megbeszéltük.

szval ilyenkor mérlegelni kell: az anjobb ha mindent tudsz a gyerekedről, vagy az, ha fél tőled és olyanokat csinál, amiről nem tudsz... Ha elmond neked valamit ne tiltsd mert soha nem fog neked elmondani semmit!

ahm meg ami fontos: a gyereknek a legnagyobb megalázás ha a fejét megütik. üsd meg a karját, vagy a seggét, de a fejét egy gyereknek soha!! (ezt egy pszichológus ism. mondta)

2012. jan. 6. 18:34
 9/11 anonim ***** válasza:
utolsó az csak egy példa volt amit írtam,sötétedés után ne császkáljon egy kis gyerek az utcán egyedül arra gondoltam,mellesleg nem kell mindenbe belekötni amit írtam,csak leírtam,hogyan gondolom,egy 6 évest meg azért nem fogok felvilágosítani a szexről,mellesleg a 11-12 év is egy példa volt,szóval ne az én válaszomat elemezgesd,és köss bele
2012. jan. 6. 19:34
 10/11 anonim ***** válasza:
nem kötekedésből írtam, csak nem értettem vele egyet, de nem akarok vitázni. anyukám azért mondta el, mert elsőben úgy jött be egyik nap egy lány h "én tudom mi az a szex, amikor a kislány és kisfiú összedugja a kukiját-punciját" és akkor otthon anyukám megkérdeztem mert nem értettem, és ő elmagyarázta.
2012. jan. 7. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!