Szerintetek nagyon érzéketlen vagyok?
Most halt meg az egyik osztálytársam apja, és az osztályfőnök azt akarja, hogy menjünk el a temetésre.De én nem akarok elmenni, nem érzek semmilyen részvétet iránta, nem is ismertem az apát. Igazából nem is értem miért akarja az ofő azt, hogy mindenki menjen. Ha rólam lenne szó, biztos nem akarnám, hogy eljöjjenek az apáméra. Mi közünk hozzá? Szerintem az ilyesminek családi körben kellene lezajlania, nem egy csomó kölyök zavarásával, akik jóformán semmit sem tudnak az elhunytról.
Vagy én vagyok nagyon érzéketlen?

1. nem gondolnám, hogy az ofő kötelezően előírta ezt nektek, csak neki az is a dolga, hogy titeket az illemre és egymás szeretetére tanítson. Ezért titokban "megsúgta" nektek, hogy jó lenne, ha elmennétek a temetésre.
2. Itt most nem arról van szó, hogy ismerted-e az elhunytat vagy sem. A te szereped az lenne, hogy enyhíts a gyászon, s nem maga a gyászolás - ezt mondjuk elmagyarázhatta volna az ofő, a kérdésedből nem derül ki, hogy elmagyarázta-e vagy sem.
3. Nem azt várja el tőled, hogy a temetésen te is "átéld" azt a fájdalmat, amit a gyászolók, csupán érezz együtt. Ha nem érzel együtt az osztálytársaddal, akkor ebben az esetben valóban érzéketlen vagy, s inkább nem menj el a temetésre. Semmiféle következménye nem lesz, legfeljebb a lelkiismeretedben. Az osztálytársad nyilván nem fog létszám-ellenőrzést tartani, hogy ki van ott és ki nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!