Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy szülőnek joga van leellenő...

Egy szülőnek joga van leellenőrizni a 17 éves gyerekét, hogy mit néz az interneten?

Figyelt kérdés
az én anyám bejön a szobámba valami ürüggyel, közbe nézi h mit csinálok a gépen, majd kérdezi, hogy mik azok az oldalak ott megnyitva? had nézze csak meg őket! Kivel beszélgetsz? mit beszélgetsz? miért írsz te ilyeneket másoknak? kinek a képeit nézegeted? mindenről tudni akar. a másik hogy ha éppen valahol a barátaimmal voltam, ott is minden apró részletet tudni akar. múltkor mondta, hogy mutassam meg neki a sátorozós képeket (voltunk sátorozni a barátaimmal), én meg nem igazán akartam, hogy anyám lásson másnaposan az összes többi haverommal együtt, és ezt finoman közöltem is vele, tökre fel lett háborodva, hogy mi az hogy én nem mutatom meg neki. minden magánéleti dolgomról tudni akar, sőt még a barátaiméról is... ezekkel természetesen engem szokott nyaggatni. a bátyám mindent elmond neki, gyakorlatilag mindent tud róla. elmeséli neki, hogy milyen volt az előző esti buli, ki mennyire volt beállva, ki kivel kavart.. szerintem ez túlzás. miért nem érti meg, hogy én nem szeretnék ennyire közvetlen kapcsolatot? nem akarom h tudjon minden mozdulatomról? többször kérdeztem ezeket tőle, de csak annyit mondott rá, hog azért, mert az anyád vagyok. én nem azt mondom, hogy mindent titkolok előtte. sok mindent megbeszélek vele, sok mindent elmondok, de pl az h jelenleg melyik csajnál próbálkozok, szerintem kicsit sok. a másik az egyetem. fejébe vette, hogy én tuti el akarom innen húzni a csíkot. mindegy hova, csak el innen. egy szóval nem mondtam neki ilyet, csak éppen a gépem ellenőrzése közben talált egy ismertetőt műegyetemről, meg a miskolci egyetemről. baj az, ha tervezem a jövőmet? ha nem akarok tőle függni? én megértem, hogy aggódik és félt engem, hogy én vagyok a kicsi fia és meg akar óvni a nagyvilágtól, de ezzel a viselkedésével jóformán megfolyt. túlzottan beleakar látni a magánéletembe, úgy mint a bátyámnak. én ezt nem szeretném, én más vagyok mint ő. hogyan tudnám ezt neki elmagyarázni?
2011. máj. 31. 22:21
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
Igen, van hozzá joga.. csak ezekkel a jogokkal nem kell visszaélni.. Ülj le vele, és próbáld durván, mégis kíméletesen és érthetően elmagyarázni mit akarsz... mondd el, hogy már lassan 18 éves leszel, akkor is állandóan a gépedben fog turkálni? remélem sikerülni fog lebeszélni róla.. sok sikert (:
2011. júl. 19. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!