Egy szülőnek joga van leellenőrizni a 17 éves gyerekét, hogy mit néz az interneten?
Jöhet a lepontozás, azt hiszem nem fog tetszeni a válaszom.
Szerintem igenis joga van. Sokan azt gondolják, hogy ha betöltik a 18-at, akkor ők már nagykorúak és onnantól senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy mit csinálnak. Valaki írta előttem a pénz dolgát. Hát igen, amíg ő adja a pénzt, addig igenis függsz tőle. Itt kellene elkezdeni önállósodni.
Persze valahol azért téged is megértelek. Ne harcolj vele. Egy átbulizott éjszaka történéseit is el lehet úgy mesélni, hogy nem fényezed agyon magad, tulajdonképpen elmondod az igazságot, de mégse mondasz el neki mindent. Előtte nem vállalható dolgokat meg nézegess akkor az Interneten, amikor biztos nincs a közeledben. A sátorozás képeit is ki lehetett volna úgy válogatni, hogy meg tudd neki mutatni. Próbálj alkalmazkodni a helyzethez és elfogadni, hogy ő az anyukád, és akkor is az marad, ha 30-40 éves leszel. Hidd el, egy igazi anyuka, akkor is félti óvja a gyermekét, csak másképp. Számára te mindig gyerek maradsz.
Ha a fiam 17 évesen alkoholizálna nemhogy ellenőrizve lenne, de net közelébe se mehetne, ahogy sehova se.
Viselkedj talán normálisan, és akkor nem fognak ellenőrizgetni.
En nem mehettem bulizni amig 18 nem lettem(most 26).Szerintem igenis jogos amit anyukad csinal.Tudtommal o a szulo anyad.Igaz?Azert van hogy figyeljen rad/neveljen/ovjon stb.
Soha nem haragudtam ra mikor ilyeneket csinalt DE persze az meg mas vilag volt.A mai fiatalok azt hiszik ok mindent megtehetnek.Majd ha a detoxban kotsz ki .
Nekem kifejezetten rosszul esett volna ha anya nem erdeklodott volna a bulikrol,a pasikrol,a sulirol.Ja es akkor meg Facebook se volt meg az a sok szarsag se.Na de ilyen felfogassal tuti jo gyerek lehetsz(a leendo gyereked/gyerekeid elore sajnalom jo nevelest fogsz adni nekik)
Nincs ekezetem.
Eleve furcsa nekem ez a van-e JOGA? Ha a törvényt nézzük igen, 18 éves korodig kis- illetve fiatalkorú vagy. Ő tartozik érted felelősséggel, ergo van JOGA.
A szeretet, az aggódás, a féltés nem keverendő össze azzal, hogy van-e JOGA valakinek valamihez.
A másik dolog: Tudom, hogy manapság természetes dolog 17 évesen a sátrazás alkalmával inni, de könyörgöm, ha valaki nem tudja vállalni a képeket, akkor miért kérdés, hogy van-e JOGA a szülőnek a körmére nézni?
engem a leginkább az akaszt ki, hogy a beszélgetéseimet akarja átnézi. igen, a törvény szerint van joga hozzá, de most nem erről van szó. gondolom nektek is van/volt olyan dolgotok, amit nem osztanál meg mással, csak a legjobb barátoddal/barátnőddel. aki mást mond az hazudik. én nagyon szeretem és tisztelem anyámat, mindig segítek neki, én is számíthatok rá, de ahogy ő sem avat be minden dolgába, így én sem szeretném őt. tisztába vagyok azzal, hogy amíg az ő pénzén élek, és az ő házában lakok, elszámolással tartozom neki bizonyos szintig. és mindig is tartozni fogok, hiszen felnevelt.
más: nem tudom szoktatok-e éjszakánként a városba járni, de rengeteg kis 13-14 éves dőlőngél az alkoholtól. én sem szoktam minden hétvégén bulizni, de 2 havonta azért elmegyek, és nem szoktam magam leinni a sárga földig. nem értem meg azokat, akik minden hétvégén az alkoholtűrési-küszöbjüket próbálják kitolni. nagyon kíváncsi leszek, hogy ha a gyereked egyszer hazaállít részegen, és te eltiltod mindentől, a barátaitól, az internettől, mit fog rá reagálni. mert lehet h még most jó tanuló, szófogadó, bájos gyerek, de később biztosan ki fogja próbálni az alkoholt, cigit, és még lehet a füvet is.. (nem, én soha nem szívtam se cigit, se füvet, és nem is nagyon tervezem) és szerintem igen, normálisan viselkedek. jól tanulok, sportolok, és az idősebbekkel is tisztelettudóan bánok. az hogy én a gyerekemet hogy fogom nevelni, az legyen az én problémám. minden esetre a szerelmi ügyeibe, és a baráti kapcsolataiba nem fogok beleszólni, hacsak nem kér tőlem tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!