Kamasz lányok, nektek hogyan beszélt édesanyátok a "női testet érő változásokról a serdükőkor idején"?
Figyelt kérdés
nekem is lányom van, igaz még kicsi, de alaposan fel akarok készülni, kiváncsi vagyok kinél hogy történt. mit mondott az anyu a havi vérzésről, szexualitásról?2011. szept. 9. 12:09
11/21 anonim válasza:
Amikor kérdeztem valamit, akkor válaszoltak, de azt hiszem velem könnyű dolguk volt, mert abszolút nem érdeklődtem az ilyen dolgok iránt. Emlékszem arra hogy, amikor láttam betétet megkérdeztem mi az, de kb utána már el is felejtettem.:D Aztán még iskolában hallottam dolgokat, és így valahogy kialakult az összkép.:)
12/21 anonim válasza:
Szerintem is folyamatosan kell felépíteni ezt az egészet,nem egyszeri alkalommal leülni és megbeszélni mindent.
Engem se világosítottak fel,de mégis megtudtam amit tudom kellett.Igaz anyum többszőr is leakart velem ülni megbeszélni ezeket,de nem izgatott. HA kérdezni szeretnék valamit megteszem amúgy meg nem.
Nekem így jó volt.
13/21 anonim válasza:
Nekem mikor megjött, szóltam neki, erre az volt a válasz, hogy "ÉS?!"... Mondom adjál pénzt megyek tampont venni... Soha semmit nem mondott. De mindent tudtam. Összes barátnőm tőlem kérdezett. De jó lett volna, ha ezt anyu mondja el. Szerintem vegyél egy ilyen kis könyvet amit a suliban adnak felvilágosításkor. Én nem tudom hol lehet kapni. De szerintem gyógyszertár, vagy sima könyvesbolt. És együtt nézzétek át. Mond neki kérdezzen nyugodtan bármit. Ha eddig is jó kapcsolatotok volt, nem lesz gáz. :)
14/21 anonim válasza:
Nekem sose beszélt semmiről, mikor megjött, nem is mertem elmondani. Elmentem a boltba és vettem betétet. Azóta is magamnak veszem, mert valami miatt nem merem elmondani neki. Ha valamikor megkérdezi, majd mondom, hogy már megjött. A barátnőimnek amúgy elmondtam, de ha lesz gyerekem, nem fogom tabuként kezelni az ilyen dolgokat. A szex... ott még nem tartok, de szerintem azt se merem majd egykönnyen elmondani..
15/21 anonim válasza:
Semmit ne mondott, mindent az iskolában tudtam meg ismerősöktől, felvilágosító órákról.
21/L
16/21 anonim válasza:
Hát nekem amikor legelőször megjött, nagyon megijedtem és gyorsan anyumhoz rohantam. Tudtam, hogy miért vérzek, de mégis megijedtem. És ekkor megbeszéltük.
17/21 anonim válasza:
A szexről meg soha nem beszéltünk. Túlzottan is felvilágosult voltam. Tudtam, hogy nem kell semmit elkapkodni, és amikor eljön az ideje, akkor gumit okvetlenül használni.
18/21 anonim válasza:
Szerintem ezt illik megbeszélni a szülővel, és nem csak úgy fogom magam, és elmegyek tampont/betétet venni. Lehet, hogy egyesek már érettnek érzik magukat, de egy nagyon jó anya-lánya kapcsolatban ezt megbeszélik. Szerintem az anyának is joga, hogy tudja, és feladata elmagyarázni, hogy mi miért van, noha erről már korábban is hallott a lányka az iskolában. Kínos, kínos, de megéri.
19/21 anonim válasza:
Nem igazán beszéltünk róla, egyrészt mert szinte mindent tudtam, másrészt nem olyan a kapcsolat. Hogy őszinte legyek, nem hiányzott, hogy anyám ecsetelni kezdje, hogy hogy kell felhúzni egy óvszert, nem érzem, hogy ezzel lemaradtam valamiről. A nőgyógyászomat együtt találtuk, de még kb. tízéves koromban egy uszodai fertőzés miatt, azóta már váltottam, de az ő közreműködése kb. ennyi. Szerintem ma az emberek sokkal nyíltabban beszélnek mind a testünkben lezajló folyamatokról, mind a szexualitásról, így ha a gyerek kultúrkörnyezetben nő fel, tudja, hogy óvszert húz és tablettát szed, az internet meg pláne rásegít a szabad információáramlásra.
20/21 anonim válasza:
velem sose ült le anyukám beszélgetni. 11 éves voltam, amikor megjött, egy táborban voltam. amikor kiderült, el tudtam mondani a tanárnőnek, hogy mi történt velem, tudtam hogy mi van. akkor kaptam egy könyvet a témáról. nálunk inkább én kezelem "tabuként" a témát, nem szeretem felhozni. anyukám nagyon nyitott, válaszolna a kérdéseimre. néha megkérdezi hogy csókolóztam-e már. azt mondta, hogy 16 éves koromig ne szexeljek, mert ő is akkor kezdte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!