Szerettek írásban felelni versből?
mármint úgy hogy le kell írni a verset vagy elemzést?
ha első akkor szerintem van értelme, mert sokszor az írásjelek, nagybetűk-kisbetűk váltakozása is fontos a versben és ezt nem lehet felolvasással érzékeltetni (annyira) de inkább felolvasás+leírás így mindkettő megvan :) ha elemzés pedig kifejezetten jobb szerintem össze tudom szedni a gondolataimat, nem mondok hülyeséget izgalmamban tudok vázlatosan írni nem kell összefüggő szöveg stb :)
Nálunk alsóban azt figyelték ,hogy hogyan mondjuk.Ha tévesztettünk se vették figyelembe,csak folytassuk a verset.
Felsőbe már nem sokat tanultunk,de azt is felelésben.Itt nem feltétlen a kiejtés volt a fontos,hanem a pontos megtanulás.Persze érthetően kellett mondani.
Saját véleményem szerint a nyelvtant az a mostani magyar mondatokra kéne gyakorolni,nem pedig ,hogy akkor hogyan írtak.:)
13l
mi tavaly az összes verset kb ugy irtuk le..
aztán lehet rájött tanár h ugy másoljuk ki könyvből vagy nem tudom, de legutóbb is megkérdeztük h irhatjuk-e mondta h igen azt utána mondta h nincs kedve javítani inkább mondjuk. Véglis nekem akkor is m1 felolvasom vagy könyvből vagy kinyomtatom még előtte itthon picibe azt annyi.
mindig mondani kell nekünk
és jobb is ez hát azért vers mert mondani kell nem?
Nálunk is mondani kell, bár van 1-2 kivételes eset, amikor lehet írni. A múltkor pl. osztálytársam nagyon beteg volt, hangszálgyulladása volt, egyáltalán nem volt hangja, de azon a héten rengeteg dolgozat volt, így bejárt suliba. Ez pl. egy ilyen kivételes eset volt, ő leírhatta a verset.
Egyébként nálunk úgy van, hogy nyitva van a könyvünk a padon és úgy mondjuk a verset, ha esetleg elakadunk belenézhetünk, vagy a tanárnő segít. A tanárnő mindig figyeli, hogy ki hányszor néz bele a könyvbe, hányszor akad meg, milyen a kiejtése, hangsúlyozása és így kapjuk meg a jegyet. Én többnyire ötösöket kapok versekből^^
15L
:):):) erdélyi vagy ?
mrett ugy tudom hogy romániában dívik a 12 jegy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!