Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A legtöbb kamasznak miért nem...

A legtöbb kamasznak miért nem fontos a helyesírás?

Figyelt kérdés

Miért lettek ennyire igénytelenek az emberek? Szerintem igenis fontos, hogy igyekezzünk szépen kifejezni magunkat, és helyesen írjunk...Néha egy-két rövidítés még belefér, na de nem minden második szónál...Természetesen nem általánosítok, tudom, hogy van kivétel...csak kevés...Mit gondoltok?

17/L

2011. aug. 17. 20:05
1 2 3 4
 21/31 :) :) :) ***** válasza:
49%
Hát skype-n igy "beszélek" mindenkivel és ez igy szerintem tök egyszerű nem értem mi gond vele?! más helyeken(még gyk-n is) pedig normálisan irok és szerintem senki nem venné le hogy én az "újmagyar"-t használom.
2011. aug. 18. 10:00
 22/31 anonim ***** válasza:
49%

hát én oda sietek hogy nincs kedvem tökölni hanem csak kényelmesen

ammeg az neked nem tök mindegy hogy hogy írok a gépen?

nyelvtanon meg ugye iskolában természetes hogy helyesen írok mert a már belülről jön de kézzel hamarabb leírok egy szót is mint gépen ..

2. (és 3.is)voltam

2011. aug. 18. 10:57
 23/31 A kérdező kommentje:
"Ammeg" képzeld, nekem igenis fontos, hogy az, akivel beszélgetek, helyesen írjon, és ugyan tiszteljen már meg annyival, hogy ne rövidítse minden második szavát. Egyébként meg leírtam azt is, hogy néha belefér egy-egy rövidítés.
2011. aug. 18. 17:38
 24/31 anonim ***** válasza:

Ezeket már én is tapasztaltam. A legeslegjobb hogy "v" helyet "w"-t írnak Pl.: Hogy wagy? Jól wagyok. Wárod a sulit? stb... Ezektől felfordul a gyomrom... Még 1 dolog van. azaz 2 :D pl.: ceJetlek és a cicaH

Komolyan ez lesz az "újmagyar" :(

2011. aug. 18. 20:46
 25/31 anonim ***** válasza:

az ilyen p.csanyelveket én is utálom,ez a Szejetlek ciccaaahh*-* meg Hogy waaaagy?*-*

én csak röviditeni szoktam

2011. aug. 18. 20:57
 26/31 anonim ***** válasza:
58%

baxus most mi az isten heréjért zavar téged az hogy valamit lerövidítek? Kevesebbet kell írni oszt csá

A helyesírásra meg elég akkor figyelni ha órán ülök vagy vmi hivatalos nyomtatványt töltök ki, amúgy ahogy jön, úgyse lesz belőle semmi... Emberek, nem azzal van a baj hogy rövidítenek az emberek és nem írnak helyesen hanem azzal hogy regneteg kish tinicshajszee ijen elmebetegghh modon ir mert ugyh ghondolya hogy jáéj de mhenő wagyok így....

14/f

2011. aug. 18. 21:44
 27/31 anonim ***** válasza:
48%
14f egyet értek ;D
2011. aug. 18. 21:50
 28/31 anonim ***** válasza:
Emlékszem, mikor 13 éves koromban elkezdtem internetezni, chatelni, akkor láttam, hogy a barátnőim mindent rövidítenek, a "szép" helyett "céééép"-et írnak, meg ilyesmik. Egy ideig utánoztam őket, de nem volt természetes, úgyhogy abba is hagytam. Közösségi oldalakon soha nem rövidítek, chaten (amit amúgy ritkán használok), SMS-ben szoktam néha rövidíteni. Mindig helyesen beszélek, az ikes igéket is jól használom, és a falra tudok mászni, ha "de viszont"-ot hallok, vagy "wok"-ot, "cshajcii"-t, "baxod"-ot látok, néha rá is szólok az illetőre, de persze akkor meg én vagyok a paraszt, mert beszóltam. Ez már népbetegség, nemcsak Magyarországon, hanem bárhol a világon. 16L
2011. aug. 18. 23:54
 29/31 A kérdező kommentje:
Kedves 14/f nem fogom ötödjére is leírni, hogy mi bajom van ezekkel. Talán ha elolvasnád a kommentjeimet, akkor rájönnél. Feltéve, ha megvan a magadhoz való eszed.
2011. aug. 19. 12:34
 30/31 anonim ***** válasza:
Szép új világ...
2011. aug. 25. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!