Miért néznek le az osztálytársaim, mert jól tanulok? Olyan rosszul esik ) :
Nem szépítek rajta, a legjobb tanuló vagyok az osztályban, ezzel kezdeném.
De van egy trió az osztályomban, akik hihetetlenül utálnak. Azt hiszik, hogy nem hallom, amit a hátam mögött mondanak, pedig de, és tényleg nem szolgáltam rá. Oké, megértem, hogy nem lehetrk mindenkinek szimpatikus, de ez bánt.
Azt hiszik, hogy a jegyeimet azért kapom, mert nyalok a tanároknak, pedig nem. Sosem nyaliztam senkinek, tanároknak meg főleg nem. Sokan buknak nálünk töriből, ezt ők azzal magyarázzák, hogy pofára osztályoz. Nekem csak ötös van belőle, már tanár kis kedvence vagy,meg azt hisizik, direkt könnyű kérdéseket kapok, elnézik a pontokat nekem. Pedig nem feltűnő, hogy mindig dogákat írunk, mindnekinek ugyazokkal a kérdésekkel.
Én tényleg mindig leülök tanulni délutánonként, na jó... szerencsés vagyok, mert könnyen megragadnak a dolgok, szóval nem a "két szép szememért" kapom az ötösöket.
Ők viszont tényleg csesznek a tanulásra, utolsó pillanatban kaparnak, meg könyörögnek a tanárnak. Én nem járok bulizni, nem iszom meg cigizem, már alapból le vagyok nézve, hát még hogy jól is tanulok... És nem értem miért. Senkivel nem vagyok a bunkó, egyszer sem küldtem el őket, ha odajöttek hozzám, hogy magyarázzak el nekik valamit, mert nem értették meg órán.
Csendesebb vagyok, visszahúzódó, de nem engedem, hogy rámszálljanak, szóval amikor ezt "érzékelem", akkor mondok nekik egy-két dolgot, ezen kívül nem bántok semmit.
10.-es vagyok, hogy bírjak még ki 2,5 évet ? Félek, hogy eldurvul a helyzet...
*amiért
és bocsi a kisregényért...
én 8.-os vagyok, alig várom, hogy gimis legyek s új osztálytársaim legyenek. nálunk egy 6 fős csapat van, ők UTÁLNAK, engem is azért, mert 5,0 az átlagom egy igen erős iskolában. Kémián a kénsavról tanultunk, egyik megjegyzés: csöppenne a kénsav a szemedbe
fizikán: hogy rázna meg az áram
együtt érzek veled, nem tudsz mit csinálni :(
nem néznek le, hanem irigyek. nem tudják feldolgozni, ha valaki jobb náluk. ezzel mindenkinek szembe kell néznie, aki kiemelkedik a társai közül. én általánosban voltam a te helyzetedben, egyedül végig kitűnő, bár hetedikben volt egy nagyon laza évem, akkor év végén volt hat négyesem :) akkor talán egy kicsit jobban elfogadtak a többiek is, de nem azért nem tanultam, mert be akartam illeszkedni, te se tegyél így semmiképp. aztán középiskolában egy nagyon erős osztályba kerültem, ott már abszolúte a középmezőnyben voltam, megszűntek az ilyen irányú gondjaim, de furcsa is volt...
amíg az utálkozó trión kívül semmi gondod nincs a suliban, ne foglalkozz velük, de ha nagyon eldurvul a helyzet, lehet, hogy át kellene menned egy erősebb osztályba, esetleg másik iskolába.
Ne foglalkozz velük!
Majd 15 év múlva te fogod lenézni őket, amikor állnak a villamosmegállóban, de meg elegánsan kiintegetsz nekik a csillivilli céges autódból. :-)
Köszi szépen a válaszokat :)
Neked 8.-os lány, kitartás ! Már csak ez a félév.
Ha csak 3 emberről van szó, és egyébként a többiekkel jól kijössz, vannak barátaid, jól érzed ott magad, akkor szerintem egyszerűen ne törődj velük.
Ha viszont nem ez a helyzet, akkor tényleg érdemes lenne váltani. Én általánosban voltam így, pedig akkor nem nagyon tanultam, de könnyen hoztam a kitűnőt. Most egy erős gimibe járok, itt mindenki tanul, nem cseszegetik a jó tanulókat, nem ciki tanulni. Ha valaki jó jegyet kap, azt megdicsérik és nem strébernek nevezik.
Hát úgy igazából van 2 ember, akivel elbeszélgetek szünetekben, a többiekkel max. köszönést váltunk.
Ők hárman tuti kibeszélnek, de már kezdek gyanakodni a többiekre is, akikkel nem vagyok jóban. Mit gondolhatnak ők is rólam ?
Váh... tiszta paranoia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!