Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan engedjenek el, mit tegyek?

Hogyan engedjenek el, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval, én Pesttől 90 km-re lakom, és ott van gey iskola, ami közelebb hozzánk nincs. Egyik nap még azt mondták h valószínű megengedik h oda menjek, de tegnap itt ordítoztak velem a szüleim, h ne is gondoljak rá, mert ők nem szeretnék! Ezzel az okkal: tesóm, is Pestre jár suliba csak ő 22 éves én pedig 14. Én még gyerek vagyok, nem birok magamra vigyázni. Ez teljes mértékben igaz! Nagy házunk van itthon én vagyok a legfiatalabb a családban, középső tesóm 2 év múlva már egyetemre megy Pestre, a másik akkor már dolgozni fog, anyáék pedig talán itthon maradnak! De, akkor én lennék itthon a beszéd tárgya, és rajtam lógnának. Nagyon tetszik az az iskola ami ott van, a szüleimnek is...csakhát messze van! A tudásom megvan hozzá, és az anyagi háttérrel sincs gond! Hogyan szedjem rá őket? Mivel bizonyítsak? Itthon nagyon jó lány vagyok, meg a közéletben is. Az iskola a Berzsenyi Dániel Gimnázium, kémia és biológia szak.
2010. nov. 26. 14:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
És kollégista lennél?
2010. nov. 26. 14:05
 2/13 anonim ***** válasza:
hol laksz?
2010. nov. 26. 14:38
 3/13 anonim ***** válasza:

És az egyetemista testvéred, aki szintén Pesten van nem tudna Rád vigyázni.

Az érthető, hogy féltenek, hiszen tényleg gyerek vagy még, de nálatok meg van az a plussz, hogy a tesód úgyis Pesten van. Tud segíteni, kérhetsz tőle segítséget stb.

Mondtad, már ezt a szüleidnek?

2010. nov. 26. 15:14
 4/13 anonim ***** válasza:

Elöször mond meg nekik hogy ne ordibáljanak nem vagy te kutya !És mond meg neki hogy mások is járnak kollégiumba veled egyidösek!

De lehet attól félnek hogy "nem lesz gyerek a háznál"!

2010. nov. 26. 15:41
 5/13 A kérdező kommentje:
Mondom már. De, mivel a testvérem nem szereti Pestet,viszont az iskolát szereti, nem akarja h én Pestre menejek. Reális érvei nincsennek... Amúgy Nógrád megyei vagyok. Hát, vagy kollégista lennék, vagy beköltöznék testvéremhez.
2010. nov. 26. 15:42
 6/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: hát lehet. Viszont minden hétvégén itthon lennénk, plusz nem kéne utánunk pakolniuk. Csak ők lennének!
2010. nov. 26. 15:43
 7/13 anonim ***** válasza:
A testvérednek nem lenne ideje rád, szerintem inkább kolesz. A testvéred nem szereti Pestet ezért mondta a szüleidnek, hogy ne menj oda. A testvéreddel beszélj, hogy te nagyon szeretnél menni.
2010. nov. 26. 18:18
 8/13 anonim ***** válasza:

Orvosira készülsz?

Am ültesd le őket amikor mindenki ráér és mondd nekik azt hogy ezt most meg kell beszélnetek, mert neked nagyon fontos ez a dolog.

Sorold fel az előzőleg felírt érveidet, és próbáld őket meggyőzni miért lenne jó ha elengednének.

Testvéreddel is megpróbálhatod megbeszélni a helyzetet, hogy mi a baja veled, hogy mit kéne változtatnod, amiért nem szeret-vagyis ahogy írtad.

Engem egyébként a gimis koli életre nevelt, és sok barátnőt szereztem ott, az egyetemes koliban viszont kevésbé éreztem magam jól...

2010. dec. 5. 21:49
 9/13 A kérdező kommentje:
Hát, már mondhatni lényegtelen! Mégcsak azt se jelölhettem be hogy megírjam a tehetséggondozós matekot... :S Amúgy igen, az orvosi a vágyam! :) Mindent mondtam nekik, de még ígyse.
2010. dec. 6. 20:37
 10/13 anonim ***** válasza:

Agh... nem hagyom veszni az egyik gólyánkat!!!

Kérdezd meg tőlük, hogy mi az amitől tulajdonképpen ennyire féltenek, hogy megölik benned a vágyaidat?

Lehet kicsit túlozni és nagy szavakat használni, hátha engednek. Én elég kegyetlen vagyok am vitában, ha arról van szó, hogy nem csinálhatom azt amit szeretnék.

De a legfontosabb, hogy ültesd le őket, mert ha csak úgy megérdezed tőlük, akkor gyorsan el tudnak iszkolni.

De ha a nappaliban mindenki lecsücsül úgy már kisebb az esély a menekülésre.

Te meg állhatsz, hatásosabb a szónoklat.

Mondjuk az is meglehet, hogy a mostani fiatal magyar orvosok életkilátásai miatt nem akarják hogy orvosira menj... amit részben meg is értek.

2010. dec. 7. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!