Normális, hogy nekem nincsenek a jövőre terveim?
Most felvettek a megye egyik legjobb sulijába,de nem akartam ide jönni,csak azért jelöltem meg,mert anyáék szerették volna...
De semmi tervem nincs a jövőre nézve...Nem tudom,hogy mi szeretnék lenni(csak annyit tudok,hogy Szegeden akarok tanulni,de hogy mit,azt még nem),milyen suliba akarok majd menni.Egyszerűen semmi...Csak egyik napról a másikra élek.
Ez normális vagy kezdjek el gondolkozni,hogy mi akarok lenni?
14L
Ne aggódj, nincs veled semmi gond.
Figyi, én még egyetemre jártam, mikor fogalmam sem volt, h mit szeretnék majd csinálni. Csak annyit tudtam, h amit tanulok, azt tuti nem!!
Nem sok mindenkinek beszéltem róla, egyedül a férjemnek mondtam el.
Aztán, államvizsga előtt, rájöttem, hogy mit is szeretnék. Ez egészen véletlen történt.
Dédipapám foglalkozott mindenféle gyógyhatású készítménnyel. Én pedig megkaptam a "szerszámait" jegyzeteit stb. Elkezdtem vele kísérletezgetni.. Hozzáadtam, elvettem...tökéletesítettem. Majd adtam belőle ennek-annak, h próbálják ki. És basszus bejött.. :)
Azóta engedélyeztettem is, és vállalkozássá nőttem ki a "kísérletezgetést". Imádom a munkámat, mert tökéletesen magam ura vagyok. Se főnök, se alkalmazott. Sokkal nagyobb sikere lett, mint vártam, s ennek nagyon örülök!
Szóval cseppet se aggódj, semmivel nem vagy elkésve..!! :)
24 éves nő
Én 14 évesen pontosan tudtam, mi akarok lenni, de a céljaim azóta még úgy 5-6 alkalommal változtak :)
Igazán nincs miért aggódnod. A faggató rokonokkal ne foglalkozz. Mindig lesz mit kérdezniük, ha nem ez akkor más :) Nálunk is volt először a "Várod már az iskolát", majd "Mi leszel ha nagy leszel" --> "Ugye még nincs barátod?" --> "Ugye már van barátod?" :D --> most pedig a "Nem tervezitek még az esküvőt?" a sláger. Ha az is meglesz, akkor nyilván az jön majd, hogy "Mikor lesz már baba?"
Egyébként ha szeretnél tervezni, a legtöbb suliban van valamilyen pályaválasztási iroda vagy tanácsadó, aki segít, vagy a neten is vannak tesztek.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!