Miért ilyenek a korombeliek. Miért?
Na de okosnak képzeli itt magát valaki. :) Miért baj az neked, ha valaki iszik vagy cigizik? Én pl kéthetente iszok, és naponta cigizek, mégis normális ember vagyok. Ezen kívül nem igazán szeretnék a többi részre reagálni. Mindegy, jót nevettem. :D
16/l
Ne látszad már el itt a tinipéldát.!
Kamaszok,mindenki a saját kárából tanul.
KÜlönben is mi honnét tudjuk h Ők mér ilyenek.?
És nem is mered az a szót h Le-Szar-Ni.? Mér foglalkoztat ez téged.? Az Ő életük,az Ő bajuk.
Én egyre inkább úgy látom néhány példából, hogy ezeknek a cselekvéseknek főleg 3 oka van. Sorolom is:
1) Neveltetés
Amit egy kisgyerek otthon lát, amire a szülei tanítják, számára teljesen természetes, még akkor is, hogyha az éppen rossz dolog. Ilyenkor még az is megeshet, hogyha más szól, nem veszi figyelembe, mert a szülei jobban számítanak. Azután megmarad olyannak tinédzserkorában, felnőttkorában, amilyen akkor volt, hacsak nem kap észbe és kezd el változtatni. Például ha a szülők cigiznek, lehet, a gyerek is kipróbálja, ha nem állítják meg, ha megszeg egy-két illemszabályt, később sem nagyon fogja betartani, ha megengedik, hogy már hétévesen sminkeljen, vagy 9 évesen kivágott ruhákat vegyen fel, akkor se csodálkozzunk, ha külsőre menő személyiség lesz.
2) Traumák
Attól függ, ki mennyire érzékeny, sokminden lehet kezdve attól, ha egy tanár már régóta utálja, a barátai figyelembe sem veszik, úgy érzi, a szülei nem szeretik, vagy meghal egy közeli rokon, lehetne még sorolni. Ilyenkor lehet, hogy olyan dologban élik ki a bánatukat, amiben nagyon nem kéne, esetleg másokon töltik ki a mérgüket, aztán pedig már megszokják ezeket a dolgokat, és nagyon nehéz kilábalni belőle. Azonban ezen lehet segíteni azzal, ha egy barát, szülő, vagy valaki, akiben bízol maghallgat, esetleg ellát tanácsokkal. Ha tud, akkor a traumát átélt személy is próbálhat változtatni a helyzeten pl. ha olyan az eset, hogy a barátokkal nincs jóban.
3) Külső hatások
Sokan szeretnének szeretve lenni, és azt hiszik, lesznek, akik úgy szeretik, ha a divatot követi. Ha az osztálytársak dekoltált ruhákat vesznek fel, ő is azt fog, ha más is gonoszkodik, ő is fog, ha inni divat, megteszi. Lehet ez akár média hatása is. Más embereket sajnos nem tudunk annyira változtatni, így az ilyenek úgy segíthetnek magukon, és mások is úgy segíthetnek nekik, hogyha elhiszik, hogy aki szeret, az úgy szeret, ahogy vagy, nem kell megfelelni semmilyen feltételnek (de persze ha rosszat teszel, azt jelzi, nehogy rossz irányba menj). Nagyon rossz, ha valaki ilyenek miatt elveszti a saját személyiségét, mert egyesül azzal, akinek a többiek akarják, hogy legyen. Nagyon rossz dolgokat is okozhat, ezt el lehet hinni, hiszen nem lehet mindenki egyforma. Meg ha látják, hogy nem foglalkoztat, ha megszólnak a stílusod miatt (Ha olyan stílus, amivel semmi baj nincs!), akkor nem is hangoztatják gyakran.
(U.I.: Bocsi a kisregényért. :$)
Nekem nincs facebookom :D
Amúgy kedves utolsó ezt most úgy mondod mintha baj lenne az hogy jó gyerek...
Amúgy egy idő után talán lesznek eléggé okosak az oszt társaid/barátaid és rájönnek hogy nem ciki az ha valaki tanul. Az mondjuk tényleg nem kóser ha CSAK tanul és mást nem nagyon csinál, meg nem él közösségi életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!