Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hová mehetnék? Nem maradhatok...

Hová mehetnék? Nem maradhatok otthon.16L

Figyelt kérdés

anyukám újraházasodott, és a férje megmondta hogy nem szeretné hogy velük lakjak költözzek el valahova.

De nem tudom hova menjek, rokonoknak van elég gondjuk, nem mehetek hozzájuk, talán koliba mehetnék de ahoz kell pénzt kérjek otthonról. anya azt mondta ha elmegyek enyém a gyerektartás apától és a családi pótlék fele.annyiból meg lehet élni? (aug.15ig kaptam időt összepakolni)anya azt mondja hogy igaza van a férjének, neki új családja van már és én abba nem tartozom bele. utálja apukámat mert megcsalta és mindig mondja hogy egy ilyen szemét gyereke ne lakjon az ő házában

2011. júl. 8. 18:01
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%
jó barátok?
2011. júl. 8. 22:36
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
mond azt neki9 hogy oké te elmész, de nincs hova, ha tud mondani olyan helyet ahová mehetnél és ad pénzt te mész szívesen
2011. júl. 8. 22:38
 33/49 anonim ***** válasza:
48%

vagy jöhetsz hozzánk is..bár még anyát nem kérdeztem, ha hozol kajapénzt, akkor sztem jöhetnél mert most fogunk elköltözni és ott lesz egy plusz szoba! :)

13/L

"majdnem" pesti vagyok, bp mellett lakom, bkval a moszkva tér háromnegyed óra kb.

írok privit!

2011. júl. 8. 22:41
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

Az gyönyörű...

Sajnos én sem tudok mást tanácsolni, mint az előttem írók, de kérlek azért írj majd, hogy mi történt. :)

2011. júl. 9. 05:33
 35/49 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád szégyellheti magát, de nagyon, ha ezt hagyja!!!
2011. júl. 9. 07:20
 36/49 A kérdező kommentje:

de rendesek vagytok, köszönöm :) adtatok egy kis bátorságot, tényleg gyámügyhöz kéne forduljak :/

Pesten lakunk amúgy.

2011. júl. 9. 08:51
 37/49 A kérdező kommentje:

van barátom de még csak pár hete, ő segít mindenben de ennyi idő után mégsem mehetek hozzájuk, nem akarok a terhükre lenni.

viszont van egy nagynéném vidéken, neki most született egy gyereke és sokat dolgozik a férje, talán ha mondanám hogy segítek neki a babával akkor maradhatnék nála amíg kezdődik a suli.

2011. júl. 9. 08:57
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Már hozzászóltam egyszer,de olvasom azóta is,és egyszerűen elképesztő amit anyád produkál.

Saját kérésedre is kerülhetsz állami gondozásba ha nem sikerül más-ilyen "szülőknél" még az is jobb.:(

Próbálj meg beszélni a kisbabás rokonoddal,de hacsak nem mész át oda iskolába,ez nem lesz megoldás.

Itt van a családjogi törvényből egy idézet:

"A családjogi törvény szerint:

"77. § (2) A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülői házat vagy a

szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a

szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll."

Bizonyos életkor felett azonban a jog lehetőséget kíván nyújtani arra, hogy

a gyermek e tartózkodási helyet legálisan elhagyhassa. Ennek lehetőségét a

törvény a 16. életév betöltéséhez köti abból a megfontolásból, hogy a

felnőttkorhoz közel álló fiatalkorú már rendelkezhet olyan önállósággal, hogy

érdekeit megfelelően felmérje és azt indokolt esetben a szülő akaratával

szemben is érvényesítse. A szülői ház elhagyásának oka lehet

továbbtanulás, munkavállalás, de csupán a szülővel jelentősen megromlott

viszony is. Az engedély megadására kizárólag abban az esetben kerülhet

sor, ha az a kiskorú érdekében áll. Az engedélynek viszont nem feltétele a

szülő beleegyezése, sőt, a kérelmet a 16. életévét betöltött gyermek -

törvényes képviselője hozzájárulása nélkül - önállóan terjesztheti elő.

A gyámügyi eljárás indulhat a kiskorú, a szülői felügyeletet gyakorló szülő,

de a gyermeket esetleg már gondozó személy kérelmére is.

A hivatalnak vizsgálnia kell, hogy engedélyezés esetén a gyermek törvényes

képviselete, lakhatása és tartása miképpen biztosítható.

Amennyiben a gyermek nem intézményben kerül elhelyezésre, meg kell

hallgatni azt a személyt is, akihez a kiskorú költözni kíván, nála

környezettanulmányt kell készíteni.

Amennyiben a gyámügyi hatóság úgy ítéli meg, hogy a szülői ház elhagyása

nem áll a kiskorú érdekében, a kérelmet határozattal elutasítja."

Tehát anyád nem rakhat ki,TE kérheted maximum,és a GYÁMHATÓSÁG engedélyezi.Ezt tudatosítsd anyáddal.

PTK:

"PTK.

12. § Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött.

12/A. § (1) Korlátozottan cselekvőképes az a kiskorú, aki a tizennegyedik életévét már betöltötte és nem cselekvőképtelen. "

És még valami:

"A szülői felügyelet

A szülői felügyelet a kiskorú gyermek gondozásának, nevelésének, vagyona kezelésének, valamint törvényes képviseletének jogát és kötelességét foglalja magában. A szülői felügyeletet a kiskorú gyermek érdekeinek megfelelően kell gyakorolni. A szülőknek biztosítaniuk kell, hogy az ítélőképessége birtokában lévő gyermekük az őt érintő döntések előkészítése során véleményt nyilváníthasson. A gyermek véleményét - korára, érettségére figyelemmel - tekintetbe kell venni."

Ezek törvényben meghatározott dolgok.Úgyh jobb ha anyád összekapja magát,és megpróbál emberként és anyaként viselkedni.(Ezeket nyugodtan dugd az orra alá,mert nem én találtam meg,hanem ezek hatályos törvények.)

2011. júl. 9. 11:19
 39/49 anonim ***** válasza:
100%

Anyád egy igazi gyökér, akinek egy kuki fontosabb, mint a saját gyereke. Oké, utálja az apádat, mert megcsalta, de erről nem Te tehetsz!!!! Ezt nem is nevezném anyának. Ez egy utolsó, ócska k*rva, már elnézést.

Fordulj hivatalos szervekhez, hiszen amíg nem töltöd be a 18-at, kötelesek eltartani.

Őszintén sajnállak. Csak pillázok. Nekem ugyan még nincs gyerekem, de ha egyszer ilyenre vetemednék, mint anyád, inkább most dögöljek meg...

26/L

2011. júl. 9. 21:51
 40/49 anonim válasza:
100%
de köcsög szüleid vannak már megbocsáss! Sztem kolesz jó lesz ha egyedül vagy a szobában vagy olyankorú lányok vannak ott mint te.
2011. júl. 9. 23:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!