13 éves fiam miért kezelhetetlen?
Hát nem tudom...Az összes fiú osztálytársamat lehet így jellemezni,pedig már 14 évesek,és én úgy reménykedtem,hogy végre "megjavulnak",de hidd el,nincsenek csodák!
14/L
Kamasz. Most az a dolga, hogy "leváljon" a szüleiről, és ez nem megy fájdalom nélkül se neki, se a szülőnek.
Most te vagy az utolsó, akit beavatna a titkaiba, és ha eddig nem igyekeztél azon, hogy állandó része legyél az életének (hogy beszélgessetek, hogy meghallgasd, stb.), akkor ezután már hiába is próbálkozol.
Amit tehetsz: kerüld a konkrét tiltást, a kioktató hangnemet, mert az csak olaj a tűzre. Könnyebben boldogulsz, ha kisebb engedményekkel igyekszel meggyőzni őt, hogy attól még, hogy szülő vagy, nem vagy szükségszerűen az ellensége is. Amíg nem veszélyezteti saját magát, addig engedd, hogy bontogassa a szárnyait, esetleg próbálj olyan dolgokat is megvitatni vele, ami már a felnőttek világának problémája. (Nem szexuális dolgokra gondolok, hanem a mindennapi életre, politikára, hírekre, anyagiakra, stb.) Ettől érezheti, hogy már nem tekintesz rá teljesen gyerekként, és megnyugszik.
Itt keress rá a 1007 részre!
Tölsd le nézd meg!
Egy kezelhetetlen gyerekröl szól hogy kell kezelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!