Szerintetek ez nagyon ciki?
14 éves lány vagyok, nemsokára gimibe megyek. A hittantanárom szeretne elküldeni kántorképzőbe - mert már jártam zongorába. Ez 3 évig minden nyáron 3 hétig tartana. Hiszek Istenben, de azért nem hiszem, hogy elfogadnám ezt az ajánlatot. Vélemény?
"Fúj, te hívő vagy?" - típusúak mellőzzenek.
Köszönöm.
Én 13 éves lány vagyok, én is járok hittanra, és igen, hiszek Istenben! Nekem/nekünk nagyon sokban segített a hitem!
De ezt csak Te tudod, hogy mennyire szeretnél kántor lenni. ha nem szeretnél, akkor finoman utasítsd vissza. mert nagyon szép szakma, de gondolj bele, hogy - jó esetben - egy életen át kell ebben a szakmában dolgoznod!
viszont ha tetszik, akkor ezt neked találták ki! fogadd el, ha úgy gondolod!
Ezt csak te tudod.
Annyira nem ciki,nyugi :)
Ha tényleg,igazán hívő vagy akkor hajrá,de csak ha tényleg szeretnéd..
"Fúj, te hívő vagy?" - típusúak mellőzzenek. sajnálatos dolog hogy emberek 80% fel tudta fogni, HOGY nemlétezik isten miután ..
* Kántor magyar gyártású televíziós krimisorozat.
* Kántor egyházzenész, aki egyházának liturgikus eseményeinél zenei kíséretet biztosít
* Kántor német juhász rendőrkutya, életéről könyveket írtak
gondolom te 2.*-nak akarsz menni.. NE TEDD MEGBÁNOD MAJD 20-25 ÉVES KORODRA MAJD
Nézd, ezt csak te tudod eldönteni. Én hiszek Istenben, de ilyen táborba akkor sem mennék, ha fizetnének.
16/l
"NE TEDD MEGBÁNOD MAJD 20-25 ÉVES KORODRA MAJD"
Mert? -,-'
Komolyan nem értem miért okoz egyeseknek gondot mások vallásosságának (vagy ennek hiányának) elfogadása. Lehet, hogy megbánja, meg az is lehet, hogy nem. Ezt így határozottan kijelenteni botorság. Meg azt sem értem, hogy mire van ekkora arcod, csak mert ateista vagy. És ez kit érdekel, már ne is haragudj? Én is az vagyok, mégsem dörgölöm minden vallásos ember orra alá...
Kérdező: Ne abból indulj ki, hogy ciki vagy sem. Ez most lehet, hogy tényező, de később a legkevésbé sem fog számtani, hogy mi volt tinikorodban a ciki és mi nem. Szvsz próbáld meg: gondolom menet közben is kiiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Plusz ha elvégzed, az sem feltétlen kötelez rá, hogy életed végéig kántor légy, sőt, ha jól értem ez egy plusz tanfolyam nyáron, tehát eleve nem ütközik az egyéb tanulmányokkal. A kérdés igazából az, hogy szeretnél-e ennyi időt szentelni rá, ezt pedig mi aligha tudjuk eldönteni helyetted. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!