Hová mehetnék? Nem maradhatok otthon.16L
anyukám újraházasodott, és a férje megmondta hogy nem szeretné hogy velük lakjak költözzek el valahova.
De nem tudom hova menjek, rokonoknak van elég gondjuk, nem mehetek hozzájuk, talán koliba mehetnék de ahoz kell pénzt kérjek otthonról. anya azt mondta ha elmegyek enyém a gyerektartás apától és a családi pótlék fele.annyiból meg lehet élni? (aug.15ig kaptam időt összepakolni)anya azt mondja hogy igaza van a férjének, neki új családja van már és én abba nem tartozom bele. utálja apukámat mert megcsalta és mindig mondja hogy egy ilyen szemét gyereke ne lakjon az ő házában
Keresd meg a védőnőt vagy a gyámügyet-a polgármesteri hivatalban megtalálod,vagy ott megmondják hol van-,mondd el az egészet,ők segítenek.
Nem akarod bajba keverni őket?És anyád mit csinál?Jelenleg éppen az utcára teszi a 16 éves lányát havi 50E Ft-tal-már ha valóban megkapnád-.Ebből nem lehet lakni,iskolába járni és enni.Anyádnak kötelező eltartani és nevelni,ha nem akar,akkor apáddal perre mehet,h ő kapjon meg,vagy intézetbe ad.De ki nem tehet az utcára.Ne higgy nekik,mi az,h zsarolnak a pénzzel??Úristen,ezt el se tudom hinni.
Atya ég:( Úgy sajnállak:(
Merre felé laksz?
Nyárra nem tudsz rokonokhoz menni,suli időben meg koleszba?
Anyádéknak csak a kaját kéne fizetni,úgy tudom,hogy hétvégén is ott lehet maradni a koliban.
Amúgy szerintem is jelentsd fel őket,ennyire szemétnem lehet egy anya.
Igaza van a többi hozzászólónak, szépen menj el a gyámügyre és tegyél feljelentést. A gyerektartást és a családit csak akkor kapja anyukád utánad, ha ott is laksz, és ő nevel téged, egyébként megvonják tőle és a hivatalos gyámodnak fogják utalni, mert hát 18 éves korodig gyámság alá kell helyezzenek Téged. 45 ezer a gyerektartás és 12 ezer a családi, aminek csak a felét akarja neked anyád odaadni. 50 ezerből nem tudsz albérletet fenntartani, max ha többen veszitek ki egyszerre. Hivatalosan nem lakhatsz még egyedül. Unokahugom 16 évesen költözött el otthonról, mert nem bírt az anyjával élni és a barátjához költözött, az ő szülei lettek a gyámjai 18 éves koráig. Ha nincs senki, aki törődjön veled, akkor csak a családsegítő a jó megoldás. Nem kell feljelentened anádat, elég, ha jelented a családsegítőnek, hogy mi a helyzet. Unokaöcsém, szintén nem bírt az anyjával élni, sajnos nagynéném jobban szerette az alkoholt, mint a családját, így került állami gondozásba. Nem volt az sem fenékig tejfel, de legalább volt hol laknia 4 évig. Ha más választásod nincs, akkor sajnos ezt az utat kell választanod.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen szülő (ha lehet annak nevezni) van a világon. :( 15 hetes a kislányom, de nem tudnám elhagyni soha, főleg nem egy új pasi miatt.
Merre felé laksz egyébként?
Édes istenem...
Anya az ilyen ? Nagyon sajnálllak :( Majd írd meg, hogy hogy megy sorod, jó ? Meg ha feljelentetted őket, akkor is.
Úristen, nagyon sajnállak. Milyen anya az ilyen?
Szerintem is menj e la gyámügyre, családsegítőbe, ott majd segítenek neked
Majd kérlek nekem is írd meg, hogy mi van veled, vagy majd figyelem a kérdést.
Hát nem lennék a helyedben...Én is nagyon sajnállak :S
Semmi újat nem tudok mondani, hallgass a többiekre, mert tényleg hasznos tanácsokat adtak!!
Csak gratulálni tudok az anyádnak nevezett személynek -.-"
Mi az már h a gyerek tartással zsarol, ami voltaképpen egyébként is a te pénzed.
Én tuti gyámügyhöz, vagy cs.segitőhöz fordulnék.
Am nem tudnád vhogy ráveni őket h legalább szeptemberig hadd maradj, aztán kolesz, habár nem hiszem h megengednék mg te se hiném h akarnál velük élni.
Am nincs vmi ismerős akihez oda költözhetnél, bnödék vagy vki,estleg pasid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!