Ártott, vagy használt a távollét?
Hát ugye ha van mód rá akkor maradni. Valóban okozhat törést a lelki világában a távollét. Kamaszkorát éli. Ki tudja mit hoznak ki belőle ezek az évek. Merre veszi majd az élete az irányt.
A fiadat viszont te ismered. Ha olyan típus akkor egy hanyagabb apuka mellett felelősségteljes ember válhat belőle. Önállóság se elhanyagolható. A külföld ma már az Internet világában annyira nincs messze. Szóval ne más tapasztalati alapján dönts, hanem gondold át a helyzetet a fiad tulajdonságai alapján.
Háát, ez a te döntésed... Nekem mondjuk nem pont ilyen a helyzetem, mert elég zűrös családom van (szüleim elváltak, apám külföldön él, diplomata). 13 évesen anyával közösen úgy döntöttünk, hogy kiköltözöm apámhoz egy évre és ott tanulok. Jól éreztem magam, megtanultam nagyjából angolul. Eleinte furcsa volt anya nélkül, de nem volt vészes, tudtam, hogy haza fogok jönni.:) Igaz, nekem talán annyiban "könnyebb", hogy apámat (azt az időt leszámítva, amikor vele voltam) kb félévente látom csak, így már mondhatni, hozzá vagyok szokva. Az, hogy nem házias, nem hiszem, hogy olyan nagy baj lenne.:) Van bejárónőtök? Ha nincs, akkor sem kell kétségbeesni: gondolom, a kedves apuka is össze tud ütni valamit, hetente 1x pedig közösen kitakaríthatnak.:) Nem tudom, hogy milyen időközönként járnál haza (esetleg mindennap? hetente?), de biztosan van megoldás mindenre. A jó munkalehetőséget pedig ne halaszd el!;)
15/L
Csak annyi a gond, hogy nem házias? Az nem baj. Két hónap után belejön (az özvegyek is), eddig gondolom annyira nem volt rákényszerülve. Most majd összekapja magát, amikor a gyerek szól, hogy tele a mosogató, nincs tiszta pohár, különben is másnapra kell az ünneplő nadrágja és inge - tisztán és vasalva.
Nem hároméves kislányt hagysz idegen helyen, ha a megélhetéshez erre a lépésre szükség van, akkor ez van... Fiú is, tehát nem lesz gond hogy az apjával hogy beszéli meg hogy menstruálni fog és melltartó kéne, és nem is kisbaba.
Ha pedig Európán belül maradsz, akkor az internet, skype és a fapados légitársaságok idejében nem olyan szörnyű ez.
Egy 3 éves kislány anyukájának biztos más választ adtam volna, de 13 éves fiú esetében (aki esetleg egy év múlva már kollégiumba is mehetne az ország másik végébe) ez nem olyan feldolgozhatatlan tragédia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!