Miért téves látszólag sok tizenéves lány énképe?

Szia!
Én csak páromtól, vagy nagyon jó ismerőstől, illetve rokonoktól szoktam megkérdezni, hogy pl. jól áll-e ez a ruha, vagy páromtól, hogy melyiket vegyem fel, ha megyünk valahova. Meg, hogy kiengedve legyen-e a hajam, vagy összekötve. Ez persze mindig az alkalomtól és a ruhától függ.
19L

Én is ezt tapasztalom, és az agyamra megy.
Pl. van egy oszt.társam, és az a mániája, hogy milyen kövér, meg milyen csúnya stb. De a közösségi oldalakon van legalább 80 tükörbencsücsőrítős képe, mindenhova olyan ruhákban jár, amiből mindene kilátszik. Úgyhogy szerintem ez nem önbizalom hiány, csak megjátszák. Mert nem csúnyák, viszont annyira nem néznek ki jól, hogy mindenki szó nélkül megdicsérje őket. Ezért eljátszák naponta többször a jelenetet, hogy "de csúnya vagyok".
(Ja, és amit még imádok, az a közösségi oldalakon a fényképek kommentjei:
- jajj, de cép vagy. puszcsilávcsi.
- jajj, nem is vagyok szép, te vagy gyönyöjűséges.
- jajj, ne hazudj. te vagy a cép.
stb.
Én egyszer talán megdicsérem, hogy jó kép. Ha elkezdi, hogy "nem is", akkor hagyom a fenébe, nem fogom meggyőzni arról, hogy "de igen"...)

Manapság minden arról szól, hogy mennyire vagy szép, szexi, divatos, stb. A külső játssza a legnagyobb szerepet a tinik körében. Szánalmas, de ez van. :/
Megfelelési kényszer áll az önbizalomhiány mögött.
Régen az volt a módi, hogy mindenki magának akart megfelelni, ma már viszont a többség szava dönt. Mindenkinek viszont úgyse tetszhet az ember, ergo kap negatív véleményt is, és akkor már szerencsétlen önbizalomhiányos pulya kiakad, hogy semmit sem ér, hogy nem tetszik senkinek, stb.
L/17

Bevallom régen én is ezt csináltam (jó, azért nem olyan durva szinten, de csináltam) mára már rájöttem, hogy mennyire gáz voltam..:D Mert én is utálom az ilyeneket.. Tiszta gáz:D
Én még azt bírom, mikor valaki agyon dícséri saját magát, pedig bűnronda.:D

00:24! Ugyanez megy itt is, a sok hülye fap*csa (már elnézést) 72653492453 tükörben pózolós, seggoldalrabillentős, csücsörítős, hajcsavargatós, anyuci ruhájában virítós képet tölt fel magáról faszbúkra, a társaik körbenyalják őket, de ez nekik nem elég, mert még vagy hússzor elmondatják ugyanazt a többiekkel. Gyakorlatilag egymás csicskái mind. De természetesen vérig vannak sértve, ha valaki (ebben a környezetben jobbára én) szembesíti őket ezzel az igencsak röhejes ténnyel.
'Megfelelési kényszer áll az önbizalomhiány mögött.' Akkor jól sejtettem.
06:45, igen, én is érzékelem a különbséget. Példának okáért engem elég sokan cinkeltek már, ezzel jelentősen csökkentve az önbizalmamat. Viszont mostanában kezd visszajönni, mert megtanultam bókként megélni ezeket a 'gesztusokat', elvégre arról árulkodnak, hogy némiképp eltérek az átlagról, aminek örülök.
Na mindegy, majd ha kinövik, rájönnek, mekkora szánalmas lipótok voltak. Én mindenesetre - sok más korombelivel egyetemben - nem állok be a sorba, hisz' nagyobb poén a háttérból röhögni.
Kösz a válaszokat!:D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!