Sziasztok! Az a helyzet,hogy ma észrevettem,hogy a 14 éves lányomnak köldök piercing-je van. Bementem hozzá a szobájába és épp akkor öltözött,szóval elég szembetűnő volt. Elmondta,hogy az egyik idősebb barátnője kísérte el,aki már nagykorú. Nem az bánt,hogy megcsináltatta,hanem,hogy nem kérdezett meg róla. Lehet,hogy megengedtem volna neki. Mostmit tennétek a helyemben? Előre is köszönöm!
Mostmár semmit. Amúgy nem tragédia :)) Ha szép vékony a csajszi akkor bomba jól tud neki állni^^
2011. jún. 22. 18:01
2/12 anonim válasza:
El kéne neki magyarázni, hogy előbb mindent kérdezzen meg tőled, hátha még segíteni is tudsz, stb. Meg hogy ne féljen a "ledorongolástól". Bár nem tudom, hogy emiatt nem szólt, vagy csak egyszerűen nem tartotta fontosnak.
2011. jún. 22. 18:03
3/12 anonim válasza:
Egy alkalmas pillanatban megkérdezném tőle, de nem letámadóan, hogy miért nem szólt róla, biztosítanám róla, hogy mindent elmondhat, lehet hogy az anyja vagy és nem mindenben értetek egyet, de szeretnéd, ha őszintén meg tudnátok beszélni mindent, mert szereted és aggódsz érte, és tudod hogy már nagy lány és a barátnők most fontosabbak mint a szülei, de a barátok jönnek mennek te meg mindig ott vagy neki stb. valami ilyesmit, csak ne legyél túl tolakodó, nehogy támadásnak vegye. Fontos hogy most megmaradjon vagy kialakuljon egy őszinte kapcsolat, mert nemsokára jön a bulizós, pasizós korszak és jobb ha tudja hogy számíthat az anyjára és mindent elmondhat neki, mint ha bajba kerül mert nem volt kihez tanácsért fordulnia. és azt is megkérdezném hogy miért csináltatta? ez most a menő-vagy mi? :)
2011. jún. 22. 18:05
4/12 anonim válasza:
Már nem tudsz mit tenni..
Szerintem annak is oka van, hogy nem merte tőled megkérdezni. Mert az lehet hogy tetszik neki, de ez több dologra is utalhat.. talán nem törődsz vele eleget, és így akarta felhívni magára a figyelmet. Ugyanis csak nem olyan ostoba, hogy nem jutott eszébe, hogy nyáron fürdőruhában észreveszik..;) Lehet az volt benne, hogy előbb utóbb észreveszed.. Vagy, épp az ellenkezője.. Rossz társaságba keveredett, és el van kényeztetve.. Vagy csak egyszerűen félt megkérdezni..
ezen neked is el kell gondolkodnod, mert lehet hogy nem csak a szokásos tini lázadásról van szó. Beszélgess el vele!
Remélem tudtam segíteni! 14L
2011. jún. 22. 18:06
5/12 A kérdező kommentje:
*a Köszönöm a válaszokat,egytől-egyig nagyon hasznosak voltak! :)) Akkor megfogadom a tanácsotokat és beszélgetek vele egyet.Egyébként nem tudok róla,hogy rossz társaságba keveredett volna,eléggé megválogatja barátait.Legalább is én így látom.Akárhogy nézem,valóban jól néz ki neki,és még ízléses is.De azért örütlem volna,ha megbízott volna annyira bennem,hogy legalább elmondja,hogy szeretne vagy ilyesmi.
2011. jún. 22. 18:18
6/12 anonim válasza:
Szépen nyugodtan mond el, hogy veled az ilyesmit meg kell beszélnie. Nekem is volt ilyenem, és egyszer csúnyán begyulladt, még lázam is volt. Ha nem tudsz róla, akkor ha baj van, nem tudsz segíteni neki. Meg fogja érteni, és legközelebb biztos szólni fog, ha ki akar próbálni valamit.
29/N
2011. jún. 22. 20:34
7/12 anonim válasza:
Egyet jegyezz meg, te vagy a szülő, te vagy a főnök, ő pedig a gyereked, nem ő irányít. Ezzel, hogy ilyen nagyon fontos kérdésben nem kérte ki az engedélyed, nagy hibát követett el. Én leülnék vele beszélgetni, elmagyaráznám, hogy a dolgok nem így működnek, hogy ő önkényes döntéseket hoz. Mindenképpen kapna valami büntetést, anélkül nem úszná meg, kivetetni nem biztos, hogy kivetetném vele, ha már megcsináltatta, de másféle büntetést biztos kapna. Akármi, zsebpénz, net megvonás, több házimunka, stb.
2011. jún. 22. 22:56
8/12 anonim válasza:
Szia Kérdező!
Szerintem egyáltalán ne büntesd meg, mert az még csak ront a helyzeten!
Inkább annak az okát kellene kideríteni, hogy miért nem mert megkérdezni Téged.
Menjetek el ketten sétálni, fagyizni stb. és közben vezesd fel a témát. Ilyen helyzetekben szívesebben beszélnek a kamaszok a szüleikkel.
De semmiképp ne büntesd meg, mert még bizalmatlanabb lesz.
26/L
2011. jún. 23. 09:53
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tegnap elmentünk este moziba és vásárolgatni.Felhoztam a témát,és azt mondta,hogy azért nem kérdezett meg,mert félt,hogy nem engedem meg neki.Azt is kérdeztem,hogy miért akart csináltatni ennyire,arra csak annyit mondott,hogy nagyon megtetszet tneki amikor a strandon meglátta egy lányon. Elmagyaráztam neki,hogy ezentúl kérdezzen meg,vagy legalább mondja el az e fajta szándékai ha nem is kéri az engedélyem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!