Kamaszok, ti hogyan osztjátok be az időtöket? Hétköznap-hétvége És reggel suli előtt milyen az időbeosztásotok?
Mivel én Éjjeli tagozatos vagyok, azaz estis így du. vannak óráim. Viszont ha dolgozta van, akkor de. nézem át az anyagot.
Bővebb info
Ami még segíthet nektek.: www.pruntyi.eoldal.hu
Szerintem ez a probléma nagyon sokaknál jelentkezik, főleg középiskolás korban (nálam is).
Szembetűnt hogy egyesek nem fogják fel a dolgot hogy minden iskola más, szóval azért ahol 30 szót kell megtanulni egy hét (!) alatt, na az nem lehet egy leterhelő dolog. Nekem sokszor több mint 30 szót kell megtanulnom másnap ra, szóval nem 5 szó/nap hanem /perc...
Jelenleg 8 óra múlt és még tele szokott ilyenkor lenni a fejem minden kavarog benne és próbálom minél gyorsabban letudni, de inkább tőbb lesz mint fogyna az a kupac könyv. (mai nap kivétel)
Szerintem a probléma fő oka a szervezetlen iskolarendszer. Én sok tanárokat látom fáradtnak, idegesnek és már lesz@rják az egészet, mondjuk 100ezer forintért... mit várjunk ? Ritka a rendes tanár aki mondjuk 20 év után is szépen tanít, nameg van olyan is akinek gőze sincs arról hogy hogyan kell taníta, szóval nem egyszerű ezek után bemagyarázni otthon hogy háát 3-mas lett.
Én már próbáltam előretanulni de épp elég volt megtanulni a másnapra való dolgokat.
Tipikus délutánomat leírnám egyik napot kiválasztva:
-angol: szavak, párbeszéd, írásbeli
-német: ugyan az mint az előbbi csak 2x annyi, nehezebb
-matek: egy rakat feladat
-kémia, fizika: egy rakat fogalom amit nem értessz de tanuld meg !!
ezek után nézhetem át mindet mert jóformán a felét elfelejtem a végére
szünetet tartani ? ok, talán hajnali 1 re végeznék, és akkor tévé ? gépezés???? mikor ?
és akkor másnap meg addig belez a tanár amíg ki nem nyögöm a válaszát, na jó.
Reggel elvileg 6-kor kelnék csak hát abból jön hogy majd 6:15,6:30..végül ott vagyok hogy 6:45-kor nagynehezen felkelek,gyorsan felöltözöm,megfésülködöm,megiszom a szokásos reggeli kakaómat,fogatmosok,felveszem a cipőmet és a kabátomat is(most hogy egész nap hideg van),kimegyek a buszmegállóba..7-kor jön a busz,amikor beérek a suliba már vár a barátnőm akit minden reggel elkísérek pékségbe..visszaérve a suliba órák elött még átnézem azt az anyagot amiből írunk vagy felelünk,ahogy minden szünetben,vagy csak beszélgetek,amikor letelnek az órak akkor..
Hétfő:7óra+du.kéziedzés
Kedd:6óra+du.fallabda
Szerda:6óra+édes semmittevés míg nem jön a busz
Csütörtök:6óra+fallabda(a fél órán tudok ott lenni)+kéziedzés
Péntek:5óra+kézilabda
Hazaérni 5-kor szoktam ilyenkor ha van kedvem még elviszem a kutyát sétálni,aztán tv,gép,tanulás..ha végeztem a tanulással gép.Aztán este letusolok,vacsorázok,fogatmosok,tv,olvasok,elmegyek aludni.
Szombaton és vasárnap 8-nál tovább nem tudok aludni.Ilyenkor változó hogy mit csinálok,de péntek délután rendszerint már nem tanulok és ez ezekre a napokra marad.Az egyik nap mindenképpen el szoktam menni bicajozni(40-50km)
Ennél részletesebben nem tudtam:)
13/L
Reggel 5:45-kor kelek, a buszom 6:40-kor megy ezalatt az idő alatt, felöltözöm, fogmosás, hajat vasalok, smink, reggeli, kávé stb. Minden nap 1. órával kezdek. Minden nap 7.órám van akkor olyan 4körül otthon vagyok, eszek valamit, fél 5-5 fele nekiállok tanulni, kb. 6-6.30ig. leülök netezek egy kicsit, vacsi, zuhany, aztán 9körül alvás, ugyanis nagyon fáradékony vagyok, jön az érettségi stb. Hétköznap nem járok ki barátokkal ugyan se időm se kedvem nincs.
Hétvégén: péntek este kijárunk barátokkal egy helyi kis bárba beszélgetünk, nevetgélünk. Változó hogy mikor megyek haza van hogy 10-kor van hogy éjfél körül. Szombaton 10-11 között felkelek, zuhany, reggeli, kitakarítok a szobámban, segítek anyunak sütni, főzni. Délután gépezek, filmet nézek, este kimegyeünk barátokkal.
Vasárnap tanulás.
19/L
6.30-kor kelek, 7.10-kor már a villamos felé tartok, 7.24-kor indul a buszom. 3-kor mindig itthon vagyok, amit kell, azt megtanulom, amikorra végzek vele, akkor befejezem a tanulást - általában pár óra. Gépezni is szoktam közbe, illetve emelt törire ismétlem folyamatosan a 9-es könyvet, decemberben a 10-es jön. Meg óráról órára szoktam tanulni, főként törinél. 8 után bekapcsolom a tévét, megnézem a sorozatomat és fekszek le aludni. Van amikor még Phineas és Ferböt nézek. :$ Hétvégén sokkal több időm van, akkor sokkal több időt tudok a tanulásra fordítani.
18/L.
HÉTKÖZNAP:
Kelés:6:30 megmosom a fogam felöltözöm. És elindulok az iskolába.7:05-kor.
Suliból:13:30 kor vége az óráknak.
Hazamegyünk a haverokkal.
Hazaérek:WC eszek tanulok TV, gép.
Hétfőn,Szerdán Karate akkor azelőtt letudok minden tanulnivalót 20 perc alatt:D
5 kor találkozok a 2 haverommal a suli előtt.
18:30 ra jönnek értem a szüleim.
És utánna. GÉPGÉPGÉPGÉPGÉPGÉPGÉPGÉPGÉPGÉPGÉP . 11/F
fél7kor csörög az óra,általában háromnegyedkor felbírok kelni több-kevesebb sikerrel.
25-30perc alatt készülök el,bepakolom a táskámat az kb 5perc,felöltözés 10perc,smink+haj 8-10perc,fogmosás 2perc.7:15kor indulok barátnőmékhez,7:30 ottvagyok ha nagyonsietek. onnan megyünk suliba,8kor kezdődik a tanítás,általában fél2kor vannak vége az óráimnak,utána bemegyünk kajálni az ebédlőbe.2körül hazamegyek,fél3-5ig facebook-ozok,twitterezek,gyk-zok,majd elmegyek tanulni általában 6ig. utána elmegyek fürödni,az legalább egyóra,utána még ránézek a gépre h miújságvan,aztán rendetrakok,telefonálok,olvasok,vivát/mtv-t/disney-t nézek,22-kor megnézem a vv-t 23-ig,utána meg nyugovóra térek.:dd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!