Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit kell olyankor csinálni,...

Mit kell olyankor csinálni, ha a gyerek nem-et mond?

Figyelt kérdés

az olyan dolgokra, hogy mosogass el, csináld meg a házit.

most mindig idegesnek kell mutatkoznom?

mindig spanoljam magam, csak az hat?

vagy?

2011. dec. 9. 19:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

"akkor menjél be gyerekem, majd én megcsinálom, végülis csak egész nap dolgoztam, belefér, hogy elmosogassak, te pihenj csak"

Nálam ez vált be kamaszkoromban. Majd dolgoztam a gimi mellett és rájöttem milyen kemény.Így anyunak nem kellett semmi praktikát később bevetnie.

2011. dec. 9. 19:30
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
Házit se erőltesd. Ha nem akarja ne csinálja ennyi. De ne várjon majd a rossz jegyekért bármiféle szülői segítséget (gondolok én az igényeire, ilyen olyan cuccok).
2011. dec. 9. 19:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
nálam bevált,hogy "jól van nem kell megcsinálnod,de ne várd,hogy ha kérsz valamit megkapod,vagy megcsinálom", vagy csak egyszerűen mérges volt,de ez nagyon kevés alkalom volt igyekeztem segíteni amennyit lehetett,a házit meg megcsináltam annyi volt,hogy egyezséget kötöttünk kiskoromban,hogy kimehetek játszani ha megcsinálom,vagy ha nem csináltam meg nem nézhettem meg a filmet a tvben vagy ilyesmi,velem ilyen gond nem volt,inkább az hogy nem szerettem elmondania rossz jegyet,mindig megvártam azt a pillanatot amikor megértőbb,és sokszor hamarabb jött el a fogadóóra :P
2011. dec. 9. 19:39
 4/15 anonim ***** válasza:
82%

Te is mondj nemet,bármit kér-akár a vacsira is csinálja meg magának!

Az elsőnél le fog döbbenni,meg duzzogni fog,de ne törődj vele.A mosatlant vidd be a szobájába.

A házit viszont kötelező megcsinálni, neki az a munkája, addig nincs tv,zene, internet,csavargás,de még sportolni sem mehet,amit szeret.

2011. dec. 9. 19:44
 5/15 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, praktikusnak tűnnek.

próbálom elkerülni, hogy nehogy már a gyerek miatt legyek ideges.

2011. dec. 9. 19:53
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként hány éves? Fiú-lány?
2011. dec. 9. 19:53
 7/15 anonim ***** válasza:
24%
Ezt a dackorszaknál kellett volna megfelelően kezelni. Az én anyukám már akkor tudta, hogyan kell leszoktatni a gyereket errőla "nem!"-ről. Mi a testvéreimmel soha nem mondtuk ezt, ha valamire megkértek minket a szüleink. Úgy neveltek, hogy a házimunka, a kötelességek stb. hozzátartoznak a hétköznapi élethez, nem csak szórakozásból áll a világ. Ha eddig nem tetted, most már kamaszkorban lehet, hogy késő megnevelni.
2011. dec. 9. 20:01
 8/15 A kérdező kommentje:

lány

eddig segítőkész, ügyes, szorgalmas volt, kamaszkorban lett más

2011. dec. 9. 21:12
 9/15 anonim válasza:
100%
Ha kamaszkorban lett ilyen akkor állj a sarkadra, mert saját fejével fog nekimenni a falnak, az be fog törni, viszont te leszel a hibás.
2011. dec. 9. 21:48
 10/15 anonim ***** válasza:
64%

Bárcsak az én anyám is megkérne, hogy ezt vagy azt csináljak - nálunk ugyanis az a menő, hogy szó nélkül mindig mindent megcsinál, majd mikor már kész van mindennel (!), elkezdi mondani, hogy ne is zavartassam magam, majd a Marcsi, tudod, a cselédlány megcsinálja, azért van itt, hogy kiszolgálja a nagyságos kisasszonyt. Nekem ez nagyon rosszul esik, de mivel igazságtalannak érzem, hogy ilyen mértékben lekezelően és kegyetlenül, meglehetősen ripacskodva beszéljenek velem, pláne utólag, szóval kisujjamat se mozdítom - holott ha előtte szól, hogy takarítsam ki a fürdőszobát, simán megcsinálom, és ezt ő is tudja.

Mivel ez nekem nagyon rosszul esik, gondolom annak még rosszabbul, aki tudja, hogy elmulasztotta a kötelességét, szóval lehet, hogy használ, ha az orra alá dörgölöd, még ha kissé gusztustalan stílusban is.

2011. dec. 9. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!