Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek korai egy 17 éves...

Szerintetek korai egy 17 éves lanynak barátjánál aludni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 14:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez elég álszent állítás részedről, azt inkább díjaztad, hogy hetente más pasija volt, ivott és felelőtlen volt?!
2011. jan. 3. 18:04
 22/28 A kérdező kommentje:
Nemtudtam tenni ellene!!
2011. jan. 3. 18:14
 23/28 anonim ***** válasza:
Saját példámból kiindulva, úgysem tudsz tenni ellene semmit. Igaz, nekem csak egy két éves kislányom van még egyenlőre, 33 éves vagyok, de azért még tisztán emlékszem, milyen voltam 16-17 évesen. Folyton átvertem a szüleimet, ha nem engedtek meg valamit, és anno engem elég szigorúan fogtak, de ennek ellenére, ha annyira akartam, megoldottam, hogy ott aludjak a barátomnál a tudtuk nélkül. Én azt javasolnám, amit az Én szüleim nem tettek meg, és kár, mert így utólag jó lett volna, minél jobban férkőzz a lányod bizalmába. Érezze, hogy nem akarsz neki semmit megtiltani, hanem egyszerűen csak félted, és inkább lásd el jó tanácsokkal a tiltás helyett. Tudod, hogy mire vigyázzon (elsősorban magára persze), miféle hibákat ne kövessen el, és még sorolhatnám. Szerintem, ha egyre inkább a bizalmasának érez, egyre többet fog elárulni neked mind a barátjáról, mind arról, hogy mit csinál, merre jár stb. Ez működhet esetleg. Próbáld meg.
2011. jan. 4. 06:39
 24/28 anonim ***** válasza:

Szia! Bár én sem vagyok még szülő..(majd 24 hét múlva), de azért ha nem haragszol leírnám a véleményem. Engem először 17 évesen engedtek ott aludni a barátomnál(aki már a férjem), korábban nem is mertem kijátszani a szüleim bizalmát. Volt 16 évesen is egy barátom, nagyon szerettem volna nála aludni, de a szüleim megtiltották, úgy ahogy a barátnőmnek is..ezért én a barátnőmnél aludtam, elmentünk "bulizni", találkoztunk a fiúkkal, és megbeszéltük mikor találkozunk, hogy mégiscsak nála aludjak...szóval megoldottuk, mert így a lelkiismeretem is tiszta maradt, mert a fiúnál nem aludtam....no de ez volt az egyetlen ilyen kis turpisságom, mert ettől is azért elég rosszul éreztem magam...

Szerintem sem tudod tiltani a lányod a fiúktól, mert megoldja, de én pl. bemutattam ezt a két fiút otthon annó...nekem ez alap dolog volt...csak addig nem mutattam be őket, amíg nem tartottam elég komolynak..de addig nem is kértem ottalvási engedélyt...

Ja, és furcsa, hogy semmit sem tudtál tenni a lányod züllése ellen...engem 7 lakattal bezártak volna...bár nekem az is elég volt, hogy ha azt mondták, hogy nem mehetek el valahova...soha nem szöktem ki..hisztiztem ugyan a szobámban, de így visszanézve jó kamaszkorom volt...anyukám ügyészségen dolgozik, nem akarta, hogy éjszakázzak, és most már teljesen megértem, hogy én is azzal foglalkozom mint ő...(igaz még csak egyetemi szinten...)

Én a kislányomat (ha lányka lesz), engedni fogom 17 évesen a barátjánál aludni, ha bemutatta, és tisztességesnek látom...nem kell hogy külsőleg nekem is tetszen, azt szeretném majd látni, hogyan bánik a lányommal..a külső alapján nem szabad senkit sem megítélni..nekem is az ominózus 16 éves barátomat tiltották tőlem, mert anyukámnak nem tetszett, hogy falusi, és hogy dohányzik...pedig a tenyerén hordozott, és soha senki nem nézett még rám olyan szép szemekkel mint ő..(nem elfogultság, a barátnőim is mondták)...szóval ez így nem jó szerintem...

Na remélem érted mit akarok mondani!

Drukkolod, hogy a lányod "jó útra" térjen!

25/l (15+2 hetes kismama)

2011. jan. 4. 11:28
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Korai vagy sem, szerintem inkább a fiú szüleinél aludjanak vagy nálatok, mint sem az árokparton, parkban stb. Bár az ottalvás nem mindig = a szexorgiás éjszakákkal, de azért ebben a korban már ez is a pakliban van és inkább otthon csinálják, mint közterületen.

Én inkább engedném a helyedben, ha rendes fiúnak tűnik. Valahogy próbáld rávenni a lányod, hogy vigye haza hozzátok a fiút, hogy megismerhesd.

Én 16 voltam, amikor először a barátomnál (illetve a szüleinél) aludhattam (ő 20 volt). Biztos nehéz volt a szüleimnek, mert apuci kicsi lánya vagyok a mai napig. De már elmúlt 15 év, ez a pasi lett a férjem, a gyermekem apja. Persze nem mindenkinél lesz ez ilyen hosszútávú, de azért írtam le, hogy bízz te is egy kicsit a lányodban és hátha akkor ő is jobban nyit feléd.

2011. jan. 4. 14:59
 26/28 anonim ***** válasza:
Elnezest de nekem az a gyanum hogy nem az anyuka irja hanem a lany,a helyesirasrol itelve....
2011. jan. 4. 18:27
 27/28 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok még szülő, de úgy érzem hozzá tudok szólni a témához, mint pszichológus.

Számomra az lenne a kitét, hogy ismerjem a fiút. Ha nem ismerem a fiút, szó sincs róla. De... ha ismerem és úgy ítélem meg hogy becsületes, kedves, aranyos akkor igen, megengedném.

Bármennyire nem akarjuk belátni, bármennyire fáj vagy nem fáj elfogadni, a gyermekeink egy idő után felnőnek és az önállóság útjára készülődnek.

Ezt a szülők vagy segítik azáltal, hogy bizalmat szavaznak a gyereknek, megpróbálják helyes útra terelni őket, de nem tiltóan és frusztráltan, hanem nyíltan és kedvesen. Vagy pedig tiltják, ellenzik és akkor lehet, hogy az ellentétes hatást fogják elérni. A titkolózást, a frusztrációt, a szorongást és egyebeket.

Mikor 17 éves voltam meg sem mertem otthon kérdeni, az ilyesmit, mert tudtam, hogy nem fogadnák jól a szüleim. Visszanézve nem volt olyan rossz, hogy nem engedték meg, mert semmiről nem maradtam le. De tudjuk: egy 17 éves nem így látja a világot.

Szerintem próbálj meg bizalmat szavazni a lányodnak, kérd meg, hogy mutassa a be a párját.

Amúgy kicsit fura, hogy egy év alatt nem volt alkalmatok találkozni.

2011. jan. 5. 12:21
 28/28 anonim válasza:
Nekem is 14 évesen már párom volt,és még mindig együt vagyunk.. több mint egy év,és ha így folytatjuk még sok ideig.. 15/F
2011. jan. 6. 02:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!