Mit tegyek? A kislányom 15 éves. És elment a barátnőivel egy kertibuliba. és ivott de nem rugott be. Hazajött éreztem rajta a piát de letagatta jó akkor eltiltottam a barátnöitöl.
aztán a kisasszony csinált egy 40 ezres telefon számlát..
Akkor vége lett mindennek nem birtam tovább mindentöl eltiltottam barátok,számitógép,telefon..,de szegény mindennapa sirás hatásán van szerintettek oldjama büntit vagy ne?
Elképesztő, hogy sokak szerint nem baj, ha egy 15 éves lány iszik. Bár ezek gondolom a kamaszok válaszai.
Én egyszerűen nem engedném el sehova, mert bebizonyította, hogy tökéletesen megbízhatatlan. Nem tud magára vigyázni, felelőtlen. Így csakis felnőtt felügyelete alatt lehet, mert így van biztonságban.
A számlát pedig ledolgoztatnám vele, bár érdekes, hogy tudott 40ezer forintnyit beszélni úgy, hogy senki nem vette észre.
Szerintem nagyon rendben van a lány,ha nem rúgott be,viszont akkor sem kellene innia.Kis mennyiségben sem egészséges az alkohol,de olyan tinédzser ritkán van,akinek nem adtak még a szülei pld. szilveszter,karácsony,szülinap alkalmából egy kevés alkoholt.Vagy a barátai.Nyilván ha nem rúgott be,az okot ad a BIZALOMRA!Ezért ennyire nem kellett volna súlyosan megbüntetni,vagyis a módszert tartom rossznak.
Szerintem ha valaki unatkozik,akkor iszik leginkább alkoholt,vagy ha mástól már nem tudja jól érezni magát.A füvezést meg nehogy elengedd majd a füled mellett,ha esetleg az is előjön,akkor aztán tényleg szobafogság 3 hónapra,mert arra rászokhat,az durva!
Szerintem a büntetés a következő legyen,legalábbis szerintem ez még reális:
1.2 napra legyen eltiltva a telefontól(csak a telefontól!),utána magyarázd meg neki,hogyha továbbra is a telefonnal ekkora számlát mer csinálni,akkor le kell dolgoznia azt az összeget,amekkora telefonszámlát csinált-DIÁKMUNKA!Vagy otthoni munka.Vagy rokonoknál munka.
2.Otthon előző este kapjon feladatokat,amik nem is annyira könnyűek,de nem is megerőltetőek!
3.Este 2 órányit beszélgess vele normális hangnembe az életről..
15/L
ma 11:18
Érdekes kínáltak, de 18 éves koromig nem fogadtam el, se szülinapon se szilveszterkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!