Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mért vagyok folyton éhes? Nem...

Mért vagyok folyton éhes? Nem kéne folyton ennem, ígyse vagyok olyan vékony.14/L

Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 07:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Több oka lehet.

Például az egyik, hogy megkívánsz valamit, mondjuk csokit vagy cukros akármit vagy chipset és nem azt eszel, mert az káros, hanem elrágcsálsz egy répát. Mivel az agyad nem ezt kívánja, nem lesz elég a répa, ezért eszel még valamit, még valamit és általában a végén a csokit. És így belekerülsz egy spirálba, a legjobb, ha megkívánsz valamit, akkor azt eszed és nem kezdesz el mást tömni. Inkább egy kevés csoki, chips, mint összevissza minden és a végén a csoki.

A másik, lehet rossz az étkezésed. Az étkezés 50%-a szénhidrát kell, hogy legyen, kevés zsír-fehérje-mondjuk 25-25%.

A szervezetnek szénhidrát kell a működéséhez, vannak cukrok (tejcukor, gyümölcscukor, malátacukor, szőlőcukor, répacukor-értelemszerűen az adott élelmiszerben)ezeket gyorsan hasznosítja a szervezet, kb 20 perc alatt. Gyors vércukoremelkedést okoznak és aztán le is esik a várcukorszint 20-30 perc alatt és aztán éhséget érzel újra.

Gyümölcsöket, tejtermékeket kombinálva kell enni valami tartós szénhidráttal (gabonafélék például), ami fent tartja a vércukorszintedet 3-4 órát, és akkor nem éhezel meg gyorsan.

Emellett figyelni kell, hogy olyan élelmiszereket egyél, amik nem emelik gyorsan a vércukrot, mert a vércukoringadozás vezet az állandó éhséghez. Teljes kiörlésű, korpás dolgok, durumbúza tészta, rostok, zsírok.

Gondold át jól az étkezéseid összetételét.

2011. júl. 12. 07:59
 2/8 anonim ***** válasza:
pótcselekvés, unatkozás is lehet az oka
2011. júl. 12. 08:06
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

Mit kell ezt túlreagálni.. ? :D Én is folyton éhes vagyok és tudom az okát.. Nővőfélben vagyok,mint mindenki ebben a korban. ;) Nyugodtan ehetsz,csak mellette mozogj is.

13.L

2011. júl. 12. 09:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen vagyok lásd mi lett az eredménye még régen: 175cm és 73-75 kiló vagyok. De legalább itt van nemekm az xbox ami miatt fogyhatok (kinect miatt :D). Én amúgy úgy vagyok mindig éhes hogy azt se tudom mit kéne ennem. Általában kólától elmúlik nekem. Próbáld korlátozni úgy hogy naponta mondjuk 1-el kevesebbet eszel ennyiből és ezt folyamatosan.

13/F

2011. júl. 12. 09:08
 5/8 anonim ***** válasza:

vitaminhiány. akármit eszel éhes vagy..ismerős. aztán egyre több zöldséget és gyümöcsöt ettem, kevésbé voltam éhes, energikus voltam.. aztán két hónapig teljesen elengedtem magam, napi szinten csoki, keksz, tészta, pizza, jól vissza is híztam, most újra egészségesen vagyok.. a kakszfaló korszakban meg teljesen rosszul voltam.. fájt a hasam, fejem, gyenge voltam..

vitaminhiány!

2011. júl. 12. 13:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha nasit eszel, nem kívánod a rendes kaját. A sok cukor és ízfokozó miatt. Viszont nasival nem lehet jóllakni.

Ha csak eszegetni akarsz pl. filmnézés közben, akkor olajos magvakat, zöldségeket, gyümölcsöket fogyassz, ahogy az előttem szólók is írták.

De lehet, hogy csak azért eszel többet, mert te is beszorulsz a lakásba a meleg miatt? Ha unatkozol és kell valami pótcselekvés, akkor egy üveg ásványvizet tegyél a kezed ügyébe.

Ha itthon vagyok, akkor én is eszegetek egész nap, de rajtam nem marad meg egy deka sem, emiatt nem kell aggódnom, viszont szerintem a fogaknak sem tesz jót a folyamatos savas nyál. Ezért ha elegem van az evészetemből, akkor fogatmosok napközben is és azt mondom magamnak, hogy pl. egy óra hosszáig nem eszek semmit, hogy jobb legyen a fogaimnak. Aztán persze lesz belőle 2-3 óra is, vagy több.

2011. júl. 12. 17:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Már kitágul a gyomrot és folyton ennél.. :\
2011. júl. 13. 19:47
 8/8 Mr23 ***** válasza:
én a 3. kommentelő egyszerű válaszát tartom irányadónak ;D mivel ebben a korban nősz ezért ezt valamiből fedezni kell... de ez nem úgy van hogy eszel és nősz... hanem úgy hogy sokat eszel kicsit hízol majd később nősz és akkor kisebb lesz az étvágyad ;) szóval nyugi amíg nem vagy kövér addig nincs baj ;)
2011. júl. 23. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!