Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek mennyire ciki, ha...

Szerintetek mennyire ciki, ha az alábbiakat nem tudja/akarja megcsinálni egy 14 éves lány?

Figyelt kérdés

-Nem tud főzni

-Nem tud takarítani

-Nem tud ágyat húzni

-Nem tud vasalni,mosni

De egyébként kitűnő tanuló,a szülei nem várják el tőle,hogy a fent említetteket megtegye,csak azt szeretnék,hogy egy nagyon jó egyetemre jusson be.

A barátnői,barátai sem szoktak otthon segíteni.

2011. jún. 15. 23:30
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
+*kívül
2011. jún. 16. 02:19
 12/36 anonim ***** válasza:
91%
Hááát, az én lányom 7(!) éves de segít ágyat húzni, tud mosni (automata mosógéppel hogy lehet nem tudni mosni???), teregetni, porszívózik, és egyes főzési mozzanatokat önállóan megcsinál (panírozás, darabolás, habverés). Én ezt elvárom. Ha a te szüleidnek jó ez így, hogy nem csinálsz semmit majdnem felnőtt létedre, hát a ti dolgotok.
2011. jún. 16. 07:41
 13/36 anonim ***** válasza:
78%

Az egyik válaszoló írja, hogy a házimunka nem a gyerek feladata...

Mi család vagyunk, ahol anyuka nem házicseléd. Mindenkinek segítenie KELL korának és tudásának megfelelő mértékben. Nem anyuka feladata minden, mégha a kamaszoknak nagyon kényelmes is ezt hinni.

Mondjuk én nem is tudtam volna nézni, hogy az anyám megszakadjon én meg vakarózzak.

2011. jún. 16. 07:46
 14/36 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Főzés: 28 vagyok, kb. 1 éve kezdtem el alkalmanként, most jutottam el oda, hogy napi szinten. Persze, alap dolgok,(virsli, tea, rántotta)eddig is ment, de a mai napig itt a neten keresek recepteket. Eddig tanultam,akkor nem volt időm, dolgoztam, akkor étteremben ebédeztem, egyébként meg anyu főzött, akkor miért is törtem volna magam ilyenekért? Tudod, AKI OLVASBNI TUD, AZ FŐZNI IS TUD :):):) Nem véletlenül vannaks szakácskönyvek.

Takarítás? Abban semmi nehéz nincs, Port törölni, elpakolászni, porszívot elindítani a lányom is tud.

Ágyhúzásban sincs semmi extra, kifordítocd a huzatot, aztám megfogod a párna/palan sarkát, és ráhúzod. Ezt egy 10 éves is tudja, maximum még nem csinálta.

Mosás? 10 éves lányom elindítja a mosógépet. Berakja a ruhát, megnyitja avizet, mosószer és 1 gombot kell megnyomni. Ezt ey 14 éves is tudja, legfeljebb lusta megcsinálni. Én elég korán kezdtem egyedül elindítani agépet, mert úgy voltam vele, hogy a szennyes ruháim senkire sem tartoznak, meg miért várnám el mástól, ha én is tudom?

Vasalás? egyszer vasaltam lányom blúzát, de reccsent egyet, aztán ki is égett az ujja. Na, utána jó ideig nem vasaltam, nem is volt mit, mert a ruháim kilógták magukat. Nemrég keztdem el, nem mondom, hogy bajnok vagyok, nem is leszek, de a "kényszer" nagy úr.

Szóval nem ciki, de vannak alapadolgok, (takarítás, mosás), ami nem is nehéz, és igazából tanulni sem kell.

2011. jún. 16. 08:47
 15/36 anonim ***** válasza:
57%

főzni tudjon picit, nem kell nagyon, csak picit

takarítani azért tudni kéne, fiúnak is, nemcsak lánynak

ágyat húzni már kb 10 évesen is kéne tudni

vasalni mosni azt nemkell

2011. jún. 16. 09:18
 16/36 anonim ***** válasza:
0%

Az gáz, ha nem AKARJA megcsinálni.

