Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen zenét hallgatsz ha...

Milyen zenét hallgatsz ha depressziós illetve milyet ha ideges vagy?

Figyelt kérdés
kort és nemet is PLS
2011. okt. 1. 19:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Depis :D vicc...

Amúgy meg metál-rock, abból is a régebbi pl. pokolgép, omen, kalapács, ossian, iron maiden, black sabbath, led zeppelin

18f

2011. okt. 1. 21:12
 12/33 anonim ***** válasza:
Vad Fruttik, 30Y. Leginkább őket.
2011. okt. 1. 21:40
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

19:41 Mi ez hogy egy gyerek/tini nem lehet szomorú vagy ideges? Te sosem voltál fiatal? Nem biztos, hogy mindenkinek az a legnagyobb gondja, hogy elfogyott a csoki... Hanem lehetnek pl. családi gondok, nálunk is ez van (egészségügyi problémából adódóan, nem tudok mit tenni és már borzasztó hangulat van itthon) és igenis aggódom és ideges vagyok miatta, attól még, hogy nem vagyok felnőtt és nem keresek pénzt. Illetve az osztálytársam se lehet "depis", mert meghalt az édesapja? De például engem egy rossz dolgozat is el tud keseríteni, ha sok munkám volt benne, de mégsem sikerült, vagy ha a barátaimmal vannak gondok.

Bocsánat, csak az egyik válasz kicsit felidegesített.

A kérdésre válaszolva: igazából mindegy mit, ha szomorú vagyok, valami lassabbat keresek, ha ideges, gyorsabbat. De attól is függ, hogy mi a baj, ha olyan ami elmúlik idővel (pl. megbántottak), akkor inkább szomorút, hogy kisírjam magam, aztán túl legyek rajta. ha meg olyan, amin nem tudok túllenni, akkor inkább vidámat, hogy egy kis időre elfeledkezzek róla, és energizáljon. Erre szoktam pl. hallgatni a Wawing Flag-et K'naantól, arról eszembe jutnak az emlékeim, és az felvidít. :)

17/L

2011. okt. 1. 22:03
 14/33 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, elnézést kérek a válaszolótól, akibe belekötöttem, de még ez jutott eszembe miután elküldtem az üzenetet:

[link]

Nagyon ajánlom minden felnőttnek, aki elfelejtette milyen gyereknek lenni, az előszó második részét, érdemes elolvasni. :)

Ja és amiatt is bocsánat, hogy így eltértem a témától, amúgy nem szoktam ilyet tenni, csak ez így most kijött belőlem.

2011. okt. 1. 22:09
 15/33 anonim ***** válasza:
71%

A 3-4-es válaszoló vagyok.Voltam gyerek.Apám alkolista volt, anyám idegbeteg. Én úgy mentem iskolába hetente 3x-szor hogy sírva tehetetlenül hallgattam a veszekedésüket. Soha nem voltam depis vagy ideges miatta. Szomorú igen. Kerestem a megoldást.Egyszer voltam ideges, mikor anyám december 24-én meghalt, és ott volt a 2 kisgyerekem, akiknek karácsonyt kellett tartani.Sírva díszítettem a karácsonyfát és azt számoltam, hogy karácsnykor a tv-ben 34-szer hangzott el a meghalni szó gyerekeknek szánt műsorban. A nagyobbik gyerekem olyan szinten diszlexiás volt, hogy fordítva kezdett olvasni.Amit elolvasott nem értette meg.Én 12 évig ültem mellette minden nap és fordítottam a leckét magyarról magyarra,hogy szakmát tanuljon és ember legyen belőle, aki megáll a talpán.És sem az ideges sem a depis szó nem jutott soha az eszembe, mert nem volt rá időm. 2 éve műtöttek mellrákkal. Élek, dolgozom, örülök az életnek.És most sem jut eszembe a depis és az ideges szó.

Most viszont azt látom,hogy 13 éves gyerekek szájából jön,szinte mindenre. Fogalmuk nincs, hogy mit jelent,csak használják.

Nem mindenki felejti el,hogy milyen volt fiatalnak lenni, és mivel kellett megküzdeni.Csak a fiatalok még nem tudják,hogy ezeknél a dolgoknál sokkal nehezebb dolgok várnak rájuk.Amihez sokkal nagyobb erő és kitartás,és szeretet és megértés kell.

És nem fér bele a depi meg az idegesség.

2011. okt. 1. 22:59
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

22:09 vagyok. Sajnálom, hogy sok gond ért az életben, és tisztellek érte, hogy ezek mellett pozitív tudsz maradni. Hihetetlen lélekerőd lehet, hogy nem roppantál össze, sok ismerősöm (felnőttek) a tiednél jóval kisebb problémákkal is önsajnálatba süllyed. Az öröm még eszükbe se jut. Remélem nem baj, hogy letegeztelek, de ezen az oldalon így szokás.

A "depis" szó elterjedt a köznyelvben, én se szoktam használni, de most már a szomorú szinonimája lett, nem az orvosilag diagnosztizált depressziót értik alatta az ide írók.

