Igazat adtok ennek az öregembernek?
Ma ültem a buszon, egy gyerek rosszul lett és elkezdi az öregember hogy: Ezeket a mai fiatalokat gyalog kéne iskolába küldeni, mint az én időmben.
Szerintem ez hülyeség, mert én 13 km-re lakok a sulimtól, és gyalogoltam már annyit (4 óráig tartott). Ráadásul én csak a község szélén lakok... Akik a központban laknak, azoknak 25 km-re van a suli kb... Akkpor most miről beszélt ez az ember?
Részben igaza van. Régen nemcsak a gyerekek,de a felnőttek is sokkal többet gyalogoltak. Mi például osztálykirándulásra gyalog mentünk a 6 km.-re levő erdőbe,és az egész napos játék,szaladgálás után haza is gyalog. Vagy iskola után gyalog mentünk ki a 3-4 km-re levő szőlönkbe segíteni a szüleinknek gyomlálni,gyümölcsötszedni stb.
Ma viszont az emberek ( nemcsak a gyerekek),busszal,autóval mennek akkor is,ha csak 500 m-t kell menni. Egész nap csak ülnek az iskolában,otthon meg a gép előtt. Nagyon keveset mozognak,és ezért az erőnlétük is sokkal rosszabb,mint az 50-60 évvel ezelőtti fiataloknak.
Természetesen senki nem mondja komolyan,hogy 25 km-t gyalogolj,a bácsi sem erre gondolhatott.
szerintem a kisebb településeken élők manapság is sokat gyalogolnak (de mindenképp többet a nagyvárosiaknál).
mindenesetre a bácsika is elfelejti, hogy akkoriban őse utazgatott volna, gondolom az ő fiatalkorában még nemigen volt ilyen tömegközlekedés és az idősek nemigen mozdultak ki.
Úgy utálom ezeket a vén okoskodó öregembereket akik azzal nagyolnak hogy mi volt az ö korukban!KIT ÉRDEKEL!Minden kornak maga sajátossága!
Ennyi erövel éljünk barlangokba hisz régen az emberek barlangokba éltek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!