Cikinek szerintem csak a takarítás meg az ágyhúzás ciki.

Amikor rá lesz kényszerítve, úgyis elsajátítja a "tudományt".

Én főzni otthon sosem akartam, de amikor fősulis lettem a barátoknál sokszor főztem-sütöttem - néha vicc volt, amit műveltem.

Vasalni a mai napig nem akarok, nincs türelmem hozzá, próbáltam mindig gyűrődésmentes rucikat venni. Amikor férjhez mentem, a férjem vett vasalót, addig nem is volt.

Mosni akkor "tanultam" meg, amikor megvettem az első mosógépemet, próbáltam nem kisilabizálósat venni.

A szüleim tőlem sem várták el a takarításom, ágyhúzáson kívül a többit.

2011. jún. 16. 09:27
 17/36 anonim ***** válasza:
ciki
2011. jún. 16. 09:59
 18/36 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem elég ciki.

Oké, a főzés nem, 14 évesen én sem voltam szakácsmester, de azért egy egyszerűbb menüt nem nagy művészet összedobni. Ez nem gáz, van ideje még megtanulni.

Nem tud takarítani? Nagyon ciki. Mit nem lehet abban tudni? Megfogja a rongyot, letakarítja a port a bútorokról. Megfogja a porszívót, felporszívóz. Sepregetni sem nehéz. Mit nem lehet ebben tudni?

Ágyat húzni... erre szavakat sem találok.

Jó, a vasalást azért el lehet baszcsizni, ha valaki kétbalkezes, azt megértem. De mosni megint csak nem nehéz! Beállítani a programot, be a mosóport meg az öblítőt, fedél rácsuk, azt' csókolom!

Az meg nem kifogás, hogy jó egyetemre akarják küldeni, 14 éves könyörgöm.

Lehet, hogy ultrakonzervatív vagyok (bár erősen kétlem), de nem értem, hogy gondolja azt egy tinilány, hogy nem csinál meg semmit. Nem kell elvárni a szüleinek, meg kell csinálni és kész.

2011. jún. 16. 10:25
 19/36 anonim ***** válasza:
74%

Én is hét évesen már segítettem anyukámnak, én paníroztam, mondjuk meg is lett az eredménye, egy jó koszos konyhapadló, de ha akkor nem tanulom meg, hogy hogy kéne akkor most nem tuudnék egyedül rántotthúst meg májat panírozni.

ekem az elvárás, hogy a szobámat én takaírtom, igaz rohadt szinten kupis, van hogy anyukám bejön a porszívóval h kiporszívóz, én meg megmondom neki, hogy hagyja itt, majd kiporszívózok. Utálom hogyha az én melómat, amit egyébként nekem sincss kedvem megcsinálni, más csinál meg :D

Na, de ágyat azt egyedül húzok, csak anyu ad ágyneműt h húzzam át, mert ez ugye régen az ő feladata volt, és msot az enyém! Figyelj, osztálykiránduláson az a barátnőm, akinek bejárónője van, nem tudott ágyat húzni! és mindenki más tudott, csak ő nem. Mi csináltuk meg neki!

Ha msot nem tanulod meg, akkor mi lesz veled pl egy kollégiumban. Meg fogsz halni a kosztól, mert nem fognak neked segíteni ha éppen nem jófej szobatársakat fogsz ki. Ha meg kamopuszba kerülsz... horhatod a frissen vasalt ruhát meg a felhúzott ágyneműt otthonról..

Nem mondom h ciki, csak nem praktikus!

2011. jún. 16. 10:30
 20/36 anonim ***** válasza:
65%

Ha nem tudja, az nem ciki, max. később lehet belőle kicsi kellemetlensége, de pikkpakk belejön.

Ha nem akarja, akkor viszont bunkó.

Én már 12-13 évesen takarítottam, mosógépeztem, néha vasaltam, rendszeresen segítettem a főzésben. :)

2011. jún. 16. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!