Kamaszok! Mi a nektek bevált "tanulási módszer"? Hogy szoktatok tanulni? (Ha kérhetném, írjátok le, hányadik osztályosok voltatok! )
Szia!Nekem egy módszerem van:figyelek órán.Amikor hazamegyek akkor csak az ilyen "dumálós" tantárgyakat mint pl. a töri úgy szoktam megtanulni,hogy kétszer elolvasom és már tudom is a lényegét.
A nyelvekkel alapból nincsenek problémáim, azokat úgy tanulom, hogy leülök megnézem a példamondatot és megpróbálok rájönni:)
Az egyetlen tantárgy amivel hadilábon állok az a matek.Ezt úgy szoktam tanulni,hogy anyukámmal leülünk és próbáljuk megfejteni a példákat(a családból seni sem matekzseni).Kb. 30-35 percet készülök a következő napra,általában elég.Egyes tanuló vagyok(Szlovákiában élek ez nálunk a legjobb jegy,a magyarországi 5-ösnek felel meg:).Most voltam 7. osztályos.13/L
Most leszek végzős gimnáziumban, 18/L
A tavalyi év nagyon tanulós volt, mint tudjuk, bezsámít-kategória, és mindenre figyelni kell, hiszen ebben az időszakban nagyon változó, ki mti szeretne tanulni. 4,56-os átlagot hoztam, egy 5-ös angol érettségivel zárva a tanévet. (Magam részéről csalódottsággal, mindenki más részéről gratulációval a z érettségiért: nem tetszik, hogy csak 80%..)
A matekkal sosem volt gondom, értem és tudom, de a fakultáció miatt az elméletet a dolgozatok, témazárók és összefoglalók előtt mindig kiírom egy külön lapra, ha kell, egy egyszerűbb példával együtt.
A történelem tanárom nagyon mesélős figura, nehéz odafigyelni, ha megy, akkor jegyzetelek, ha nem, akkor otthon elolvasom a könyvet 2x, 3-adszorra kiemelem, utána kiírom a4es lapra, max két oldal, azt pedig elolvasom még párszor, óra előtt meg szimplán ismétlek (év végi jegyem 4-es lett, becsúszott páré rosszabb dolgozat, de előfordul az ilyen)
Angolt nagyon gyorsan és könnyen tanultam, nem szeretek magolni. Jobbnak tartom az értelemszerű tanulást: van egy szöveged pl, ebből az ismeretlen szavakból készítesz szójegyzetet, megtanulod, dolgokhoz kötöd a szavakat, hogy megértsd, miről bezsélsz, majd magyar gondolataim alapján fordítom le angol nyelvre a mondandómat, ez általában nagyon bevált: könnyen fogalmazok szövegeket, könnyebben társalgok és szeretek is ezen a nyelven beszélni, gyönyörűnek tartom a kiejtést, a nehézsége pedig csak még szebbé teszi - persze nyelvtanilag szoktam hibázni.
a magyarral általános iskolás korom óta nincs problémám: szeretem a verseket, műveket elemezni, olvasni, szeretem az életrajzokat hallgatni, melyik írónak és költőnek mi a története, miképp élt, a nyelvtan pedig logika alapján tanulandó. Érdekel még a kémia/biológia, ezekből alapos órai jegyzetet készítek, figyelve mindenre. Könyvből szinte nem is tanulok, négyes-ötös jegyeket szereztem mindkettőből :)
Mindenkinek változó. Itthon nem sokat készülök, csak matekot és törit szoktam. Meg németet, azt nehezebben tanulom.
Az általános iskolás válaszolóknak annyit szeretnék elmondani, hogy ezek mind jó megoldások, amíg általánosba jártok :) Addig tényleg tökéletes, én is így tanultam, hasonló átlaggal, otthon szinte semmit sme készültem. Középiskolában/gimiben viszont, ha jó az oktatás, ennyi nem elég: ahogy édesanyám mondaná, meg kell tanulni tanulni. Én pl rájöttem, hogy suli után, mivel minimum fél, maximum másfél óra a hazaút, nem tudok tanulni, 7-8körül szoktam, különben nem marad meg semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!