Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem eszik rendesen a 11...

Miért nem eszik rendesen a 11 éves lányom 4. napja?

Figyelt kérdés
Ha hazajön és még nem volt időm ebédet főzni (kistesó, a házat építjük, csp, stb.), akkor nem is eszik, este vacsoránál közli, hogy nem éhes, majd elmegy. Csak banánturmixot hajlandó inni, meg gyümit-zöldséget enni, iskolába viszont sok kaját visz (van, hogy egy egész kalácsot és nem hiszem, hogy szétosztogatja, mert ha kajáról van szó, nagyon irigy tud lenni), szóval nem hiszem, hogy "fogyózik". Különben is tisztában van azzal, hogy koplalással nem megy le a zsír (egy deka fölösleg nincs amúgy rajta), meg szokta mondani nekem, amikor a bátyjai piszkálják, hogy "Anya engem aztán nem érdekel, hogy mit mondanak, szerintem nem vagyok kövér, és amúgy is kilátszik a csípőcsontom, ha meg nyújtózkodom, egy kicsit a bordáim is" :) Eredetileg nagyétkű, táborokból hazajövet is szokta mondani, hogy jó volt, jó volt, de egy gond volt: nincsen elég KAJA. :) Étteremben is simán benyom egy éttermi adagot, aztán fél óra múlva mondja, hogy éhes, mikor lesz vacsi? Szóval nem értem a lányomat. Valakinek viselkedett hasonlóan a lánya?
2010. dec. 7. 21:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sem eszek sokat, mert meguntam az étel ízét. Minden nap ugyanaz: teljes kiörlésű kenyér, tegyél rá vmi egészségeset. Én megmondtam anyának, hogy akkor inkább koplalok. Amikor elmegy, akkor meg csinálok egy fél liter fehérjeturmixot és azzal megvagyok egész nap.
2010. dec. 7. 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én most vagyok így, van, amikor rettenetesen éhes vagyok, aztán meg nem eszek két napig.. Szerintem hirtelen fog megnőni, én is most nőttem 5 centit 2 hónap alatt

13/L

2010. dec. 7. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Esetleg azért csinálja, hogy felfigyelj rá.

Nem volt időd ebédet főzni? Hát a kistesó mit evett? Házat építetek-na és, attól az élet még nem áll meg...

Szerintem kevesli a figyelmedet, a törődésedet.

2010. dec. 11. 12:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem hiném, hogy kevesli a törődést. Sokkal inkább én érzem úgy, hogy elhanyagol engem. Odamegyek hozzá, puszit adok neki, de ő csak eltol magától azzal, hogy hagyjam békén.
2010. dec. 11. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:

ez a kamaszkor

énis a fejembe vettem már jó párszor hogy nem fogok többé enni és hogy megnémulok

ha éppen valami problémám volt

vagy csak kitalálta azt hogy fogyni szeretne

amúgy kezdhetsz hozzá szokni h nem fog veled már annyit tőrődni

nálam is ez a helyzet csakhogy amikor rájövök hogy nem kellenne bunkónak lennem a szüleimmel akk jön egy családi vita és kezdődi kelőről

jóformán annyit beszélek a szüleimmel egésznap

hogy hazamegyek a suliból köszönök megkérdezik miújság mondom hogy semmi és kész!

amúgy ne nyaggasd folyton az ölelésekkel

tudom hogy szereted de fejezd ki másképpen

14L

2010. dec. 12. 17:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. Ma megkérdeztem tőle mindent, amit ide leírtam. Azt mondta, hogy nem szokott éhes lenni mostanában, amit el is hiszek, mert nem volt hisztis hangulatban és teljesen nyugodtan mondta. Arra a kérdésre, hogy miért kerül engem, azt mondta, hogy nem kerül, csak nincs kedve folyton velem lennie, msnezik azokkal, akik nem jöhetnek át, mert ilyenkor már nem engedik el a szüleik, stb. Azt is mondta, hogy nem veszi nyaggatásnak hogy ölelgetem és foglalkozni akarok vele, csak egyszerűen nincs kedve hozzá, majd hozzátette hogy nem bántásból mondta, csak én kérdeztem. Igazából nem tudom felfogni, hogy hogy lehet, hogy nincs étvágya, mert én gyerekkoromban szó szerint csontsovány voltam, kilátszottak a bordáim, így eszembe nem jutott nem enni.

Amúgy tegnap evett rendesen, csak néztem, hogy majdnem többet evett, mint a báttyai, ma viszont csak egy kisszelet pizzát evett, 2 mandarint, 2 almát, 1 joghurtot meg ivott banánturmixot, de ezeken kívül csak Nesteat ivott.

Köszönöm mindenkinek a választ.

2010. dec. 12. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!