Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Adoptálhatjuk a féltestvéremet?

Adoptálhatjuk a féltestvéremet?

Figyelt kérdés

A sztori nagyon hosszuú lesz szóval türelmet kérek.

16 éves német-afrikai származásu lány vagyok.3 éves koromig németországban laktam a mamáméknál mert anyukám már nem tudott nevelni (bordeeline) apám meg eltünt. Aztán magyarországra költöztünk azóta itt élek járok iskolába stb.

5 éve anyukám megkeresett és elmondta h van egy féltestvérem aki szintén félvér és nevelőszülőknél él. Mielőtt többet megtudattam volna róla újra eltűnt nemtudtuk hogy hol, merre lehet. Csak annyit tudtam h Ayleen semmit sem tud rólam azaza fogalma sincs hogy vah egy nővére. Most, azaz tegnap megint megkersett miket és a nenéméket is és kiderült h kiadta adoptációra a hugomat (szóval örökbelehet fogadni) aki mostmár 11 éves és mégmindig németorszában él.

Most az lenne a kérdésem hogy adoptálhatjuk? Lehetséges hogy a bírók úgy döntenének hogy igenis jó lenne e gyereknek ha az igazi családjánál élne hiába van az magyarországon?

Vagy ezt lehetetlen lenne megoldani?

Kérlek titeket segítsetek!

2011. szept. 24. 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, de persze ezt odakint kell elintézni. Szerintem nincs akadálya, hogy egy intézetben nevelt gyereket a családja befogadjon, mégha másik országban is laknak. De akkor minél előbb intézzétek!Ilyen anyával ezek után meg szóba se állj. A legkevesebb amit tehet, hogy együttműködik veletek, megmondja, hol a lány, és segít, amiben tud, hogy hazakerüljön.
2011. szept. 24. 09:29
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm nagyon :D azt szeretném még kérdezni h mivan akkor ha már örökbefogadták? akkr ez már nem megoldható?

egyébként én nem is beszélek vele és mondtam is neki h én nemakarom tartani vele a kapcsolatot.

2011. szept. 24. 09:33
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

Gyerekvállalás, nevelés rovat, Kamaszok címszó - miért van ennek kamu szaga?

Ha a kinti hatóságok tudnak valamit a te családodról és azt, h vérrokonság van köztetek, akkor titeket fog megkeresni. Ha nem tudnak, akkor nektek kell felvenni a kapcsolatot, mert, ha nem baba v egészen pici gyerek, akkor semmi esélye, h örökbe fogadják.

De gondolom, h ezeket a lehetőségeket a nagyszüleid tudják.

2011. szept. 24. 09:33
 4/8 A kérdező kommentje:

miért lenne kamu? én ilyennel sosem viccelnék mert ez nem VICCES.

Az egész családunk zűrös és nem kerestek meg minket. A mamám is 5 éve tudta meg h van még gy unokája és akkor már nevelőszülőknél élt. És eddig nemis nagyon akarta örökbefogadni mert akkoriban halt meg a papám stb és eléggé rossz passzban voltunk mindannyian. De most már ő is szeretné ha szegény gyerek normális körülmények között nőne fel mint én.Összevissza adogatják családok között és ennek végett kel vetni lvégre is az unokája.

Ezzel eléggé megbántottál mondhatom.

2011. szept. 24. 09:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ha már örökbe fogadták, akkor semmit sem tehettek, sajnos. Reménykedjünk, hogy bár csúnyán hangzik, 11 éves gyerek nem kell senkinek. Ezért minél előbb menjetek! Ha van valami fejlemény, megírod?
2011. szept. 24. 13:39
 6/8 A kérdező kommentje:
persze koszi :)
2011. szept. 24. 16:22
 7/8 anonim ***** válasza:
a mama az anyukád anyja vagy apukádé? mert ha anyukádé, akkor a féltestvéred neki is unokája, és persze, hogy a hatóságok engedni fogják, hogy örökbe fogadja. (kivéve ha már más örökbe fogadta...)
2011. szept. 25. 04:45
 8/8 A kérdező kommentje:
anyukam anyukaja : D
2011. szept. 25. 14:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!