Mit csináljak, megőrülök a sulitól? 14L
8. o-s vagyok.
Az osztály legjobb tanulója, majdhogynem kitűnő. Értelmes, okos, kreatív, lelkes, közösségi lény vagyok, pozitív hozzállással, csupa mosoly, vidám lány.
Azonban nem tanulunk SEMMIT, de tényleg, az osztályban elég nagyok a különbségek, tehát valaki bukni fog, én meg az ország egyik legjobb gimijébe készülök. Még ha azt mondanám hogy a gyengébb tanulók szintjén van, de nem, még ők is unják. De nekik úgy unalmas, hogy "miről beszél ez? kit érdekel?" .. Engem pedig minden érdekel, de annyira unalmas. Nyelvvizsgára készülnék (elfoglalt vagyok), mert jó vagyok németből, de az óra kész szenvedés, én már kb. 10 éve tanulom (haladva olyan 5 éve) a suliban/oviban, de annyira gyenge a tanítás, helyette angolul írok/olvasok/beszélgetek/nézek filmet, stb.
Írónak, újságírónak, színésznek készülök, érdekel az irodalom, a nyelvtan is valamennyire, de a színvonal egyszerűen rettenet.
Azok az órák amik érdekesek és tartva van a színvonal, az a biológia, kémia, matek, történelem. Még a föci is, csak azt nem szeretem.
Fegyelmezés egyfolytában (ami nem sikerül-érdekes más tanárnak igen), ismétlés, vontatott stílus, ráadásul hülyének néznek minket, olyan mintha alsóban lennénk.
Nemhogy fejlesztene, leszívja minden erőmet. Kábé fütyörészve indulok a suliba, boldog vagyok, meg szünetben is tiszta jó volt minden, erre idegesen jövök haza a suliból.
Az ilyen töltelék-órákról meg ne is beszéljünk, hogy tesi, technika, rajz, ének, mert vagy végighülyéskedjük a barátnőmmel, mert elviselhetetlenek, vagy tényleg alszunk, tanulunk köv. órára, ha doga lesz.
Olyan energikus voltam még suli előtt, most meg úgy érzem nem fogom kibírni..
Mintha nálunk lennénk. A színvonal szörnyű. Szerencsére elmegyek (lehet) 6 osztályos gimibe és ott majd jobb lesz a tanítás, a felvételi miatt is. Meg komolyabb, nem úgy mint nálunk, csak versenyek, tanítás/tanulás 0, tanárok ....
Eddig 2.-os koromban voltam 4-es matekból meg idén félévkor is az leszek sajna :( "barátnőm" is át akar menni, de őt szerintem nem fogják felvenni 4 négyessel és 1 3-assal. Másik barátnőm is kitűnő. A gyengébb ismerősömet csak az érdekli hogy milyenek a fiúk ott meg milyen külsőről stb.
Képzeld, én is újságíró szeretnék lenni elsősorban továbbá még lehet riporter, rádiós, egy szóval médiával szeretnék foglalkozni. Kedvenc tantárgyam a töri, matekot utálom mert nem is megy annyira :(
13/L
jaj-jaj... nagyon aranyos vagy, nagyon tudod dicsérni magad... :D ennyi idősen én is ilyen voltam, valahol mindig is érettebb voltam a korosztályomnál.... ez egy idő után inkább koravénség volt és nem érettség ;P ne legyél ennyire buzgó, kell még eleget küzdened az életben, élvezd ki, míg semmit sem kell tenned.... én is most visszasírom azokat az éveket, amiket akkor sírva vészeltem át ;) na szóval, a másik meg, hogy mit számít milyen gimibe jársz?... én a szent lászlóba kezdtem... elmondom neked, az oktatás egy nagy sz.r, ahhoz képest, mekkora hírneve van, a tanárok nagyképűek, az anyagot alig-alig érthetően adják le... nem azért, mert nem tudtam teljesíteni, de váltottam egy viszonylag "névtelen" gimire, a weöres sándorra (bár ha nem pesti vagy akkor ezek nem mondanak túl sokat neked. no sebaj.), ahol rendkívüli kapcsolatot ápolnak a tanárok a diákokkal, persze, nem minden óra volt színvonalas (földrajzból nem tudnám megkülönböztetni afrikát ausztráliától :D najó, ez csak egy eltúlzott példa csak :) ), de élveztem minden percét, és hála az égnek kizökkentem ebből a stréber koravén szerepből, nekiláttam a bulizásnak, nem izgattam magamat mennyit tanulunk-mennyit nem, és még az átlagom sem romlott, érettségim is csupa ötös lett, most meg elég szépen a eltén vagyok utolsó éves, itt sem volt rosszabb jegyem 3-4-nél (ami egyetemi szinten zsír, na :P)
szóval kitartást neked ehhez, te okos, kreatív, értelmes lányka, minden egyenesbe jön majd:) (amúgy abszolút nem trollkodás akart lenni a komment, sőt, magamra ismertem benned... :)) puszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!