Hogyan engedjenek el, mit tegyek?
És az egyetemista testvéred, aki szintén Pesten van nem tudna Rád vigyázni.
Az érthető, hogy féltenek, hiszen tényleg gyerek vagy még, de nálatok meg van az a plussz, hogy a tesód úgyis Pesten van. Tud segíteni, kérhetsz tőle segítséget stb.
Mondtad, már ezt a szüleidnek?
Elöször mond meg nekik hogy ne ordibáljanak nem vagy te kutya !És mond meg neki hogy mások is járnak kollégiumba veled egyidösek!
De lehet attól félnek hogy "nem lesz gyerek a háznál"!
Orvosira készülsz?
Am ültesd le őket amikor mindenki ráér és mondd nekik azt hogy ezt most meg kell beszélnetek, mert neked nagyon fontos ez a dolog.
Sorold fel az előzőleg felírt érveidet, és próbáld őket meggyőzni miért lenne jó ha elengednének.
Testvéreddel is megpróbálhatod megbeszélni a helyzetet, hogy mi a baja veled, hogy mit kéne változtatnod, amiért nem szeret-vagyis ahogy írtad.
Engem egyébként a gimis koli életre nevelt, és sok barátnőt szereztem ott, az egyetemes koliban viszont kevésbé éreztem magam jól...
Agh... nem hagyom veszni az egyik gólyánkat!!!
Kérdezd meg tőlük, hogy mi az amitől tulajdonképpen ennyire féltenek, hogy megölik benned a vágyaidat?
Lehet kicsit túlozni és nagy szavakat használni, hátha engednek. Én elég kegyetlen vagyok am vitában, ha arról van szó, hogy nem csinálhatom azt amit szeretnék.
De a legfontosabb, hogy ültesd le őket, mert ha csak úgy megérdezed tőlük, akkor gyorsan el tudnak iszkolni.
De ha a nappaliban mindenki lecsücsül úgy már kisebb az esély a menekülésre.
Te meg állhatsz, hatásosabb a szónoklat.
Mondjuk az is meglehet, hogy a mostani fiatal magyar orvosok életkilátásai miatt nem akarják hogy orvosira menj... amit részben meg is értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!