A gondokról: tisztában vagyok vele, hogy az enyémnél sokkal nagyobbak is léteznek, illetve hogy egyszer majd nekem is lesznek ennél súlyosabb problémáim, de attól még most hatalmasnak tűnik. Mint ahogy 10 évesen is szomorú voltam és álomba sírtam magam az első egyesem miatt, most már nyilván nem tenném. De azóta én is nőttem, értem, és felfogtam, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint egy egyes a sok ötös közt. A mostani gondjaim egy része később biztos nevetségesnek tűnik majd, bár van olyan, ami nem hiszem (ami miatt az egész családom aggódik és ideges is, mert nem tudunk mit tenni, hiába akarnánk segíteni, de mégis úgy érezzük, hogy a mi hibánk). Ezt akartam kifejezni az előbb belinkelt írással, Kästner szerintem tökéletesen megfogalmazta:

"Teljesen mindegy ugyanis, hogy az ember egy eltört baba miatt sír-e, vagy pedig valamikor később azért, mert egy barátját veszíti el. Az életben sohasem azon múlik a dolog, miért szomorkodik az ember, hanem csakis azon, hogy milyen mély a szomorúsága."

És ez nem csak felnőtt-gyerek viszonylatra igaz, az egyik embernek súlyosabb gondjai vannak, az egyiknek a baja az, hogy nem tud továbbtanulni a gyereke anyagi okok miatt, a másiknak nem is sikerült a gyerek, a harmadik most vesztette el, stb. Mindegyik szomorú, pedig a 3. örülne ha az előbbi lenne a legnagyobb problémája, de az első is szomorú, mert az ő helyzetében igenis egy súlyos gond adódott, persze tudja hogy van ennél rosszabb, és egyszer túl lesz rajta, de attól még ő se boldog, pedig a másiknak összehasonlíthatatlanul nagyobb fájdalma van.

Másrészt a kamaszodáshoz hozzátartoznak a hangulatingadozások, ezek kvázi természetesnek tekinthetőek a hormonváltozások miatt.

2011. okt. 2. 11:19
 17/33 anonim ***** válasza:

tegnap. 20:40

Aztaa tök jó h nem csak én hallgatok 2ne1-t. *-*

Mások mindíg kiröhögnek h ilyeneket hallgatok -.-"

am. ha

-depis: Afc-más ölel át.

-ideges:semmilyet...alszok 1et.:DD

13/L

2011. okt. 2. 15:25
 18/33 anonim ***** válasza:

Szia, 22:09 vagyok! Félreértettél. Nem kell sajnálni, és nem is szeretem. Csak példákat írtam az életemből, és csak párat. Nem vagyok ám annyira öreg, mint gondolod. Jóval innen az ötvenen, tehát természetes, hogy tegeződünk.

„A "depis" szó elterjedt a köznyelvben”—Írod. Pontosan ez a problémám. Természetesen egy 8 éves gyereknek is lehet gondja, problémája, megoldandó feladata. Lehet szomorú, levert, lehangolt.

A viccben az úúú , olyan depis vagyok, hogy mindjárt öngyi leszek -ez nagyon aranyos. Csak az a baj, hogy minél többet használjuk ezt a szót, az agyunk annál hamarabb megtanulja, és az ilyen fiatal 30 évesen azt fogja észrevenni, hogy a pszichiátrián ül, és marokkal szedi a pszicho gyógyszereket. És nem vagyok benne biztos, hogy a problémák elől a székben ücsörgés és az önsajnálat a legjobb megoldás, a cselekvés, a próbálkozás, a kiútkeresés helyett. Ha ezt szokja meg fiatalon, hogy baj esetén a fülemre húzom a fülhallgatót, később, igazi problémáknál, mikor már rá fognak számítani mások, például a gyerekei, akkor mit húz a fülére?

Amit írtál, az teljesen igaz. Remélem, sokan elolvassák és tanulnak belőle. Kívánom mindenkinek, hogy soha ne tudja meg, milyen az igazi depresszió.

Köszönöm Neked az idézetet.

2011. okt. 2. 15:39
 19/33 anonim ***** válasza:

Mindig próbálok valami vidámabbat hallgatni, vagy ami régóta tetszik, pl.: B1A4 Beautiful Target-et szoktam hallgatni, vagy a hozzá hasonlókat.

Náha még az Örökre szépek-et vagy a Fényév távolságot is meghallgatom, az megnyugtat.

14/L

2011. okt. 2. 19:44
 20/33 anonim ***** válasza:
Ha szomorú vagyok, akkor a VNV Nation-tól az Illusion-t. Emlékeztet egy számomra kedves emberre, akiből erőt szoktam meríteni. Ha ideges vagyok, nem hallgatok semmit, inkább keresek valakit (többnyire anyámat) és elmondom neki. Attól megnyugszom és néha még hasznos tanácsokat is kapok. :)
2011. okt. 2. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!