Mért van az, hogy a kisebbik lányom soha sehová nem akar menni a testvérével? (Bővebben lent)
A nagyobbra is vigyázz.
Én nővér is vagyok és húg is (bár a nővérem sajnos nem él velünk) és én meg mondhatni a húgom árnyékában élek:)
Volt már, hogy elsírtam magam, mikor tapasztaltam, hogy kérdezek valamit és:
én: - kérdés
szülő: - hogy lehetsz ilyen idióta, ekkora baromságot, te nem vagy normális, stb. :)
Két nappal később ugyanezt megkérdezi a húgom:
Ő: - kérdés
szülő: - normális válasz
Mielőtt bárki azt mondaná, hogy azért, mert én idősebb vagyok, és tőlem többet várnak, elárulom, hogy folyton azt ecsetelik, hogy a húgomnak több esze van és érettebb. :)))
És nem engem akarnak piszkálni, KOMOLYAN gondolják. Hallgattam már ki beszélgetést :)
És mikor sírok, igen, emiatt, akkor először az, hogy: Ó, miért sírsz? Aztán hogy: Jaj, kamaszodsz, mekkora problémáid vannak! (fogalmuk sincs az okról)
Tehát ne a nagyobbat szidd. Én is piszkálom a húgom, mert elegem van belőle. Ha a kisebbre fogsz koncentrálni akkor a nagyobb issza majd a levét, lehet, hogy már nem kisgyerek, de akkor is.
Szerintem két testvér között egyáltalán nem szabad viszonyítani egymáshoz, pláne az egyik szemére vetni a hibáit. Mindkét gyereket ugyanúgy kéne szeretni, persze mindegyiket úgy, ahogy igényli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!