Mit kell olyankor csinálni, ha a gyerek nem-et mond?
az olyan dolgokra, hogy mosogass el, csináld meg a házit.
most mindig idegesnek kell mutatkoznom?
mindig spanoljam magam, csak az hat?
vagy?
"akkor menjél be gyerekem, majd én megcsinálom, végülis csak egész nap dolgoztam, belefér, hogy elmosogassak, te pihenj csak"
Nálam ez vált be kamaszkoromban. Majd dolgoztam a gimi mellett és rájöttem milyen kemény.Így anyunak nem kellett semmi praktikát később bevetnie.
Te is mondj nemet,bármit kér-akár a vacsira is csinálja meg magának!
Az elsőnél le fog döbbenni,meg duzzogni fog,de ne törődj vele.A mosatlant vidd be a szobájába.
A házit viszont kötelező megcsinálni, neki az a munkája, addig nincs tv,zene, internet,csavargás,de még sportolni sem mehet,amit szeret.
köszönöm a válaszokat, praktikusnak tűnnek.
próbálom elkerülni, hogy nehogy már a gyerek miatt legyek ideges.
lány
eddig segítőkész, ügyes, szorgalmas volt, kamaszkorban lett más
Bárcsak az én anyám is megkérne, hogy ezt vagy azt csináljak - nálunk ugyanis az a menő, hogy szó nélkül mindig mindent megcsinál, majd mikor már kész van mindennel (!), elkezdi mondani, hogy ne is zavartassam magam, majd a Marcsi, tudod, a cselédlány megcsinálja, azért van itt, hogy kiszolgálja a nagyságos kisasszonyt. Nekem ez nagyon rosszul esik, de mivel igazságtalannak érzem, hogy ilyen mértékben lekezelően és kegyetlenül, meglehetősen ripacskodva beszéljenek velem, pláne utólag, szóval kisujjamat se mozdítom - holott ha előtte szól, hogy takarítsam ki a fürdőszobát, simán megcsinálom, és ezt ő is tudja.
Mivel ez nekem nagyon rosszul esik, gondolom annak még rosszabbul, aki tudja, hogy elmulasztotta a kötelességét, szóval lehet, hogy használ, ha az orra alá dörgölöd, még ha kissé gusztustalan stílusban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!