Lányom most lesz 18 éves én nemtudom hogy ezek után milyen határokat szablyak neki. Szerintetek?
szerintem ez egyáltalán nem korfüggö. amihez eddig tartottad magadat ugyan az legyen most is.
Pl én 30 éves vagyok, és már rég nem lakom otthon, de mikor néha haza látogatunk és este elmegyünk a férjemmel a barátaimmal akkor is megmondom, hogy kb éjfél körül jövünk, vagy csak hajnalban várjatok. ennyivel tartozom anyukámnak, hogy nem kell aggódnia.
a barátnál alvás pedig iskola kérdés. ha iskolába jár még persze hogy csak hétvégén van ottalvás. (habár nekem anyám 18 éves korom elött nem engedte az ottalvást, pedig tudta hogy sexelünk)
Üljetek le megbeszélni. Az iskolát gondolom, h te fizeted, szóval legyen annyi tisztelettel, h éjfélre hazajár és alszik hétköznap. Hétvégén kint lehet, ameddig akar, csak mondja meg, h mikor jön haza, mert akkor legalább nem idegeskedsz. Ha meg mondjuk csúszna az idővel, akkor írjon egy sms-t.
Persze, ha még középsulis, akkor még limitáld a kimenőidejét, mert első az iskola. Főiskolán már be lehet vezetni az előbbi szabályokat.
Mivel a te házadban lakik és te finanszírozod az életét, ezért te hozod a szabályokat. Ő kérhet változtatást, de arra neked kell rámondanod az Áment.
Hát ln mikor betöltöttem a 18at szabadabb lettem, de kb 1 hónapig éltem vele:)
Mikor elenged anyu valahova mai napig megkérdezi mikor tájt jövök, és ahhoz tartanom kell magam, ha mégis később akkor pár órával előtte szólok.
Barátnál alvás meg lett engedve hétköznap is, de ha tanultam mellette vagy könnyebb napom volt másnap csak akkor, és nem rendszeresen, és péntektől vasárnapig náluk lehettem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!