15-20 éves lányok, ti mindent megbeszéltek anyukátokkal? 16/L
19 éves vagyok, és majdnem mindent megbeszélek anyuval.
Igaz, én már nem lakom otthon, de nagyon kötődünk egymáshoz, nem telik el nap, hogy ne beszélnénk személyesen vagy telefonon.
Kb. 12-13 éves koromtól egyre kevesebb dolgot beszéltem meg vele. Sajnos nem bízott sem az ítélőképességemben, sem (később) az érettségemben. Ha valami igazán bizalmas dolgot mégis megosztottam vele, akkor azt akarva-akaratlanul mindig felhasználva ellenem.
Tudom, hogy szeret és mindig is jót akart, csak sajnos olyan típusú ember, aki szerint csak az lehet jó, amit ő annak gondol. Minden más nem "más", hanem "rossz, helyteken, butaság" stb.
Már én is felnőtt vagyok, egy 3 és fél éves és egy 9 hónapos lány anyukája. Egyre többször fedezem fel magamban az anyukám jó és rossz tulajdonságait. Remélem, nekem sikerül jobb, bizalmasabb viszonyt kialakítanom a lányaimmal.
32/N
ém is ugy kb 13 éves korom óta egyre kevesebb dolgot beszélek meg vele, most van olyan hét is mikor nem találkozunk, pedig 3 percre lakunk egymástól. ő dobott el még kiskoromban, nem foglalkozott velem, nem gondolom hogy bármit is meg kéne vele beszélnem...
19L
Konkrétan SOHA sincs otthon, így jó ha telefonon beszélgetünk néha. Ha otthon is van, nem beszélgetünk...már régóta van ez, mióta idegenvezető lett.. :(
15/L
Nem.
Mikor családon belül elterjesztette, hogy "nagylány" lettem, teljesen kiborultam, minek kell azt tudni mindenkinek? Neki sem azonnal mondtam el, nyilván ezért.
Most, hogy egyre nagyobb leszek, egyre több mindent megbeszélek vele, de én mindent úgy mond magam oldok meg, mert se barátom, anyu meg nem értene meg annyira.
Sokszor rühellem azokat a véleményeket hallgatni, amiket mond, pedig egyébként imádom anyut és tudom, hogy csak segíteni akar.
Nem, sajnos soha nem volt divat megbeszélni otthon a dolgokat. Ettől függetlenül én nagyon fontosnak tartom, hogy ne az legyen a beszélgetési téma anya és lánya között, hogy mi volt a suliban.
Magán és szexuális jellegű dolgokat sosem. Sosem volt ez normálisan kezelt téma. Ettől függetlenül voltak olyan epizódok az életemben, konkrétan kettő darab ilyen, amikor fantasztikus volt anya vállán zokogni 3 órát. Igaz, hogy csak a negyed lelkemet öntöttem ki neki, viszont rengeteget segített. Az első ilyen kiborulás óta sokkal jobb lett a viszonyunk, most már egészen baráti. Ennek nagyon örülök, mert sokat vagyunk együtt és szeretek is anyával lenni. Apám vicces. Csak egy sztori a repertoárból. Szeptemberben kezdtem az egyetemet, egyszer az autóban közölte, hogy Na, és ha jönnek a fiúk, vele megbeszélhetem. Ennek valahogyan 5 évvel ezelőtt kellett volna elhangoznia... na mindegy. Mondjuk nem mondom, hogy hű de nagyon tömve lett volna eseményekkel, de azért abszurd.
dehogy is! semmi köze hozzá. azt, hogy menstruálok, azt is úgy tudta meg, hogy véletlenül talált egy csomag tampont a szobámban.
nem értelek titeket, miért jó nektek, hogy felnőtt nő létetekre "anyuci pici lányát" játszotok? nem lesztek önállók soha. és amikor majd az anyátok meghal, sokkal jobban fogtok bőgni. célszerű korán elválasztani őt magadtól. mindkettőtöknek jobb ez így.
16/L
Kedves utolsó válaszoló!
Ne haragudj, de nagyon gyerekes, ahogy gondolkodsz! Én 24 éves vagyok, 300 km-re lakom édesanyámtól már évek óta, de a mai napig mindent megbeszélünk és nagyon jó a kapcsolatunk. Sajnálom, ha neked nincs ilyen kapcsolatod édesanyáddal, de attól még nem feltétlenül az a jó, ami köztetek van...Nekem jó érzés, hogy van olyan személy az életemben, akire mindig, minden körülmények között számíthatok és ezt semmiért sem cserélném el. Ezt semmilyen kapcsolat nem tudja felülmúlni, mert mindenféle kapcsolat, legyen az baráti vagy szerelmi kapcsolat bármikor véget érhet, de az anya-gyermek kapcsolat soha!
Az pedig, hogy azért ne kötődjön valaki az édesanyjához, mert akkor jobban fog sírni, ha meghal, a legnagyobb butaság, amit eddig hallottam. Ilyen alapon soha senkihez sem kellene kötődnünk és akkor elég szörnyű életünk lenne, mivel csak felszínes kapcsolataink lenne, ami elég szegényes érzelmi intelligenciára vall.:( Nagyon sajnállak, ha valóban így gondolod!:( Remélem idővel megváltozik a véleményed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!